Czyli Canon dobrze kombinuje: umacnia to co najważniejsze F4 IS i low light - wszystko za "drobną" dopłatę czytaj poziom cenowy starych F2.8
Jarek, czy 3D napierdzielało ileś tam kl/s jak 1D4? Może ujrzymy 3D (naprawione 5D, 5 kl/s) za czwórkę i super automagiczny grip (10 kl/s) za pięć $tówek, co by dawało opcje:
- mam 5D, ale chce go wreszcie z AF = goły 3D
- mam 1D4: 3D OK, ale 5 kl/s - jaja sobie robicie? = 3D z gripem
obie opcje schodzą jak bułeczki, obie opcje wychodzą super finansowo dla Canona - poziom cenowy 1D4, obie opcje są przygotowane na nową dużą Alfę i D800.
Obie opcje mogą mieć wykastrowane video, by nie konkurować z... 5D3.
ps. nie wierzę w brak IS w nowym 24-70, jeśli zrobią bez, to pamiętajcie, że to tylko i wyłącznie wasza wina. To wy pozwalacie się... nawet akustyk z jego ostatnim zakupem![]()
the silence is deafening
Ale Akustyk kupił przecież szkło z IS
Nowy Canon już jest w Warszawie :-)
Na razie zamaskowany, ale i tak można się domyślić co kryje w sobie: body jak 5d - z dołączanym gripem. Obiektyw 17-40 również w kamuflażu. Testowany w reportażu/street.
"Nonejmową" puszkę Canona o dziwnym kształcie to ja nawet miałem w rękach, tylko... co z tego ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
To na pewno nie byłem ja, ale mocno prawdopodobne, że to było to samo. Ale nie ma się co jarać, prawdopodobieństwo tego, że wejdzie do sprzedaży oceniam na 30%, no chyba, że za 15k.
O obiektywach wiem prawie wszystko