Dzień Dobry
Szukam obiektywu do canona eos kiss inaczej 350d, najważniejszy dla mnie jest portret ale całej postaci, większość zdjęć robię z odległości 3-5 metrów przeważnie wnętrza ale na zewnątrz tez się zdarza i efekt który chce osiągnąć to wyraźna postać zajmująca jak najwięcej zdjęcia i rozmyte tło, jakie obiektyw do tego celu będzie najlepszy i przy okazji w dobrej cenie tak do 600-700zl,przeczytałem już mnóstwo postów w jednych polecają macro w innych stalki co wybrać jakieś konkretne modele najchętniej dostępne na allegrojeśli przy okazji będzie realizował funkcje macro to już super
pozdrawiam
canon EF 135mm 1:2.8 softfocus co sadzicie o takim obiektywie ,tylko boje się odległości z jakiej będzie chwytał cala sylwetkę , ale opcja soft focus jest chyba fajna
przepraszam za momentami laicki ton pytań ale dopiero zaczynam przygodę z lustrzanka na razie cały czas ma kitowy obiektyw 18-55 1:3.5-5.6 II ,a i tak podobaj mi się zdjęciaale mam wielka nadziej ze jak zainwestuje w lepsze obiektywy to zobaczę różnicę, dobrze myślę
?