Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Ranking platnych serwerow polskich.

Uzależniony

Domyślnie Ranking platnych serwerow polskich.

Witam. W zwiazku z tym, ze chce skorzystac z uslugi platnego serwera i kupic domene, zwracam sie do uzytkownikow o udzielenie informacji: gdzie i czy warto?
    Wstepnie zdecydowalem sie na nazwa.pl.
    Wazny jest dla mnie limit transferu, niezawodnosc i brak wyskakujacych informacji, ze serwer nie obsluguje tego typu plikow i aplikacji.
    Dziekuje ze wskazowki.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

W ścisłej czołówce jest
    - home.pl
    - kei.pl
    - nazwa.pl
    Opinii szukaj na http://webhostingtalk.pl/
    Pozdrawiam,
    Michał

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Witam. W zwiazku z tym, ze chce skorzystac z uslugi platnego serwera i kupic domene, zwracam sie do uzytkownikow o udzielenie informacji: gdzie i czy warto?
    Wstepnie zdecydowalem sie na nazwa.pl.
    Wazny jest dla mnie limit transferu, niezawodnosc i brak wyskakujacych informacji, ze serwer nie obsluguje tego typu plikow i aplikacji.
    Dziekuje ze wskazowki.
    To ja nazwę odradzę. Z kilku powodów:
    1. Są tani w związku z czym mają więcej klientów niż mogą obsłużyć. Źle to wpływa na wydajność stron oraz na obsługę klienta (mają Cię w dupie).
    2. Dosyć często uświadczysz HTTP 500 - Internal Server Error :/
    3. Miałem tam konto. Strona jakoś działała do momentu kiedy wspaniali administratorzy zabrali mi uprawnienia do jednego katalogu. Napisałem do nich, dostęp wrócił po czym po 2 dniach znowu go nie było. Jak się dowiedziałem trzymałem pliki w "złym miejscu". Oczywiście ani razu nie skontaktowali się ze mna z prosbą o ich przeniesienie. Od razu następowała blokada.

A teraz polecanie. No więc kei.pl.
    Jak dla mnie są wzorem. Bardzo pomocni administratorzy i jak narazie (od marca) bezproblemowe działanie strony.

PS. Poczytaj forum na webhostingtalk.pl

Pozdrawiam
    Maciek
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Coś może powiecie o cal.pl i amm.pl ?
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    To ja nazwę odradzę. Z kilku powodów:
    1. Są tani w związku z czym mają więcej klientów niż mogą obsłużyć. Źle to wpływa na wydajność stron oraz na obsługę klienta (mają Cię w dupie).
    2. Dosyć często uświadczysz HTTP 500 - Internal Server Error :/
    3. Miałem tam konto. Strona jakoś działała do momentu kiedy wspaniali administratorzy zabrali mi uprawnienia do jednego katalogu. Napisałem do nich, dostęp wrócił po czym po 2 dniach znowu go nie było. Jak się dowiedziałem trzymałem pliki w "złym miejscu". Oczywiście ani razu nie skontaktowali się ze mna z prosbą o ich przeniesienie. Od razu następowała blokada.
    No ja z nazwa.pl nie mam żadnych problemów, odpowiedzi na pytania dostawałem po kilku minutach, tak samo brak problemów z wydajnością...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu

Domyślnie

Ja polecam zdecydowanie www.iq.pl . Może nie są najtańsi ale bardzo dobrze z niezawodnością, antyspamem i podejściem do potrzeb klienta.
    Mordo Ty moja !

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Coś może powiecie o cal.pl i amm.pl ?
    podobnie, coś możecie powiedzieć o livenet.pl?

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Livenet.pl odradzam zdecydowanie. Przewiozłem się ja i mój kumpel.

Obecnie stołuję się za kałużą: site5.com. Jeśli nie potrzebujesz uruchamiać aplikacji Rails to są świetni. Duuuużo miejsca, duuuużo transferu i nie robią tak ogromnego oversellingu jak np. Dreamhost. Ponadto a2hosting.com - tutaj się będę przesiadał bo ja akurat potrzebuję hostowania aplikacji Rails/Django.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Uzależniony

Domyślnie

Kei.pl wyglada niezle. Ktos z Was ma pakiet Biuro Extra w kei.pl. Jak sie spisuje?

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Kei.pl wyglada niezle. Ktos z Was ma pakiet Biuro Extra w kei.pl. Jak sie spisuje?
    Ja mam. Spisuje się super. Nie miałem problemów.
    Jedyny minus tego serwera to mała pamięć przeznaczona na php. Mam tam pare stron i do każdej statystyki BBClone (http://bbclone.de/). Statystyki na plikach więc szybko się zapełnia pamięć. Po mailach do pomocy technicznej zwiększyli pamięć, ale to pomaga na chwilę tylko. Po paru zwiększeniach doradzili zakup wyższej opcji serwera

Mam też konto w home.pl Business Server Pro. Tutaj to jest wszystko w porządku. Mam od 3 lat i nie było awarii. Pomoc techniczna 24/h a to jest dla mnie najważniejsze. Kiedyś miałem hosting w tanich firmach i jak awaria zdarzyła się w weekend to można zapomnieć o szybkiej naprawie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów