Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [tomik23] ślubne

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie [tomik23] ślubne

Witam, proszę o opinię zdjęć. Pierwszy raz robiłem taki temat. Na szczęście mogłem popróbować na siostrze . Zdjęcia zrobione 350D oraz 50/1.4.
    Te i kilka innych zdjęć powędrowały do albumu jako taki mały prezent.

Ps. Na szczęście był inny fotograf

1.2.3.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Świetne! dawaj następne

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

sorki, ale do świetnych trochę daleko. poza dosyć fajną konwersją BW w pierwszym to nic ciekawego, ostatnie nieostre, drugie leży pod względem obróbki - choćby cera PM. no ale może pokaż resztę reportażu
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    sorki, ale do świetnych trochę daleko. poza dosyć fajną konwersją BW w pierwszym to nic ciekawego, ostatnie nieostre, drugie leży pod względem obróbki - choćby cera PM. no ale może pokaż resztę reportażu
    Dziękuję za opinię.
    Co do nieostrego to prawda lekko ostrość poszła w kosmos
    Co do obróbki cery to wychodzę z założenia, że nie ingeruję no chyba że na życzenie fotografowanej osoby, a że siostra widziała zdjęcia i nie miała uwag to tak pozostawiłem.

Dostawiłem jeszcze 2 zdjęcia, czwarte została zrobione pożyczonym Tamronem 17-55/2.8 ale ten obiektyw jakoś z moim aparatem w ciemnych pomieszczeniach lekko się "gubił".

4.
    5.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Tamrony tak majo sie gubio...co do zdjęć...podobają mi się dwa pierwsze... trzecie...oprócz ostrości, kompozycyjnie mi nie leży...tzn siostra jakoś tak w tym rogu....
    4... OK...i może tak powinno wyglądać 3?... 5...smacznego, ale taka sobie...w porównaniu z resztą pokazaną.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Tamrony tak majo sie gubio...co do zdjęć...podobają mi się dwa pierwsze... trzecie...oprócz ostrości, kompozycyjnie mi nie leży...tzn siostra jakoś tak w tym rogu....
    4... OK...i może tak powinno wyglądać 3?... 5...smacznego, ale taka sobie...w porównaniu z resztą pokazaną.

Co to ostatniego "smacznego" to wstawiłem tak od czapy to się zgodzę
    Tak jak napisałem w pierwszym poście to są moje pierwsze próby bo inaczej tego nie mogę nazwać więc wybaczcie jakość, kadry i obróbkę
    Lustrzanką bawię się od jakiś 2 lat wiem, że jeszcze jest długa droga przede mną.

Domyślnie

Najbardziej udane dwa pierwsze

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

no to i tak dłużej niż ja... faktem jest jednak, że na ślubie jeszcze nigdy nie fociłem więc póki co to mogę tylko napisać co mi się podoba a co nie...ale jak zrobić żeby było dobrze to nie napiszę, bo nie wiem

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    no to i tak dłużej niż ja... faktem jest jednak, że na ślubie jeszcze nigdy nie fociłem więc póki co to mogę tylko napisać co mi się podoba a co nie...ale jak zrobić żeby było dobrze to nie napiszę, bo nie wiem

Dziękuję wszystkim za opinie. Ciężko się robi komuś zdjęcia jeśli nie chce współpracować, a w moim wypadku tak było

Ps. Polecam obejrzeć "Master of Wedding Photography II", bardzo interesująca pozycja.
    Ostatnio edytowane przez tomik23 ; 12-10-2008 o 10:18

Uprawnienia umieszczania postów