Strona 510 z 608 PierwszyPierwszy ... 10410460500508509510511512520560 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 091 do 5 100 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dobra kochani,

było u mnie paru skośnych księgowych, którzy wyjątkowo upodobali sobie sake i przebąknęli o paru rzeczach. Mówili też, żebym nie mówił, więc oczywiście Wy też nie mówcie ;-)

Parę lat temu plan był na wprowadzenie 3D, który byłby 7D ale na matrycy FF. 5D od początku był brany jako entry-level dla FF. Niestety, plany "pokrzyżowała" cudowna sprzedaż 5D i zrobienie z tego prawie, że aparatu kultuwego (powiedzmy odpowiednika EOS 3).

Zmieniono więc taktykę, 5D mkIII będzie tym czym miało być 3D (7D+5DII w skrócie), puszczą to początkowo za trochę więcej (początkowo coś około 11-12 workach ryżu była mowa), aby ostatecznie cena zatrzymała się na granicy 9999 zł. Po obfitych 1.5-2 latach sprzedaży (i wykończeniu z magazynów 5DII, który nie stanieje praktycznie w ogóle), wejdzie entry level FF o nazwie 6D, albo 9D (tego nie wiem akurat), który dziwnym trafem będzie to 5DII tylko w mniejszym opakowaniu i oczywiście turbo plastikowym. Sprzedawany będzie na dzień dobry w cenie 7 worków ryżu (dziwnie, teraz coś kosztuje tyle, nie? ), by ostatecznie oscylować w okolicach 6 worków.

Tylko jak mówiłem, nikomu nie mówcie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zależy co kto lubi, ten obiektyw nadaje się oczywiście do fotografowania i można nim uzyskać piękne obrazki ale stosunek jakość/cena jest fatalny.
    Tobie nawet 35L nie pasowała w stosunku cena/jakość ;-)
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 03-02-2011 o 20:28 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Oczywiście, że nikomu nie powiemy Już możesz na nas liczyć.... Teraz tylko ryż kolekcjonować pozostało
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    (...) puszczą to początkowo za trochę więcej (początkowo coś około 11-12 workach ryżu była mowa) (...) Sprzedawany będzie na dzień dobry w cenie 7 worków ryżu (dziwnie, teraz coś kosztuje tyle, nie? ), by ostatecznie oscylować w okolicach 6 worków.
    (...)
    Widać, że "księgowi" canona pilnie obserwują naszą aurę. Coraz częstsze powodzie już niedługo sprawią, ze nie pozostanie nam nic innego, jak uprawa ryżu. Tylko ceny znacznie wzrosną, bo ryż stanieje.

BTW. Co Ty im dałeś do picia!? Sake to na pewno nie było. Chyba, że na makowinach
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    BTW. Co Ty im dałeś do picia!? Sake to na pewno nie było. Chyba, że na makowinach
    To było sake. Sekret twkił w jedzeniu. Zrobiłem sajgonki i tofu smażone głęboko w sosie sojowo-brzybowym. Do tego polski czerwony barszcz do picia.

Byś przyjechał do Wrocławia na jakiś "plener" to też byś dostał, bo jeszcze mi zostało

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To było sake. Sekret twkił w jedzeniu. Zrobiłem sajgonki i tofu smażone głęboko w sosie sojowo-brzybowym.
    Toś ich ugościł, po staropolsku

Byś przyjechał do Wrocławia na jakiś "plener" to też byś dostał, bo jeszcze mi zostało
    Przybędę, przybędę. Jak się cieplej zrobi, bo nie lubię zimna.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

No i guzik muszą - kupujcie dalej te Rebele...

600D = 550D z lekkim tuningiem softu plus
    - nowy (niekoniecznie szybszy ) algorytm CDAF w LV
    - poziomica

Czyli dopiero 7D2 na 25 MPx - szkoda
    No i drugi temat ma być - obstawiam około 30 stron (max dopuszczalna ilość postów na stronę) zanim ktoś napisze, że był i macał cudo w fotoit.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 04-02-2011 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    No i guzik muszą - kupujcie dalej te Rebele...

600D = 550D z lekkim tuningiem softu plus
    - nowy (niekoniecznie szybszy ) algorytm CDAF w LV
    - poziomica
    O najważniejszej zmianie zapomniałeś:
    "Redesign of the model nameplate as well" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no ale ekranik abarotny toze
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na razie to są ploty tylko. W przypadku 550d też były dość dalekie od rzeczywistości. Mi wystarczy, że poprawią matrycę (w to wątpię, niestety), a reszta funkcji to de facto nowy firmware.
    Obrotowy ekranik niech sobe wsadzą ... do kolejnego G-ileś...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 04-02-2011 o 10:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no ale ekranik abarotny toze
    Wyrównanie do 60D pominąłem z oczywistego powodu.
    the silence is deafening

Strona 510 z 608 PierwszyPierwszy ... 10410460500508509510511512520560 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów