Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Dobry (ostry) obiektyw do studia

Dopiero zaczyna

Domyślnie

s.. : to się bardzo cieszę, że nie muszę kupować nowego obiektywu. Pozostaje mi czekać na premierę nowej 50 i wtedy zdecydować czy kupić starszą czy nową. Jaką 50 fociłeś - jak z ostrością?

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek_b Zobacz posta
    s.. Jaką 50 fociłeś - jak z ostrością?
    he he, standardowa 50/1.8 :P - chyba mam jakis dobry egzemplaz bo nigdy nie nazekalem na jego ostrosc, a przy f4-5.6 u mnie jest super, fakt, ze czasem zanim trafi to se troche po bzyczy, ale ja na sowj nie nazekam - choc bardzo powoli przymiezam sie do przejscia na 50/1.4 bo mi czasem swiatla w plenerach brakuje :P.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    he he, standardowa 50/1.8 :P - chyba mam jakis dobry egzemplaz bo nigdy nie nazekalem na jego ostrosc, a przy f4-5.6 u mnie jest super, fakt, ze czasem zanim trafi to se troche po bzyczy, ale ja na sowj nie nazekam - choc bardzo powoli przymiezam sie do przejscia na 50/1.4 bo mi czasem swiatla w plenerach brakuje :P.
    Moja na f4 to jest megaostra. Na 1.8 lekkie mydełko, ale od f2 już jest bardzo przyjemnie.
    Też właśnie sie przymierzam do kupienie jaśniejszej wersji - ale nie wiem czy nie wybiorę Sigmy 50/1.4 (50L troszkę za drogie jak na razie).

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    he he, standardowa 50/1.8 :P ............................................... choc bardzo powoli przymiezam sie do przejscia na 50/1.4 bo mi czasem swiatla w plenerach brakuje :P.
    chyba to jest żart ??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A wracając do tematu stoje, właściwie stałem przed podobnym wyborem pare dni wcześniej podjąłem decyzje padło na 35 1.4 zamiast 24-70. Myślę, że masz w nim, ostrość, światło i niepowtarzalną plastyke. Przy ogniskowych do powiedzmy 70mm, tym bardziej na FF zoom można sobie wbudować w nogach.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 09-10-2008 o 20:07 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów