Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: kończenie aukcji przed czasem

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Ironia losu? Czyżbyś sugerował, że ja kogoś oszukałem?
    Sam siebie oszukałeś. Stałeś się sprytnym i frajerem w jednej osobie, dlatego pytałem jak się w tej nowej roli czujesz. Dalej ci jest do śmiechu?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar TIX
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    I biorąc pod uwagę wyrok w sprawie z samochodem (który teraz będzie funkcjonuje jako wykładnia) taka interpretacja jest jak najbardziej do obronienia w sądzie.
    pierwsze słysze ! od kiedy w RP jest prawo precedensowe ? interpretacja należy do każdego sądu i tamten wyrok nie ma wpływu na inne wyroki.
    /sig w budowie/
    40D, Pancolar 50mm 1.8, C50 1.8 MkII, C35-105, Granit 80-200 mm , Jupiter 85/2.0 , 135mm, walizka różności

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TIX Zobacz posta
    pierwsze słysze ! od kiedy w RP jest prawo precedensowe ? interpretacja należy do każdego sądu i tamten wyrok nie ma wpływu na inne wyroki.
    Dlatego nie napisałem że temat jest w 100% ewidentny, bo nie jest. Niemniej uważam że rzecz jest do udowodnienia (teoretycznie oczywiście, nie sądzę aby komukolwiek opłacało się procesować o niekupione szkło za 2 kzł).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Sam siebie oszukałeś. Stałeś się sprytnym i frajerem w jednej osobie, dlatego pytałem jak się w tej nowej roli czujesz. Dalej ci jest do śmiechu?
    Gdyby ktoś odwołał aukcje, w której licytowałem, to trudno - na pewno nie nazwałbym go oszustem ani nie płakałbym nad rozlanym mlekiem, bo zwyczajnie szkoda na to czasu (a czas to pieniądz). Staram się kupować tylko poza Allegro. Dokonałem transakcji z kilkoma użytkownikami z tego forum i zawsze byłem zadowolony (i często sami proponowali sprzedaż poza Allegro - nie będę tu wymieniał nicków bo nie o to chodzi). Teraz kupiłem aparat w sklepie, który przywłaszczył sobie moje pieniądze. Podejrzewam, że jakbym zalicytował w aukcji to skończyłoby się tak samo. Stawiacie na równi te oszustwa, ale one równe nie są. Nigdy nikogo nie okradłem.

Odwoływanie ofert bez ważnej przyczyny jest niezgodne z regulaminem. Ale duża część ludzi robi tak dlatego, że traktują Allegro jako portal z ogłoszeniami. Poza tym, jeśli sprawa trafiłaby do sądu to jak ustalić pokrzywdzonego? Kto nim jest? Wszyscy licytujący? Na pewno nie, bo umowa kupna-sprzedaży zawierana jest w momencie zakończenia aukcji. A wcale nie ma pewności, że osoba, która w danej chwili ma najwyższą złożoną ofertę wygra aukcję. Na odwoływaniu aukcji NIKT nie traci, a Allegro nawet zarabia, bo wystawienie też kosztuje.

Widzę, że są tutaj sami prawi ludzie. Dlatego obiecany wcześniej mega szacun dla Was i całego Onan Board za stuprocentową uczciwość w każdej dziedzinie życia. Jak będziecie tak robić dalej to pójdziecie żywcem do Nieba, czego z całego serca Wam życzę

EOT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Będę pisał powoli, bo wiem że nie umiesz biegle czytać:
    Dymanie Allegro to jedno, ale dymanie uczestników aukcji to już zupełnie inna sprawa. Nikt (no, może prawie nikt) tutaj nie rozczula się nad losem "biednego" Allegro, urzędu skarbowego czy amerykańskich korporacji.
    To jest właśnie schizofrenia. Zbudujmy sobie system wartości moralno-etycznych, który nam odpowiada i powiedzmy sobie JESTEŚMY UCZCIWI.

Czymże różni się oszukanie Allegrowiczów od oszukania amerykańskiej korporacji? Korporacja to są nie tylko wartości materialne ale także intelektualne, czyli pracownicy. Zatem de facto oszukujemy nie korporacje ale ludzi.

Co gorsza, w wątku tym znalazłem forumowiczów, którzy wypowiedziami jawili się jako 'krynica cnót i mądrości'. Kojarząc fakty, okazało się, że te same osoby, które w tak radykalny sposób się wypowiadały, przes(y)łały mi podczas aukcji Allegro.pl oferty 'kupna poza Allegro'.

Czy zdarzyło mi się wycofać aukcje wcześniej: TAK (wiele dni przed końcem).
    Czy oszukałem Allegro: TAK.
    Czy oszukałem Allegrowiczów: TAK (na pewno jednego z nich).

Mea maxima culpa.
    Zoom or not to zoom...

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subleo Zobacz posta
    Mea maxima culpa.
    Pociągnijmy to do Wielkiego Piątku... A potem po rozgrzeszenie i zmieniamy temat.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subleo Zobacz posta
    Czy zdarzyło mi się wycofać aukcje wcześniej: TAK (wiele dni przed końcem).
    Czy oszukałem Allegro: TAK.
    Czy oszukałem Allegrowiczów: TAK (na pewno jednego z nich).

Mea maxima culpa.
    I ja też! JA TEŻ :-);-)
    ...posypuję głowę popiołem i biczuję do krwi ciało grzeszne... hihi
    Sprzedając - zawsze chciałem WIĘCEJ!!!
    czy znajdę rozgrzeszenie?

dyskowiec2
    Guest

Domyślnie

Ci co odwołują aukcje na Alegro [w celu osiągniecia wiekszego zysku ] to aukcyjne śmieci

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Odwoływanie ofert bez ważnej przyczyny jest niezgodne z regulaminem. [...] jeśli sprawa trafiłaby do sądu to jak ustalić pokrzywdzonego? Kto nim jest?
    Pokrzywdzonym jest osoba, ktora byla najwyzej na liscie oraz Allegro.
    Pozdrawiam!

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wszystkiemu winien jest tak na prawdę cennik prowizji za sprzedany przedmiot na allegro. Spotkałem się jeszcze z inną opcją, mianowicie wystawiono na allegro przedmiot za kwotę "kup teraz" równą 100zł i założono aukcję prywatną. Zainteresowałem sie taką aukcją i sprzedający w mailu powiadomił mnie, że za przedmiot chce 1499zł. W taki sposób można obejść cennik prowizji.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów