Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: blokada głowicy lampy np. 580 EX

PiotrekM
    Guest

Domyślnie blokada głowicy lampy np. 580 EX

Witam. Czy blokada głowicy lampy np. 580 EX działa tylko w podstawowym położeniu, czy też głowica lampy powinna być blokowana przy każdym kącie. W mojej 580 EX działa tylko blokada w podstawowym położeniu, a po zwolnieniu tej blokady można bez wciśniętego przycisku PUSH ustawiać skokowo dowolny kąt w pionie. Podobnie w przypadku poziomu- tez po zwolnieniu blokady można regulować skokowo kąt. Nie wiem jak było dawniej- nie pamiętam, ale wydaje mi się , że blokada powinna działać przy każdym kącie, tak aby nie było możliwości przypadkowego przestawienia kąta. Bardzo proszę o odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 10-10-2008 o 21:25 Powód: title edit

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekM Zobacz posta
    czy też głowica lampy powinna być blokowana przy każdym kącie. W mojej 580 EX działa tylko blokada w podstawowym położeniu, a po zwolnieniu tej blokady można bez wciśniętego przycisku PUSH ustawiać skokowo dowolny kąt w pionie. Podobnie w przypadku poziomu- tez po zwolnieniu blokady można regulować skokowo kąt. Nie wiem jak było dawniej- nie pamiętam, ale wydaje mi się , że blokada powinna działać przy każdym kącie, tak aby nie było możliwości przypadkowego przestawienia kąta. Bardzo proszę o odpowiedź.
    Ten typ tak ma.

Domyślnie pytanie

Mam to samo pytanie, lampę posiadam od wczoraj.
    W instrukcji napisane jest ze przy ruchach głowicy trzeba wcisnąć przycisk ,,PUSH,, , jednak z przyciskiem lub bez położenie zmienia się identycznie, Pytanie jest takie czy konieczne jest używanie tego przycisku?????

Domyślnie

Wciskanie guzika jest niezbedne tylko w położeniu podstawowym.
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Może by ten wątek przenieść do Lampy błyskowe.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Może by ten wątek przenieść do Lampy błyskowe.
    Słuszna uwaga.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów