Moment, ale wiesz, po co wymieniasz korpus? Czy tylko tak? Ja bym raził zacisnąć zęby i zbierać na dslr jeśli do tego dążysz.
Mówisz, że opinii się naczytałeś. A czy Tobie coś przeszkadza?
Moment, ale wiesz, po co wymieniasz korpus? Czy tylko tak? Ja bym raził zacisnąć zęby i zbierać na dslr jeśli do tego dążysz.
Mówisz, że opinii się naczytałeś. A czy Tobie coś przeszkadza?
Wiesz myslalem ze skoro mnie nie stac na razie na cyfre to moze zmienie chociaz na lepsze body.Jednak canon 30 czy 33 maja wieksze mozliwosci i solidniejsza konstrukcje.Rowniez mozliwosc robienia np.3,5 klatki na sek.w fotografii ptakow nie jest chyba bez znaczenia.Jezeli sie myle to prosze poprawcie mnie.Pozdrawiam SlonkaZamieszczone przez Tomasz Golinski
EOS 30 - ok 2 tys zl
EOS 33 - ok 1400zl
300D - ok 2 tys zl
10D - ok 2600zl
350D - ok 3300zl
(dane z kilkusekundowego przeszukania allegro,moga byc niedokladne)
Przelicz sobie ile filmu zuzywasz i jak szybko zwroci ci sie roznica miedzy body cyfrowym a analogowym - moze jednak oplaci sie znalezc uzywanego 10D w dobrym stanie?
Zamieszczone przez Vitez
![]()
Szczerze powiedziawszy, to ja już wolałbym połazić po komisach fotograficznych, albo pojechać na giełdę foto do STODOŁY,
bo te podane przez Ciebie ceny EOSa 30 i 33, to jak nówek na gwarancji!!!
Pewnie dlatego nie bawię się w Allegro
Faktem jednak jest, że 300D i 10D w podobnej cenie stoi w "normalnych" miejscach obrotu sprzętem z drugiej ręki.
Wszystko więc zależy od wymagań i zasobu kieszeni zainteresowanego...![]()
Dzieki za informacje dot.cen.Prawde powiedziawszy to myslalem kupic eos 30 lub 33 na Ebay-u w Niemczech.Widzialem z zestawem 2 obiektywow kosztuje ok.200 euro.(Oczywiscie chodzi o uzywany)Co do cyfry to owszem przymierzam sie powoli,myslalem nawet ze uda mi sie kupic na jesien w USA(kolega wraca )ale to raczej nierealne - chyba ze trafie dzisiaj w Toto 5 -ke.Jak wspomnialem dopiero zaczynam fotografowac i chociaz jest to wspaniale hobby to jest ono niestety bardzo drogie.Myslalem,ze tylko lowiectwo jest takie drogie ale widze,ze w porownaniui z fotografia to nie jest z tym tak zle. Wiesz,jak wspominalem robie przymiarke do sigmy 170-500,(chociaz po opiniach jakie czytalem,to jestem troche zkolowacialy) a do konca roku chce kupic sigme 70-200 f.2,8 lub canona 70-200 f.4.( z USA)Szczerze mowiac rowniez nie wiem co wybrac po przeczytaniu licznych,czasem sprzecznych opinii a moj budzet jest niestety wiecej jak ograniczony.Uprawiajac wspaniale hobby musze pamietac o rodzinie,zeby czasami nie zakonczyc zabawy rozwodem.Hehe.Zona jrest bardzo wyrozumiala(do czasu..) Popmozcie dokonac prawidlowego wyboru majac na uwadze,ze moja pasja sa glownie ptaki i ciekawy krajobraz.Pozdrawiam SlonkaZamieszczone przez Vitez