Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: "Niestety, te zdjecia sa zbyt profesjonalne."

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy ten swiat szaleje czy tylko mi sie tak wydaje ?? Z durgiej strony, przeciez jest cos takiego ze "jak w dobrej wierze...." to nic laboludkowi nie moga zrobic.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Talking

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Mysle ze w Polsce takie numery sie nie zdazaja, ale w USA to wszystko jest mozliwe. Z drugiej strony ktory naprawde profesjonalny fotograf wywoluje cyfrowe fotki w sklepie typu "mydlo i powidlo" czyli WalMart? Az tak dobra jakosc maja w WalMart?
    Niedlugo chyba sie wybiore wydrukowac pare najlepszych swoich zdjec. Na wszelki wypadek bede omijal WalMart z daleka.
    Heeh. Opisze wam ciekawy przypadek. W mojej miejscowości, w Tarnowie, parę lat temu pojawił się pierwszy (jedyny wtedy) lab cyfrowy, w zakładzie Agfy. Myślę sobie - fajnie, bedziemy robić odbitki. No ale własciciel tego zakładu miał następujący punkt widzenia - zdjęcia z imienin cioci, z wypadu z psem na spacerek - spox, w normalnej cenie. Ale na przykład portrety ze studia (czyli tzw. fotki "profesjonalne") albo (o zgrozo!) ułożone na PS 6 fotek w formacie 3,5x4,5 (czyli takie do dowodu) na odbitce 10x15 - liczył po 20, 30 PLN. Argumentował to tym, że te fotki są konkurencją dla jego studia i usług i nie może ich liczyć w normalnej cenie odbitek cyfrowych. Jak się to mówi - jazda na maksa - przynosisz odbitki do labu - i gośc ocenia są normalne - płacisz 1 PLN za odbitkę - są "profesjonalne" - płacisz po 30 PLN. Jak jest teraz? Zakład omijam od dawna szerokim łukiem, w Tarnowie jest już kilka digilabów i żaden z nich nie ma podobnych obiekcji jak AGFA...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów