Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Wątek: kończenie aukcji przed czasem

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Dużo osób Allegro traktuje jako słup ogłoszeniowy. Przy okazji każdej aukcji mam telefony i maile, z propozycjami zakończenia aukcji przed czasem. Na moje odpowiedzi, że chcę być w porządku w stosunku do wszystkich kupujących, oddźwięk jest mniej więcej taki: FRAJER. Więc może kupujący chcą być tak traktowani?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Zawsze robię tak, że jeśli coś sprzedaję i pisze do mnie Klient, że chciałby to kupić poza aukcją, bo Mu się spieszy i daje dobrą cenę to dlaczego nie?? Ale tylko pod warunkiem, że nie mam licytujących.
    A co z takimi licytującymi jak np. ja, którzy wiedząc o terminie zamknięcia aukcji, specjalnie wyczekują do samego końca, traktując to po prostu jako element gry (chodzi o nierobienie "zbędnego zamieszania")? Przez kilka dni obserwują aukcję, z zamiarem pierwszego zalicytowania na godzinę przed zakończeniem aukcji, a tu klops...

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja też co nieco na allegro sprzedaję lub kupuję i powiem, że miałbym 3 razy więcej produktów na koncie - ale STARAM się dogadywać poza allegro. wtedy każdy ma zysk, nie uważam tego za zło - przecież inni też mogą się dogadać. co zaś tyczy się postu BOSALA to dogaduję się zanim ktoś zalicytuje, oraz nigdy nie zamykam pod koniec aukcji. nie zdażyło mi się jeszcze zakończyć wcześniej dlatego, że mnie cena nie satysfakcjonowala.
    canon

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    [...]co zaś tyczy się postu BOSALA to dogaduję się zanim ktoś zalicytuje, oraz nigdy nie zamykam pod koniec aukcji.
    Czy pod koniec, czy w środku trwania aukcji -nie ma znaczenia. Wystawiasz towar, określasz termin i jeśli nie nastąpi jakiś kataklizm, powinieneś go dotrzymać. W innym przypadku jest to coś w rodzaju zmieniania zasad gry w trakcie jej trwania.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Jesli tak robicie, to pozdrawiam - to jest dokladnie to samo, kiedy idziesz to sklepu, widzisz na polce towar za 100PLN, wkladasz do koszyka, a w kasie mowia Ci - psikus: placi Pan 600PLN! albo (zeby nie bylo watpliwosci): psikus: Panu tego towaru nie sprzedamy!!!
    Przepraszam, ale badzmy konsekwentni - sprzedajesz przez allegro lub inny serwis (niekoniecznie aukcyjny) - postepuj zgodnie z zasadami. Zaoszczedzisz sobie klopotow, nie stracisz dobrego imienia jako sprzedajacy, a kupujacym zaoszczedzisz czasu straconego na licytacje u Ciebie - nie beda tracic nerwow i czasu na Twoje aukcje i kupia ze spokojem u kogos innego - RZETELNEGO.
    Pozdrawiam
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Coś już napisał Awatar TIX
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Jesli tak robicie, to pozdrawiam - to jest dokladnie to samo, kiedy idziesz to sklepu, widzisz na polce towar za 100PLN, wkladasz do koszyka, a w kasie mowia Ci - psikus: placi Pan 600PLN! albo (zeby nie bylo watpliwosci): psikus: Panu tego towaru nie sprzedamy!!!
    raczej podchodzisz do kasy... a kasjerka widzie gościa za szybą który macha 4 stówkami... i teraz pytanie... sprzeda w sklepie za 100 czy wyjdzie do klienta za 400 ?
    /sig w budowie/
    40D, Pancolar 50mm 1.8, C50 1.8 MkII, C35-105, Granit 80-200 mm , Jupiter 85/2.0 , 135mm, walizka różności

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    (...) ale STARAM się dogadywać poza allegro. wtedy każdy ma zysk (...)
    Tak się wzruszyłem... jakież to piękne i szczytne motto...

Każdy ma zysk... poza serwisem, z którego usług skorzystałeś aby zamieścić ogłoszenie (dobrowolnie godząc się na jego regulamin)... i poza pozostałymi użytkownikami serwisu, którzy trzymając się zasad wzięli / zamierzali wziąć udział w aukcji licząc na Twoją/Waszą uczciwość. Bezpardonowo i wyłącznie przez swoją zachłanność w...cie ich centralnie w d..., ot co.
    Ale to frajerzy, im się "zysk" nie należy

Ukłon do wszystkich co to "poza regulaminem" i "przed czasem" -pozostaje tylko życzyć takich klientów, jacy z Was sprzedawcy.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 31-03-2009 o 10:08

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Każdy ma zysk... poza serwisem, z którego usług skorzystałeś aby zamieścić ogłoszenie (dobrowolnie godząc się na jego regulamin)...
    Nie chcę nikogo bronić ale Allegro ma tak złodziejskie prowizje że nic dziwnego jak ludzie zaczynają kombinować.
    Od sprzedaży towaru za np. 4000zł zapłacisz 80zł prowizji i to jest kwota nieproporcjonalna do wartości towaru wręcz bezczelny haracz więc niech się nie dziwią że szuka się sposobów na uniknięcie jego płacenia.

Inną rzeczą jest sytuacja kiedy sprzedający wycofuje się z aukcji jeśli osiągnięta w licytacji cena go nie satysfakcjonuje i w ten sposób robi w balona licytujących, którzy tylko stracili czas.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W kończeniu aukcji, w których nikt nie zalicytował trudno dopatrywać się czegoś złego, tym bardziej że nie łamie to regulaminu. Zamknąć wolno zawsze tyle że wynik jest wiążący. Jeśli nikt nie zalicytował to aukcja pozostaje nierozstrzygnięta i tyle.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nie chcę nikogo bronić ale Allegro ma tak złodziejskie prowizje że nic dziwnego jak ludzie zaczynają kombinować.
    A jest jakiś przymus korzystania z niego ? Jest monopolistą ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów