Strona 564 z 608 PierwszyPierwszy ... 64464514554562563564565566574 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 631 do 5 640 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Nie uszkodzimy slotu w aparacie, to jest gorsze niz rozwalona karta.

Mi sie posypala karta kingstona SD, uzyta dwa razy, raz do wrzucenia muzyki, padla podczas wyciagania jej z radia w samochodzie.

Przez wiele lat nie uszkodziłem slotu kartą CF, a przez miesiąc prawie uszkodziłem slot kartą SD.

SD to małe g..., biorąc pod uwagę gabaryty sprzętu, w jakie je wkładamy zupełnie nieuzasadnione jest parcie na małą kartę.

Nie wkładam SD bezpośrednio do laptopa, tylko przez czytnik. Włożenie karty do laptopa niejednokrotnie spowodowało jego zawieszenie (zarówno w poprzednim jak i obecnym mam taki problem).
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 23-05-2011 o 16:40
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co nowego u Canona?

CFek nie obawiam się nosić w kieszeni, w przeciwieństwie do SD.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

CFek nie obawiam się nosić w kieszeni, w przeciwieństwie do SD
    No bez przesady, ja zawsze nosze w kieszeni albo portwelu jak trzeba i nie widzę problemu. Mam tez adapter na micro SD, która się również przydaje. Moim zdaniem SD jest bardziej uniwersalnym rozwizaniem i dobrze, że Canon poszedł w tym kierunku w 60D.
    Kto wie, może 5DmIII też będzie miał SD? Albo chociaz 7D mII
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Też macie problem...

No to... co nowego u Canona???

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Co nowego u Canona?

CFek nie obawiam się nosić w kieszeni, w przeciwieństwie do SD.
    Kurde to u mnie jest totalnie odwrotnie

Bywalec

Domyślnie

... a ja mam nadzieję, że nie wpadną na tak absurdalny pomysł aby w xd (na xxD już za późno - 60D - czego zupełnie nie kumam) dawać slot SD (no chyba, że dodatkowy) z prostej przyczyny, musiałbym wymienić swoje karty, a własciwie dokupić bo nie sądze abym starego body się pozbył. Jeśli ktoś używał seri XXD lub XD to trudno widzieć pozytywy takiej zmiany. Argument, że w każdym lapku jest slot SD jest z mojego punktu widzenia ... "niewystarczający".

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jakby chcieli być w porządku, to tak naprawdę powinni dać oba złącza. zwykle w takich aparatach można nagrywać zdjęcia na obie karty jednocześnie. w sumie to ta wojna formatów kart też powinna się skończyć w ogólnym krzyku wku******* konsumentów.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    ... a ja mam nadzieję, że nie wpadną na tak absurdalny pomysł aby w xd (na xxD już za późno - 60D - czego zupełnie nie kumam) dawać slot SD (no chyba, że dodatkowy) z prostej przyczyny, musiałbym wymienić swoje karty, a własciwie dokupić bo nie sądze abym starego body się pozbył. Jeśli ktoś używał seri XXD lub XD to trudno widzieć pozytywy takiej zmiany. Argument, że w każdym lapku jest slot SD jest z mojego punktu widzenia ... "niewystarczający".
    To w każdym tańszym body, tj. backupie są sloty kart SD. Musiałem tymi kartami nakarmić 60D, NX5, 1000D IR oraz 1000D, 500D i kamerę dziewczyny. To, kontra 5DII robi znaczącą różnicę. Poza tym, tak jak wspomniałem, mam czytnik SD w laptopie, a to rewelacyjna sprawa jak się zgrywa zdjęcia na kolanie w drodze do, chociażby redakcji. Dla mnie mogliby to wywalić w cholerę, ale rozumiem pozostałych i optuję za podwójnym slotem SD i CF.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał

Domyślnie

Karty SD są dużo bardziej awaryjne, słabsze mechanicznie i łatwiej jest sobie nimi uszkodzić aparat nawet zachowując środki ostrożności. CF jak nie rzucamy byle gdzie i nie zapchamy sobie dziurek to nie ma szans żeby się coś porobiło. Problem z czytnikiem już się rozwiązał w postaci slotu express card ;-). Dla mnie karty SD są fajne, ale tylko tam gdzie CF nie wejdą - czyli w kompaktach. Jak ktoś nie wierzy w ich awaryjność polecam porównanie sobie okolicy styków w karcie SD i CF - kawałeczki plastiku na małej karcie aż proszę się o ukruszenie podczas wkładania/wyciągania, a wtedy problem gotowy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Prosiłbym już o nie ciągnięcie tego OT - o kartach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 564 z 608 PierwszyPierwszy ... 64464514554562563564565566574 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów