Arturze.
Łukasz juz testowałwe Wrocku.A jeżeli chodzi o Twoje Słonko ,to Ty dziekuj Panu za Nią i po prostu słuchaj.:-D
Troche inaczej,[moze jakiś dziwny jestem]99,9% czasu używam Ds i tęsknię do piątki.
Pozdrawiam
Arturze.
Łukasz juz testowałwe Wrocku.A jeżeli chodzi o Twoje Słonko ,to Ty dziekuj Panu za Nią i po prostu słuchaj.:-D
Troche inaczej,[moze jakiś dziwny jestem]99,9% czasu używam Ds i tęsknię do piątki.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez janmar ; 27-07-2011 o 06:36
Ja już myślałem, że taki jest - 7d - wręcz idealny dla reportera, któremu redakcja nie funduje sprzętu. Do tego 11-16, (16-35), 24-70 i 70-200 i wedle preferencji fish i coś długiego i spokojnie można orać.Nie kręci filmów? A fe!
Ja tam cały czas czekam na moje wymarzone RAW Video. Oby jak najszybciej. Oby w trzycyfrowym body, albo najlepiej w FF wydmuszce z matrycą Nx1920/Nx1080 (N z przedziału <2,3>) żeby im się łatwiej skalowało![]()
Jak Cię znam Micles ,to bedziesz 1Ds V filmy RAW kręcił.Po co wydmuszki.![]()
Ostatnio rozmawialem z ludzmi z filmowki (z fotografii) i ja mowilem, ze pewnie niedlugo sie pojawi nowa piatka, to mowili - ale po co? Co tu mozna zmienic. No to ja - chocby AF'a. A oni - AF'a nigdy nie zmienia w stosunku do jedynek. I to chyba prawda :-(
wystarczy ten z 7Dale z lepiej ustawionymi punktami
Wybacz, ale obecnie rozważam zakup cropa video (550/600/60/7) i Sigmy 8-16 jako zestaw na stałe przypięty do GlidecamaRaczej przez eSata.
Pseudonaukowe wyliczenia :
Waga foty RAW / Waga foty JPG = 4,04 ; 40mbit/s dotychczasowego h264 * 4,04 = 20 mb/s = niektóre dyski usb mogą wymiękać.
Chyba że zrobią jakąś mądrą kompresję do tego RAW, nie wiem ile to waży w REDzie.
A jednakStratne bo stratne, ale pewnie oni już się na tyle postarali, żeby nie psuło za bardzo
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Dig...n_and_workflow
A to teraz już wiem dlaczego obraz z RED-a jest taki rozpoznawalny. To ten fantastyczny kodek powoduje taki plastik.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-07-2011 o 16:09
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner