Strona 552 z 608 PierwszyPierwszy ... 52452502542550551552553554562602 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 511 do 5 520 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Rozkład punktów może i tak ale moduł to zupełnie inna bajka te układy nie mają ze sobą nic wspólnego :cool:.
    Może nie nic ale faktycznie niewiele. Nie zmienia to faktu że skuteczność mają podobną, czyli mocno niedzisiejszą. Oczywiście, obie konstrukcję mają już ładnych kilka lat, ale i wówczas szału pod względem AF nie robiły.
    O ile autofocus w 20D był krokiem do przodu w stosunku do analogowego odpowiednika, czyli 30/33 i poprzednika, czyli 10D to w przypadku 5-tki to co tam wepchnęli miało się nijak do rozwiązania zastosowanego w analogowej 3-ce.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No, bo 5D nie było tak na prawdę następcą EOS3 może bardziej analogowej 5-tki ale to też mocno naciągane.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bez względu na to, czy znajdzie się ktoś kto powie że 5D jest do kotleta albo krajobrazu i taki AF mu wystarczy,
    powiem że jest to linia jednocyfrówek i jako taka powinna oferować znacznie lepszy AF od linii 2, 3, i 4-ro cyfrówek z akcentem na znacznie.
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z piątką to jest bieda właśnie w tej nazwie - bo, to linia jednocyfrowa taka w co drugim calu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No, bo 5D nie było tak na prawdę następcą EOS3 może bardziej analogowej 5-tki ale to też mocno naciągane.
    Bo z tym następstwem to sprawa była jednoznaczna, tak naprawdę, tylko w przypadku 1Dynek :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dlatego naturalną ewolucją użytkowników będzie zastąpienie serii 5D -> 1D i na rynku pozostaną tylko XXXXD XXD i 1D

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    Dlatego naturalną ewolucją użytkowników będzie zastąpienie serii 5D -> 1D i na rynku pozostaną tylko XXXXD XXD i 1D
    I nad tym pracuje cały marketing Canona :cool:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

rowniez blad w mysleniu

5D to jest linia dla zwyklego smiertelnika, tylko z nieco wiekszym fiolem na punkcie fotografii i oczywiscie ciut grubszym portfelem. jakby ktos sie bardzo upieral przy zaprzeczaniu temu stwierdzeniu, to polecam wyniki sprzedazy 5DmkII i przemyslenie, skad to sie bierze owszem, robia tym tez kotleciarze i rozni inni zarabiajacy na zycie z fotografii, ale ta grupa amatorskich odbiorcow FF jest wieksza.

i teraz... na diabla amatorowi w plecaku 1,5-kilowy kloc 1D(s) (o wymiarach nawet nie mowie) z calym pierdylionem knefli i nie wiadomo jakich funkcji?

5D w tej postaci zostanie, a na moje niewprawne oko to nawet bedzie downgrade'owany do mocniej plastikowego, wiecej megapikslowego, programotematycznego, ... itd. itp. patrz: 10D->300D.

a ze oprocz tego jest miejsce na canonowski FF dla semipro... absolutnie nie zaprzeczam... natomiast na pewno nie kosztem budzetowego amatorskiego FF-a, czyli 5D...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 11-05-2011 o 09:20
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...marzeniem było by dostać taką kombinacje puszka FF/noktowizor, która umożliwiła trafianie tam gdzie chciał fotograf wewnątrz przy oświetleniu równym jedna świeczka/nocna lampka ze 2-3 metry od modela, dając kadr max o 1 EV niedoświetlony (przy max użytecznym iso; np. 3200 w pierwszym Dalmierzu), z zapiętym szkłem F1 II...
    Rozumiem, że szkło f/1,2 lub f/1,4 to już zbyt duża ciemnica dla tych wyrafinowanych zastosowań. Ale pocieszę Cię - pozostałe Twoje marzenia spełni zapewne każda puszka FF dostępna obecnie na rynku.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

akustyk - to było takie uproszczenie.
    Istnienie amatorskiego FF jest absolutnie konieczne.
    Co nie zmienia faktu, że Canon oszalałby ze szczęścia gdyby klienci masowo ruszyli kupować 1D i 1Ds - obiekty swoich marzeń i westchnień...

Tak samo jest z białymi lufami - wielkie, białe, nieporęczne (wiem, wiem - twoja jest mniejsza i beżowa ), ale będące obiektem tęsknych spojrzeń wielu zapaleńców...

Marketing to generowanie pożądania

Strona 552 z 608 PierwszyPierwszy ... 52452502542550551552553554562602 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów