Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 40D - Problem z ETTL

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

jakis czas temu posiadałem 40D + 580 EX II, wesela, caly rok, ani razu nie miałem problemu z lampa blyskowa ani z 40D... trzeba zmienic lampe

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_D Zobacz posta
    jakis czas temu posiadałem 40D + 580 EX II, wesela, caly rok, ani razu nie miałem problemu z lampa blyskowa ani z 40D... trzeba zmienic lampe
    A ja wlasnie mialem taki przykład - w sobote robie sobie zdjecia na weselu (5D+580II) a tutaj nie wiadomo dlaczego nie moge zrobic zdjecia - w lampie nie moge ustawic siły błyski( - nerówka na całego - wyciągam aparat backup i sprawdzam co mogło być przyczyną. Zakładam lampe na drugi body - lampa dziala, ustawienia dzialają super lampa cała. Zakładam spowrotem na 5D porobil kilka zdjec i znowu - masakra - wtedy wlasnie zobaczylem ze na lampie zamiast ETTL jest TTL. Czyscilem styki i narazie jest ok. Zastanawia mnie tylko co mogle byc przyczyną - czy brudy na stykach/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

czesto na salach weselnych jest bardzo wilgotno i elektronika moze swirowac
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna Awatar darek-td
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czyszczenie , ustawienia, podejrzenia że lampa ma defekt....fajnie się słucha tych rad. Mam dokładnie taki sam przypadek. Lampa 430 współpracowała z aparatem prawie rok i nie było absolutnie żadnych kłopotów. Jednego dnia zniknęło ETTL i zostało TTL. Na początku byłem pewien, że to wina flesza, ale podpinając go do innych aparatów ETTL spokojnie działało. Aparat został zabrany do serwisu i prawdopodobnie w okolicach soboty powinien wrócić. Gwarancja kończy się za miesiąc, więc podejrzewam, że nabyliśmy go w prawie tym samym okresie.
    Dodam, że mój serwis jest w Pekinie. Usterka ta wydaje się więc jakąś wadą tego body i być może za jakiś czas posypią się inne aparaciki 40d.
    Może wasze? Nie odtłuszczajcie więc styków, ale pakujcie w pudełka i do serwisu.
    Pozdrawiam i dam znać jaka będzie diagnoza po odbiorze.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów