Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Sigma 70-300

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Sigma 70-300

Chcę zakupić taką Sigmę - bo wielu z Was ją ma i chwali, no i cenowo na moje potrzeby mi odpowiada.
    Ale mam problem .....
    powiedzcie mi czym sie różni 70-300/4-5,6 APO SM II od APO SM II DG?
    Chodzi mi o ostrość i jakość (bo cenowo to ta druga jest droższa o 110PLN no i podobno w pełni kompatybilna z dSLR)

Może ktoś coś wie?
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

No wlasnie i odpowiedziales sobie na pytanie obiektyw zostal przystosowany do pracy jednoczesnie z aparatami analogowymi jak i cyfrowymi (DG - digital). Wiec jezeli bedziesz uzywal go z cyfra to wydaj wiecej o te 110 zl zebys potem nie narzekal )))

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C41photocrew
    No wlasnie i odpowiedziales sobie na pytanie obiektyw zostal przystosowany do pracy jednoczesnie z aparatami analogowymi jak i cyfrowymi (DG - digital). Wiec jezeli bedziesz uzywal go z cyfra to wydaj wiecej o te 110 zl zebys potem nie narzekal )))
    oj pitolisz waść coś znowu ;-) . Ja uzywam APO SM II z cyfrą i gra.

Poza tym nie jest to chyba DG tylko DL. W tej chwili na rynku mozna spotkac cztery wersje tego szkielka:
    sigma 70-300 APO
    sigma 70-300 APO II
    sigma 70-300 DL
    sigma 70-300 DL II
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 17-06-2005 o 21:47

Domyślnie

Jest tez od jakiegos czasu wersja DG, chociazby tutaj: http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=8964 DG to obiektywy specjalnie przystosowane do pracy z lustrzankami cyfrowymi tutaj wiecej : http://www.sigma-foto.pl/index.php?o...article&sid=13 Tylko, czemu sa one specjalnie przystosowane d pracy z DSLR skoro i bez przystosowania dzialaly dobrze?
    Camera Obscura

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko
    Jest tez od jakiegos czasu wersja DG, chociazby tutaj: http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=8964 DG to obiektywy specjalnie przystosowane do pracy z lustrzankami cyfrowymi tutaj wiecej : http://www.sigma-foto.pl/index.php?o...article&sid=13 Tylko, czemu sa one specjalnie przystosowane d pracy z DSLR skoro i bez przystosowania dzialaly dobrze?
    Może po to, żeby upewnić m.in. pewnych malkontentów z dSLR, że moga kupić taki obiektyw. Bo to już jest dla nich, bo ma DG napisane.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko
    mam wrazenie ze to co podales w pierwszym linku to jakies nieporozumienie. Nie wspominając juz o tym ze zdjecie przedstawia wersje APO. Ani na stronie spod drugiego linku (polsak strona sigmy) ani na oficjalnej stronie sigmy takiego obiektywu nie ma. Nawet zaden szanujacy sie serwis traktujacy o obiektywach nie wspomina nic o takim szkle.

Zreszta opis obiektywu pod pierwszym linkiem jest zywcem sciagniety z polskie strony sigmy. Toczka w toczke. Nawet dane techniczne są dokładnie takie same. To musi byc jakis fake.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 17-06-2005 o 21:50

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    oj pitolisz waść coś znowu ;-) . Ja uzywam APO SM II z cyfrą i gra.

Poza tym nie jest to chyba DG tylko DL. W tej chwili na rynku mozna spotkac cztery wersje tego szkielka:
    sigma 70-300 APO
    sigma 70-300 APO II
    sigma 70-300 DL
    sigma 70-300 DL II

tiaa...i kto tu pitoli...sluchaj skoro mowie ze jest DG i do czego on jest przystosowany to po co sie klucisz?? he?? dziala ci to fajnie ciesz sie ale nie gadaj ze sie nie znam o czym mowie akurat!! poczytaj troche o sigmie a pozniej krytykuj...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sluchaj skoro mowie ze jest DG i do czego on jest przystosowany to po co sie klucisz?? he??
    jesli masz jakies potwierdzenie swoich informacji to daj przyklad. Chetnie sie zapoznam.

Jesli chodzi o pitolenie to dotyczy ono Twojego zdnia ze z APO moze miec problemy z cyfrakiem.
    (DG - digital). Wiec jezeli bedziesz uzywal go z cyfra to wydaj wiecej o te 110 zl zebys potem nie narzekal )))
    Ja uzywam APO SM II z cyfrą i gra.
    dziala ci to fajnie ciesz sie ale nie gadaj ze sie nie znam o czym mowie akurat!!
    nie wprowadzaj kolegi w blad bo jeszcze sie zasugeruje. Z Twojej wypowiedzi wynika ze jak kupi APO to moze miec problemy po podpieciu do cyfry. A to delikatnie mowiąc nie jest prawda.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 17-06-2005 o 22:09

Bywalec Awatar Dorn
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

jesli masz jakies potwierdzenie swoich informacji to daj przyklad. Chetnie sie zapoznam.

http://www.sigma-foto.de/cms/front_c...at=48&idart=98

Może to jakaś nowość?

I to jest mój problem, bo skoro "stara" działa ok z 300D to po co dawać 110PLN więcej za znacczek DG (w dodatku nie wiadomego pochodzenia)
    Ostatnio edytowane przez Dorn ; 17-06-2005 o 22:07
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Domyślnie

Ooooo wlasnie! Tego szukalem! Byl link niedawno gdzies na forum. Pozdrawiam
    Camera Obscura

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów