Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Sigma 70-300

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz
    Od wczoraj mam ten obiektyw w wersji DG. Choć na zdjęciu wygląda dokładnie tak samo jak poprzendia wersja APO to jednak różnicę widać od razu po wzięciu obiektywu do ręki. Nie jest już tandentnie plastikowy, ale powleczony gumą. I przede wszytskim ta wersja jest MADE IN JAPAN.
    Wszystkie sigmy jak narazie jakie widzialem byly "made in japan"... Zadna rewelacja.

Cytat Zamieszczone przez dazz
    Nawiązując do poprzenich postów - z poprzenią APO SM II zdecydowanie były problemy przy współpracy z Canonami ! Wiem o tym dobrze, gdyż znajomy posiada sklep foto i wiem ile tych obiektywów wracało do producenta. To właśnie był powód powstania wersji DG.
    Pokaz mi jedna jedyna osobe ktora doswiadczyla problemow z ta sigma? Pierwsze slysze... Napewno by wylazlo gdzies w necie... a jednak nic nie widac...

Wersje DG to jest bardziej wymysl marketingowcow jak naprawianie jakichs problemow ze szklami sigmy.
    ...

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Wszystkie sigmy jak narazie jakie widzialem byly "made in japan"... Zadna rewelacja.
    Wydaje mi się, że nie wszystkie, ale nie będę się sprzeczał.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Pokaz mi jedna jedyna osobe ktora doswiadczyla problemow z ta sigma? Pierwsze slysze... Napewno by wylazlo gdzies w necie... a jednak nic nie widac...
    Wersje DG to jest bardziej wymysl marketingowcow jak naprawianie jakichs problemow ze szklami sigmy.
    Uwierz mi, było mnóstwo reklamacji tych obiektywów z powodu złego ostrzenia z canonami.

Domyślnie

Ooooo wlasnie! Tego szukalem! Byl link niedawno gdzies na forum. Pozdrawiam
    Camera Obscura

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

sluchaj wiec wogole jest to jeden z popularniejszych tanszych teleobiektywow sigmy i dlatego chlopaki z japoni walcza nad jej wersjami...teraz wszystkie DL zostaly zamienione na DG APO 70-300mm F4-5.6 DG MACRO, 70-300mm F4-5.6 DG MACRO...nie wiem czy pamietasz 24-70 f2.8 tez byl DL kiedys...roznia sie one tym ze zostaly dodane specjalne powloki, ktore eleminuja duszki czy tez refleksy...na ktore cyfraki sa podatne...krotko mowiac chlopcy z japoni beda zastepowac wszystkie popularne modele na DG...

Domyślnie

tzn wtedy to moze faktycznie zle to ujalem i mozna bylo mnie zle zrozumiec ah ta moja polszczyzna za ktora przepraszam...nie no dzialac bedzie to mozna zapewnic...hmmm chwyt marketingowy...wiesz z sumie z jednej strony masz racje..ale akurat nikt nie jest lepszy w marketingu niz chlopaki z canona)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no udalo mi sie cos wiarygodnego wyszukac. http://www.sigma-photo.co.jp/english/index.htm Ale dziwi mnie:
    06.17 New Product Announcement; APO 70-300mm F4-5.6 DG MACRO.
    Czyli co? Dzis dopiero zapowiedziana?

Domyślnie

Nie no co do sigmy mozesz mi wierzyc gdyz pracuje dosc blisko niej))

Domyślnie

ale sluchaj sa juz 2 wersje tego obiektywu z serii DG
    - APO 70-300mm F4-5.6 DG MACRO
    - 70-300mm F4-5.6 DG MACRO

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym jednak poczekal na Sigme DG APO i kupil na allegro jesli nie liczy sie bardzo czas. Powloki + mozliwe pewne zmiany w telecentrycznosci to jednak kolejny element poprawiajacy dzialanie tego tele.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Ja bym jednak poczekal na Sigme DG APO i kupil na allegro jesli nie liczy sie bardzo czas. Powloki + mozliwe pewne zmiany w telecentrycznosci to jednak kolejny element poprawiajacy dzialanie tego tele.
    Tutaj ktoś udowadniał, że telecentryczność jest tak naprawdę istotna przy obiektywach szerokokątnych, więc 70-300 ten aspekt nie powinien zbytnio dotyczyć.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów