Strona 502 z 608 PierwszyPierwszy ... 2402452492500501502503504512552602 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 011 do 5 020 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Sugeruje to niestety kłopoty z h-iso i tu właśnie jest miejsce na małego zabójcę matrycy z D3s.
    ja bym tylko przypomnial, ze dosc regularnym klimatem na forum onanistycznych jest przedpremierowe oczekiwanie, ze Canon wypusci Nikon-killera, po ktorym nastepuje popremierowa konkluzja, ze wyszedl co najwyzej killerek - oczywiscie po tym, jak juz opadnie dym, ze "co to * jest, tym sie kotletow rodzinnych nawet nie godzi pstrykac!".
    a potem... i tak sie bedzie sprzedawac

24 MPx, teraz trzeba mądrego by przeliczył jaka to jest gęstość na FF.
    regula kciuka: x 2.25 dla cropa nikonowskiego, albo x 2.56 dla canonowskiego.

= 54Mpix.

czuwaj!

Pomysł z 7D jako extenderem za $1700 wypalił i imho chłopcy mogą pociągnąć ten temat jeszcze raz. Może to oznaczać, że 5D3 będzie miał mniejszą gęstość niż te 24 MPx na aps-c przeliczone na FF.
    a pewnie ze bedzie mial mniej. po co od razu rzucac az tyle, skoro mozna z takim nasr... pikseli poczekac do 5D mkV
    www albo tez flickr

Domyślnie

[QUOTE=gietrzy;925295]czyżby powrót do korzeni/FF sweet point?

A cóż to takiego?
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O taniej FF pisałem już tutaj parę lat temu. Prędzej czy później to się zdarzy, choć niekoniecznie w takiej formie jak wyżej. Niektórzy wydają się tym nie przejmować (m43, Samsung NX), ale to chyba nie jest najrozsądniejsze podejście. Zapytam wprost: kiedy Sony NEX FF??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do Canona... Hm... Ja bym zaryzykował na ich miejscu, w sumie mają dobre doświadczenia z 5d mk I a i sprzedaż drogich szkieł na pewno by wzrosła.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 26-01-2011 o 15:26 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    po ktorym nastepuje popremierowa konkluzja, ze wyszedl
    Z czysto reporterskiego obowiązku:
    od kilku lat mamy na rynku i 18-200IS i D300 tzn. 7D i inne takie typu 18-135IS.
    Generalnie obecność Sony, które szybuje ostro w górę, obok N****a (np.35/1.8DX) daje nadzieję, że za kilka lat ujrzymy srebrzankę/standard pod cropa.

regula kciuka: x 2.25 dla cropa nikonowskiego, albo x 2.56 dla canonowskiego.
    = 54Mpix.
    czuwaj!
    54 MPx (po przeliczeniu na FF) w Rebelu za rok, ale czadowa matryca pod 100L czy Tamrona 60/2! Powoli brakuje rozdzielczości w... monitorach
    Dzięki, zapiszę sobie w ulubionych.

a pewnie ze bedzie mial mniej. po co od razu rzucac az tyle, skoro mozna z takim nasr... pikseli poczekac do 5D mkV
    Ta plotka mówi o 5D3 jako królu pikseli, wcale nie musi to być plotka skoro przenieśli Deesa na inną półkę.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A cóż to takiego?
    Wg wielu złoty środek pełnej klatki - idealny kompromis pomiędzy low light a rozdzielczością.
    Powrotu do korzeni nie chciałbym tłumaczyć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Zapytam wprost: kiedy Sony NEX FF??
    Powiem wprost: przecież jeszcze nic nie sprzedali w aps-c. Oczywiście piszę o szkłach, bo te są najskuteczniejszym narzędziem zniewolenia.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-01-2011 o 16:02 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Teraz, kiedy wdepnąłem w CDAF (m43) nie śledzę odpowiednio często tego wątku, więc sorki jeśli już było, ale czyż to nie piękna maszynka*:

New small body FF
    - Pro AF (45 point same as Eos 1D MKIV)
    - 16.7 MP
    - 6 FPS (booster with extra batterygrip up to 9fps)
    - ISO 100-12800 (L50 / H102400)
    - Single CF slot
    - Video as Eos 7D
    - Msrp $ 4,399

Ktoś, coś, kiedyś... czyżby powrót do korzeni/FF sweet point?

* - by była gdyby miała CDAF z Panasa lub chociaż EVF na poziomie GH2 i wtedy mogliby już wywalić micro regulację z firmware'u
    PS. jako były użytkownik kilku dslr Canona pogrubiłem najmniej wiarygodną część specyfikacji
    45 punktów trochę przesada, na serio starczy 9,byle żeby wszystkie były krzyżowe od 2.8 i ze wspomaganiem serwo.
    Co do reszty - to byłby cud! No i w końcu miałbym mocny powód żeby sprzedać nerkę(żeby od razu kupić 2sztuki i całą kolekcję stałek L :-P )
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Wg wielu złoty środek pełnej klatki - idealny kompromis pomiędzy low light a rozdzielczością.
    Interesujące... Brzmi jak kolejna forumowa głupotka Kto ten kompromis wyznacza i na podstawie jakich kryteriów? I jakie to niby są te korzenie, do których mielibyśmy się cofać?

Jeśli nie chce Ci się tłumaczyć, to chociaż podrzuć linka do definicji na Wikipedii. Albo do jakiejś strony autorów tej ciekawej myśli
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Interesujące... Brzmi jak kolejna forumowa głupotka Kto ten kompromis wyznacza i na podstawie jakich kryteriów?
    Brzmi jak 1Ds2 i jego operatorzy.

eot
    the silence is deafening

Domyślnie

Witam,

Przepraszam że tak wtrącę się w rozmowę, ale potrzebuję informacji i myślę że to najlepsze miejsce żeby ją zdobyć

Chciałem zapytać o najnowsze informacje dotyczące canona 5D mkIII - kiedy ewentualnie będzie jego premiera i czy w ogóle ?!

Z góry dzięki za info

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wystarczy odwiedzi optyczne.pl - tam "kserują" info z Canon Rumors - czyli pod koniec pierwszej połowy tego roku, co dla mnie jest wielkim napięciem bo nie wiem czy brać już dziś mkII czy czekać na w miarę dobra cene i parametry III-ki.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Qdel Zobacz posta
    Witam,

Przepraszam że tak wtrącę się w rozmowę, ale potrzebuję informacji i myślę że to najlepsze miejsce żeby ją zdobyć

Chciałem zapytać o najnowsze informacje dotyczące canona 5D mkIII - kiedy ewentualnie będzie jego premiera i czy w ogóle ?!

Z góry dzięki za info
    wystarczy przeglądnąc forum, a nie pisać od razu (no ale może kartke chcesz dostać na dobry poczatek:-D )
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=73357
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 502 z 608 PierwszyPierwszy ... 2402452492500501502503504512552602 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów