Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [Tryton] motyle

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie [Tryton] motyle

Witam i zapraszam do oglądania.

Trzy pierwsze to różne ujęcia motyla śpiącego na trawie, dwa ostatnie - motyla bardzo ruchliwego, ale na tyle grzecznego, że kila razy wracał i siadał na kilka sekund bez ruchu (a raz na nodze mojej żony ).

Zachęcam również do komentowania.

1.

2.

3.

4.

5.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Widzę, że próżno mi wypatrywać komentarzy. Tylko pytanie, czy powodem jest lenistwo oglądających, czy nijakość moich zdjęć
    Tryton
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

3 pierwsze kadry sa do siebie bardzo podobne... ale fajne, fajne, choć z kadrem mogłbyś jeszcze troche popracować

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sympatyczne te motylki, każdy chyba polował kiedyś na nieswornego motyla, Ci się udało. Zdjęcia poprawne, jedynie w pierwszych odnoszę wrażenie, że ładniej było by gdyby niebo było niebieskie (błękitne) a nie takie szaroniebieskie.

Pozdrawiam
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję za komentarze

Cytat Zamieszczone przez rob76 Zobacz posta
    ......jedynie w pierwszych odnoszę wrażenie, że ładniej było by gdyby niebo było niebieskie (błękitne) a nie takie szaroniebieskie.
    Może to niebo mi tak wyszło, bo był to już koniec dnia (tuż przez zachodem), ...a może ja faktycznie zawiniłem, tylko w takim razie co zrobić żeby niebo nie popadało w szarość? Dłuższa ekspozycja? Lepsza obróbka rawa? Jeśli ktoś ma pomysł to proszę o wskazówki.
    Pozdrawiam i czekam na kolejne uwagi.
    Tryton

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    Widzę, że próżno mi wypatrywać komentarzy. Tylko pytanie, czy powodem jest lenistwo oglądających, czy nijakość moich zdjęć
    Powód inny też - makro na tym forum nie cieszy się zbyt dużą popularnością
    Bardzo rzadko komentuję ale:
    - pierwsza trójka -wszystkie ładne, fajne tło i ... z nich wybrałabym dwójkę
    - 4. piękny motyl -mieniak teczowiec, kadr i tło mi się bardzo podobają (może przyciąć trochę góry i prawej strony ?)...
    A jeśli chodzi o porę, to właśnie późne popołudnie jest najlepszą porą na takie zdjęcia - ze względu na światło...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Selena, to ty widzę fachowiec od motyli Nie dość, że znasz gatunki, to zdjęcia też masz niczego sobie. A ja to tak pstryknę a nie wiem co oprócz tego, że motyl
    Tryton

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Żaden fachowiec ze mnie...
    Ostatnio kupiłam książkę J. Buszko J. Masłowski "Motyle dzienne Polski", wcześniej szukałam informacji w necie... Tyle, że w plener z ksiażką łatwiej :-D
    Ja też spotkałam w tym roku mieniaka, śliczny był...
    Skoro moje zdjęcia się podobają (miło mi ;-)) to zapraszam do mojego wątku...
    Co prawda już po sezonie, ale w 'archiwum' na obróbkę czeka jeszcze sporo zdjęć, więc nowe jeszcze się pojawią ...

Uprawnienia umieszczania postów