Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Sigma 70-300

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorn
    I to jest mój problem, bo skoro "stara" działa ok z 300D to po co dawać 110PLN więcej za znacczek DG (w dodatku nie wiadomego pochodzenia)
    Bierz APO - dziala doskonale. Jestem przekonany ze nawet jesli istnieje DG (czemu na oficalnej stronie nic nie ma?) to jest to tylko zmiana nadruku. Patrzac w specyfikacje techniczna widac identyczne informacje. Na zdjeciu rowniez wyglada identycznie. Oczywiscie moge sie mylic i w srodku jest cos nowego ale z duzym prawdopodobienstwem mozna stwierdzic iz jest to tylko marketing.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 17-06-2005 o 22:14

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

sluchaj wiec wogole jest to jeden z popularniejszych tanszych teleobiektywow sigmy i dlatego chlopaki z japoni walcza nad jej wersjami...teraz wszystkie DL zostaly zamienione na DG APO 70-300mm F4-5.6 DG MACRO, 70-300mm F4-5.6 DG MACRO...nie wiem czy pamietasz 24-70 f2.8 tez byl DL kiedys...roznia sie one tym ze zostaly dodane specjalne powloki, ktore eleminuja duszki czy tez refleksy...na ktore cyfraki sa podatne...krotko mowiac chlopcy z japoni beda zastepowac wszystkie popularne modele na DG...

Domyślnie

tzn wtedy to moze faktycznie zle to ujalem i mozna bylo mnie zle zrozumiec ah ta moja polszczyzna za ktora przepraszam...nie no dzialac bedzie to mozna zapewnic...hmmm chwyt marketingowy...wiesz z sumie z jednej strony masz racje..ale akurat nikt nie jest lepszy w marketingu niz chlopaki z canona)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no udalo mi sie cos wiarygodnego wyszukac. http://www.sigma-photo.co.jp/english/index.htm Ale dziwi mnie:
    06.17 New Product Announcement; APO 70-300mm F4-5.6 DG MACRO.
    Czyli co? Dzis dopiero zapowiedziana?

Domyślnie

Nie no co do sigmy mozesz mi wierzyc gdyz pracuje dosc blisko niej))

Domyślnie

ale sluchaj sa juz 2 wersje tego obiektywu z serii DG
    - APO 70-300mm F4-5.6 DG MACRO
    - 70-300mm F4-5.6 DG MACRO

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym jednak poczekal na Sigme DG APO i kupil na allegro jesli nie liczy sie bardzo czas. Powloki + mozliwe pewne zmiany w telecentrycznosci to jednak kolejny element poprawiajacy dzialanie tego tele.

Domyślnie

ja czekam na 10-20 kurcze w lipcu zaczyna sie produkcja i 30 tez bedzie czyms a ceny hmm nie takie zle wcale

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Ja bym jednak poczekal na Sigme DG APO i kupil na allegro jesli nie liczy sie bardzo czas. Powloki + mozliwe pewne zmiany w telecentrycznosci to jednak kolejny element poprawiajacy dzialanie tego tele.
    Tutaj ktoś udowadniał, że telecentryczność jest tak naprawdę istotna przy obiektywach szerokokątnych, więc 70-300 ten aspekt nie powinien zbytnio dotyczyć.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Tutaj ktoś udowadniał, że telecentryczność jest tak naprawdę istotna przy obiektywach szerokokątnych, więc 70-300 ten aspekt nie powinien zbytnio dotyczyć.
    To bardzo mozliwe. Nie czytalem watku o ktorym mowisz ale sadze ze warto poczekac na testy tego nowego szkla. Co by nie mowic to w tej Sigmie troche jednak jest do poprawiania.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów