Większość z tych rzeczy po prostu idzie zrobić ot tak :
1) AF : wsadzić AF z 7d i rozstrzelić go po całej klatce
2) Pomiar : w LiveView, czy może półprzepuszczalne? Czy może testowy "kłap" pomiarowy?
3) Drabinka : no po prostu, dodać kreseczek w wizjerze
4) Kurtynka : no dorobić plasticzek i dźwigienkę
5) MLU : okodzić jakiś przycisk/dorobić C.Fn.
6) DR - nie wiem jak to się robi.
A videoRAW, 1080p60, downscaling z matrycy to już są jakieś wyzwania technologiczne, i po prostu jestem ciekawy czy się podejmą.
Pozostaje jeszcze kwestia tego, że progress w video jest wysoce prawdopodobny, a w AF (w piątkach) - nie za bardzo.
Fotograficznie raczej wiemy czego możemy się spodziewać - w kółko tego samego - +20% Mpix, +1-2EV ISO, +3 gadżety żeby ładnie wyglądało na papierze (typowemu akustykowi kompletnie nieprzydatne), no i nadal kijowego AFa, żeby jedynki dobrze się sprzedawały.Też się na tym tak superowo nie znam, ale wydaje mi się, że z góry określone parametry skalowania (mamy w aparacie jeden rozmiar matrycy z którego skalujemy i ograniczoną, małą liczbę rozdzielczości docelowych (np : 480, 720, 1080)) umożliwiają dość dalece posuniętą optymalizację i jakieśtam rozwiązania hardware'owe. Z resztą : w REDach i innym tego typu sprzęcie jakoś to jest realizowaneCzy może chodzi o kwestię kosztów, czyli pakowania czegoś specjalnie pod video, za co nie chcieliby płacić fotografowie?