A czy są jakieś plotki na temat nowych szkiełek - za wyjątkiem zapowiadanych w zeszłym roku 500 i 600mm ?? W domyśle się pytam o lekkie 24-70 2,8L IS i 100-400 4-5,6 L IS![]()
A czy są jakieś plotki na temat nowych szkiełek - za wyjątkiem zapowiadanych w zeszłym roku 500 i 600mm ?? W domyśle się pytam o lekkie 24-70 2,8L IS i 100-400 4-5,6 L IS![]()
Jeszcze dodam 2 do listy:
400 5,6L IS
20mm 1,4L
No właśnie. Czasem mam wrażenie, że osoby decydujące o wprowadzeniu nowych szkieł lub korpusów czytają fora, potem robią burzę mózgów na temat "co by tu skonstruować, żeby nie dostali tego co chcą, ale i tak to kupili"
Pozostaje mieć nadzieję, że Sigma odświeży swoje tele typu 300/2.8, 300/4 i 400/5.6 dodając hsm i os. A Tamron mógłby wreszcie nieco zmodyfikować swojego 200-500.
tamron to by mógł zrobić 24-75 2.8 VC Ultrasonic i 70-200 2.8 VC Ultrasonic
Teraz, kiedy wdepnąłem w CDAF (m43) nie śledzę odpowiednio często tego wątku, więc sorki jeśli już było, ale czyż to nie piękna maszynka*:
New small body FF
- Pro AF (45 point same as Eos 1D MKIV)
- 16.7 MP
- 6 FPS (booster with extra batterygrip up to 9fps)
- ISO 100-12800 (L50 / H102400)
- Single CF slot
- Video as Eos 7D
- Msrp $ 4,399
Ktoś, coś, kiedyś... czyżby powrót do korzeni/FF sweet point?
* - by była gdyby miała CDAF z Panasa lub chociaż EVF na poziomie GH2 i wtedy mogliby już wywalić micro regulację z firmware'u
PS. jako były użytkownik kilku dslr Canona pogrubiłem najmniej wiarygodną część specyfikacji![]()
the silence is deafening
55D,16-200
----------------------------------------------
Już 60D miał być cudem (wg canon rumors). Po jaką cholerę Canon ma robić sobie konkurencje dla "jedynek" jak wrzucą to wszystko w 5d to będzie idealny aparat + jeszcze ten zabieg z 9fps. Pewnie lampa błyskowa też jest w planach i moduł GPS. Muszą gdzieś zrobić cięcia - strategia marketingowa jest jasna więc nie ma co liczyć na combo.
Co nie znaczy, że jestem na nie względem zakupu tego sprzętu. Jestem zdecydowanie na tak.
Plotka mówi: 1Ds4 to będzie kosmos, 1D5 przejmie rolę flegszipa a 5D3 będzie królem (oby nie pustych) pikseli. Tylko tak chłopcy mogli pogodzić sprzedaż 1Ds'a i 5D.
Sugeruje to niestety kłopoty z h-iso i tu właśnie jest miejsce na małego zabójcę matrycy z D3s.
Godnym odnotowania jest również fakt, że Sony niedługo (A77, aps-c, takie 7D) wyskoczy z m.in. wartością iso rzędu setek tysięcy..., ale z punktu widzenia 5D ważna jest nowa matryca - 24 MPx, teraz trzeba mądrego by przeliczył jaka to jest gęstość na FF. Pomysł z 7D jako extenderem za $1700 wypalił i imho chłopcy mogą pociągnąć ten temat jeszcze raz. Może to oznaczać, że 5D3 będzie miał mniejszą gęstość niż te 24 MPx na aps-c przeliczone na FF.
the silence is deafening