Nie dość, że na ilość to jeszcze na łatwiznę się poszłoA tu zonk. Mają się TOBIE podobać i tyle :-P Trafnie to nazwałeś: mix wszystkich powyższych...
Nie dość, że na ilość to jeszcze na łatwiznę się poszłoA tu zonk. Mają się TOBIE podobać i tyle :-P Trafnie to nazwałeś: mix wszystkich powyższych...
Kolaj nie martw się to słowo jest pospolite
********y
********y (język polski)
wymowa:
znaczenia:
przymiotnik
(1.1) pot. fajny
(1.2) pot. duży, ogromny
odmiana: (1.1-2) ********|y, ~a, ~e, zajebiści, ~e; stopień wyższy: ~szy
przykłady:
(1.1) Romek kupił ********y rower!
(1.2) W okolicy wybudowano ********y blok.
składnia:
kolokacje:
synonimy: (1.1) zajefajny, wyjebisty[1]; zob. → fajny
antonimy: (1.1) chujowy
wyrazy pokrewne: przysł. zajebiście
związki frazeologiczne:
etymologia: od *****
uwagi:
tłumaczenia:
hiszpański: (1.1) cojonudo, de puta madre; (1.2) tremendo, bestial
źródła:
↑ Maciej Czeszewski, Słownik polszczyzny potocznej, Warszawa, Wydawnictwo Naukowe PWN, 2006. ISBN 83-01-14631-1, ISBN 978-83-01-14631-3.
foty super
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
DobreNiech kto się teraz przyczepi...
Uznawane za wulgaryzm:
http://polskidlapolakow.blox.pl/2007...lgaryzmem.html
http://poradnia.polonistyka.uj.edu.pl/?modul=16
"Szanowny Panie,
wyraz, o ktory chodzi, jest bez wątpienia wulgarny bez względu na to, co niektórzy ludzie używający go publicznie z upodobaniem sądzą, a także bez względu na to, jak zakwalifikował go ktoś we wspomnianym przez Pana słowniku. Można się tylko dziwić takiej kwalifikacji. To, że został upowszechniony i można się na niego natknąć w telewizji, radiu i gazetach, nie zmienia tej oceny. Gdyby częstotliwość używania tego czy innego wulgaryzmu miała być podstaw do ich akceptacji i uznania ich za "pospolite", to należałoby "nobilitować" w ten sposób i uznać za dopuszcyalne ("pospolite"!!!) także takie wyrazy jak k...; ch...; p...ić i wszelkie ich pochodne.
Łączę pozdrowienia -
prof.dr hab. Mirosław Skarżyński"
Co to oznacza? Że nie jestem pierwszym i jedynym moderatorem któremu nie podoba się (nad)używanie tego wulgaryzmu w postach, tak więc na razie proszę grzecznie by go nie używać.
No Vitez nie bądź bardziej papieski od Papieża. Jak się w przypływie emocji komuś palnie - a młodych, nie koniecznie panujących nad emocjami forumowiczów coraz więcej to chyba dramatu nie będzie...A może tędy droga: nauczmy ich panować na emocjami.
Czemu uważasz, że chodzę na łatwiznę? Chcę poznać zdanie osób oglądających moje zdjęcia. Każdy patrzy na zdjęcia w innych kategoriach oraz postrzega w nich coś innego. To co podoba się mnie nie musi podobać się Tobie. Jeden chce widzieć akcję, emocje, drugi pośladki fotografowanej osoby...
Osobiście wolałbym, aby zdjęcia podobały się osobą, którym je prezentuję, nie mnie![]()
Ale Ty wiesz co autor miał na myśli...A na łatwiznę, bo oczekiwałeś odpowiedzi jakie masz zdjęcia robić a to se ne da... :-D
Dokładnie tak - przecież nie biję od razu tylko najpierw grzecznie proszę. Ale przy recydywie będzie bicie po łapkach. Tylko zauważ że Kolajowi się nie "palnęło" - napisał to słówko z pełną premedytacją i świadomością ryzyka... ale mimo tego i tak proszę by nie było repety.
http://canon-board.info/announcement.php?f=45&a=17
8. Na forum "Nasze fotografie" dopuszczalne są jedynie dyskusje na temat prezentowanych zdjęć i techniki ich wykonania. Zabronione są dyskusje na temat sprzętu, abstrahujące od głównego tematu wątku.