Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
Nie denerwuj się tak piseku

Ja pytałem odnośnie wspomnianego systemu eBaya. Jak to zautomatyzować? Tzn. jak system ma rozpoznać, że dany użyszkodnik zapłacił czy nie? Bo przecież można wykonać*kilkadziesiąt dobrych transakcji a potem lecieć w ch..ja i system nie pozwoli wystawić negatywa.
Odczep się od mojego wielorasowego jamniczka .

Samo wypracowanie metod wystawiania komentarzy to nie jest problem . Problemem , tak jak zawsze w podobnych przypadkach , jest przestrzeganie wypracowanych i przyjętych norm . Zautomatyzowanie systemu komentarzy byłoby dla mnie kolejnym błędem . Biorąc pod uwagę np. 100 kolejnych komentarzy negatywnych w jakiejś kategorii , może okazać się , że tylko 20% dałoby się zautomatyzowć . Wszystkie pozostałe wymagałyby indywidalnego rozpatrzenia . Allegro nie jest jednak portalem , który zbytnio dba o te sprawy i bardzo rzadko udziela "pomocy" osobom pokrzywdzonym negami .

Nie bardzo rozumię , dlaczego tak Ci zależy na ustaleniu czy kupujacy zapłacił czy nie . Istotną też jest sprawa czy srzedający wysłał sprzęt zgodny z opisem czy nie lub czy wogóle go wysłał .

Zaraz ktoś nas ochrzani - ja kończę ten odprysk tematu .