Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Chińskie podróbki znanych marek!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    bo przeciez Western Union to uznana firma, ktora dostarczy pieniazki niezawodnie do adresata.
    a co jest nie tak z Western Union?

przekazywalem ostatnio kase dla zony, bo poleciala do Barcelony i na lotnisku zostala okradziona z portfela (gotowka, wszystkie karty, ...). rzecz dziala sie w niedziele niepracujaca, ale przekaz z Holandii dotarl do katalonskiego Sitges (miescina moze 10 tys. mieszkancow) w 15 minut i moje dziewczyny mialy w ten sposob uratowane wakacje. koszt "przyjemnosci" zamknal sie w granicach 5% przelewanej kwoty. przelew bankowy bylby owszem darmowy, ale szedlby spokojnie z tydzien.

nie wiem... moje doswiadczenia nie sa zbyt rozlegle ale bylem bardzo pozytywnie zaskoczony sprawnoscia tej firmy
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Tuż przed "Bejing 2009", mój brat spędził parę tygodni w Chinach. Wracając przywiózł ze sobą nieco gadgetów - kupionych z premedytacją podróbek. Wprawdzie zrezygnował z Rolexów po $3 za sztukę, ale wrócił z kieszenią 'prawdziwych' pennów Kingstone'a i "fake" Ipodem.

Penndrive'y działają z 1/4 wykrywanej wielkości. Ipod 'zwisł' w trzecim tygodniu pracy..

Wniosek jest dla mnie prosty: Jeśli ktoś potrzebuje 5D na weekend, może zaryzykować. Jeśli na więcej niż tydzień, niech kupuje od razu cztery

Chociaż z drugiej strony, niektóre ich podróbki doganiają pierwowzory. Rzućcie okiem na słynne już NOKLE N95 W Chinach są sprzedawane po $50, a pod względem funkcjonalności podobno niewiele odstają od oryginałów
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Może źle zrozumiałem pan.kolega, ale mam wrażenie że bardziej chodziło o reklamowanie działalności flagą międzynarodowej korporacji, z którą skośni współpracują Wiesz jak to jest.. Nie masz się czym chwalić, to przynajmniej udawaj ze masz referencje
    Ostatnio edytowane przez XLesio ; 10-10-2008 o 09:31 Powód: Automerged Doublepost
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To że masę przekrętów z jej "udziałem" zostało dokonanych - tzw. pieniądze dostarczyła, tyle że kupujący nigdy nie zobaczył tego co kupił a sprzedającego nigdy nie udało się namierzyć.
    Klasyczny przekręt z udziałem WU to wyjątkowo tanie samochody na mobile.de....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no albo tak...
    bylem tylko ciekaw, czy z Westernem jest cos nie tak, bo moje doswiadczenia sa bardoz pozytywne
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

no albo tak...
    bylem tylko ciekaw, czy z Westernem jest cos nie tak, bo moje doswiadczenia sa bardoz pozytywne
    Sam Western jest OK, tylko stosunkowo łatwo z jego nieświadomą pomocą dokonać przekrętu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To że masę przekrętów z jej "udziałem" zostało dokonanych - tzw. pieniądze dostarczyła, tyle że kupujący nigdy nie zobaczył tego co kupił a sprzedającego nigdy nie udało się namierzyć.
    no OK, ale to nie jest kwestia samej metody, tylko jej wykorzystania. mlotkiem tez mozna zabic, ale oskarzanie o smierc jego producenta to chyba przesada.

oczywiscie, ze nie jest to zaufany sposob na zakup sprzetu z Chin, ale to trzeba byc kretynem, zeby w ciemno zrobic taki przekaz. nawet przelewu bankowego bym w ten sposob nie zrobil, bo mimo wiekszego bezpieczenstwa co do tozsamosci posiadacza konta, szanse na dojscie swoich racji zdalnie sa zadne.

EDIT: no wlasnie... o tym samym piszemy
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Sam Western jest OK, tylko stosunkowo łatwo z jego nieświadomą pomocą dokonać przekrętu...
    Dokladnie tak, nie ma zadnego problemu z WU, dziala sprawnie. Ale jezeli ktos chce wyslac pieniadze, przed otrzymaniem towaru, przez WU, nieznajomemu w Chinach...to ja jeszcze oprocz kolumny w Warszawie mam most w Nowym Yorku do sprzedania tanio...

Od tego sa karty kredytowe. Praktycznie kazdy kto zada zaplaty za towar przez WU to oszust.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta

Penndrive'y działają z 1/4 wykrywanej wielkości. Ipod 'zwisł' w trzecim tygodniu pracy..

Chociaż z drugiej strony, niektóre ich podróbki doganiają pierwowzory. Rzućcie okiem na słynne już NOKLE N95 W Chinach są sprzedawane po $50, a pod względem funkcjonalności podobno niewiele odstają od oryginałów
    Bo Twój brat nie upewnił się co kupuje. Można kupić pena (z dowolną naklejką firmową) z wielkością rzeczywistą taką jaka jest na obudowie albo tak jak Twój brat - na przykład 16GB widziane 4GB :P
    Z rynku chińskiego nie opłaca się importować kart pamięci i penów, bo ceny są tak zbliżone, że szkoda po prostu zachodu. Lepiej kupić w Polsce w sklepie na przecenie.

Mi chiński iPod działa bez problemów

A co do telefonów - może obudowy nie zawsze są idealne jak pierwowzory (mogą się różnić drobnymi szczegółami) za to sam soft jest identyczny.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Można kupić pena (z dowolną naklejką firmową) z wielkością rzeczywistą taką jaka jest na obudowie albo tak jak Twój brat - na przykład 16GB widziane 4GB :P
    I tu się nie zgodzę..
    Penn jest wykrywany i rozpoznawany przez każdy komputer (+ menager plików, urządzeń magazynujących etc.) jako pełnoprawne 16 Gb. Oczywiście do momentu kiedy się nie próbuje wypełnić tej przestrzeni. Przy wielkości ~ 3.5 Gb rzuca komunikatami o przepełnieniu, a połowa z załadowanych danych i tak nie nadaje się do odczytu I jak wg. Ciebie to zweryfikować w momencie zakupu? :rolleyes:

A na poważnie, i dla wyjaśnienia - brat jest zagorzałym antypiratem, i przeciwnikiem takiego towaru. Gadgety które przywiózł to z założenia najtańszy chłam, w prezencie dodany jako breloczek do fotek wielkiego muru

Jako ciekawostka dowód, że pierwotniaki z Polski też już dewastują Chiny:

Mur 1.

Mur 2.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Witajcie,

coś się zmieniło w temacie?
    Przebitki nadal miłe dla oka, gwarancję nadają, jak to na dzień dzisiejszy wygląda? ktoś wykonał 'no risk, no fun'? pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów