Strona 499 z 608 PierwszyPierwszy ... 399449489497498499500501509549599 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 981 do 4 990 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Młode pokolenie fotografuje komórkami - to nie jest grupa docelowa dla xD
    Dorosną, pójda do roboty, będa kupiwać xD i będa chcieli ekran dotykowy.
    Przed tym nie ma odwortu.
    Tak samo jak z filmami i uchylnymi LCD w lustrzankach. Canon zawsze był opóźniony pod tym względem, a teraz chcą być do przodu.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Dorosną, pójda do roboty, będa kupiwać xD i będa chcieli ekran dotykowy.
    Przed tym nie ma odwortu.
    ...
    Chyba masz rację. Zwłaszcza, że z czasem dotykowy ekran może okazać się tańszy od kółeczka (jeśli już nie jest...).
    Z mojego punktu widzenia znacznie lepszy jest aparat, który można obsługiwać w możliwie dużym zakresie bez odrywania oka od wizjera. Tyle, że takie rozwiązanie może okazać się mniej atrakcyjne dla działów marketingu.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wybierając piętnastą opcję w siódmym podmenu
    No dobrze - koniec już tego wyżywania się nad biednym Canonem
    obawiam sie, ze na cos takiego akurat znajdzie sie guziczek na obudowie.
    bo jesli juz laskawie zolci ppl zejda z piedestalu, no to z grubej rury przywala...

a tymczasem... albo juz nie bede zaczynal... :-D

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Tak samo jak z filmami i uchylnymi LCD w lustrzankach. Canon zawsze był opóźniony pod tym względem, a teraz chcą być do przodu.
    czy ta teza jest oparta na jakichs realnych przeslankach? w sensie, ze jesli rozumiemy pod wzgledem technologicznym, nie wynikow finansowych.

bo wydaje mi sie jakby ciuuuut za odwazna
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tyle, że takie rozwiązanie może okazać się mniej atrakcyjne dla działów marketingu.
    a nie... tu sie dla odmiany sprzeciwie co jak co, ale pod wzgledem obslugi Canon jest mocno betonowy i nie zmienia tego, co konsekwentnie robi od lat przeszlo 20-tu. kolko z tylu zostanie w xxD (i powyzej), dlatego, ze spojnosc obslugi korpusow i mozliwosc zamiennej pracy roznymi od dawna jest przez Canona brana pod uwage przy projektowaniu interfejsu. moze i nie miedzy kazda linia, ale na pewno w obrebie xxD tak.

co do trabantow to sie nie upieram - moze rzeczywiscie dojsc grzebania palcem w glutach...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-01-2011 o 11:13 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

To ja jeszcze dołożę (bo już leży ) domniemanemu dotykowemu ekranowi w xD. Obawiam się, że przy dotykowym ekranie utracona zostanie możliwość efektywnego używania aparatu jedną ręką. Wiadomo - prawą ręką strzelamy zdjęcia i obsługujemy aparat, a lewą rozpychamy się, zasłaniamy przed ciosami lub prowadzimy działania zaczepne.

Coś już napisał

Domyślnie

Czy ktos ma informacje lub zna jakies przecieki kiedy mozna sie spodziewać następcy canona 1dsIII -canon 1ds IV i ewentualnie czym ten aparat bedzie(poza ceną!)różnił od poprzednika??

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie ważne jaki to będzie aparat - i tak będą tysiące postów niezadowolonych bocośtamimsięniepodoba.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Od przybytku głowa nie boli. Jeśli byłoby to tak jak w Panasonicach G2, które dostały dotykowy LCD bez rezygnacji z jakiegokolwiek przycisku i funkcjonalności poprzednika G1, to byłoby OK. Gorzej gdyby to miało wyglądać jak w Panasonicu GF2, który dostał dotykowy LCD ale obcięto sporo przycisków/pokręteł z poprzednika GF1.

Coś ten 5DmkIII mieć musi by mnie zachęcić do zakupu.
    Zmiany 5DmkII w stosunku do starego 5D były tak nieznaczne (mam gdzieś dodatkowe Mpix i filmy), że zupełnie nie widze sensu wydawania tysięcy PLN by zamienić 5D na wersję mkII. Może wersja mkIII coś sensownego zaproponuje. Byle AF był z 7D, bo boję się, że dadzą dotykowy LCD a AF zostawią taki sam.
    Z tego co ptaszki ćwierkają wynika, że 5D mkII sprzedaje się na poziomie który przerósł wszelkie oczekiwania. Więc jeśli strategia w przypadku mkII była słuszna to dalsze wnioski nasuwają się same :cool:.
    Podejrzewam że będzie to wypas jeśli chodzi o filmy - jakby następny etap, natomiast w kwestiach fotograficznych rewolucji (delikatnie rzecz ująwszy) bym się nie spodziewał .
    No chyba że się zdecydują na wariant z serii cropowej - wtedy może zobaczymy wypasionego następcę w stylu 7D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No chyba że się zdecydują na wariant z serii cropowej - wtedy może zobaczymy wypasionego następcę w stylu 7D.
    i trabanta FF. to zalezy od tego na ile ktos w zarzadzie Canona ma jaja, ale to jest polka gdzie oni moga strzelic i gdzie zrobiliby spora kase.

to by mogl byc de facto przepakowany w totalny plastik 5D mkII za cene startowa 1500 EUR. problem wewnetrznej konkurencji musialoby wtedy rozwiazac wycofanie 5DmkII i wprowadzenie 7D FF... no nie za 1500 EUR tylko za 3000 EUR.

mnie sie jednak wydaje, ze poki co Canon bedzie doil z 5D mkII, skoro zerowym nakladem R&D i P&R ma w zasadzie maszynke do generowania kasy.

a ze utwierdza to zoltych ppl w przekonaniu, ze sprawny AF jest przegadany, a funkcje foto sa "soooooo 90's...", to juz nawet mi sie kopac nie chce lezacego...

polecam swiezy komentarz ByThom.com ("No End in Sight"). niestety, ma 100% racje, ze w kraju przekwitlej wisni innowacyjnosc jest bardzo passe, za too iterowanie do zrzygania starych, sprawdzonych recept jest mega cool...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie ważne jaki to będzie aparat - i tak będą tysiące postów niezadowolonych bocośtamimsięniepodoba.
    Oczywiście najbardziej niezadowoleni będą ci, którzy i tak go nie kupią. I oczywiście jak zwykle pucha będzie się schodzić z półek sklepowych jak ciepłe bułeczki.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A ja czekam na " EYE Control " :-D ... co być może nastąpi , ale dopiero jak się canonowi znudzi dorzucanie pikseli...
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Strona 499 z 608 PierwszyPierwszy ... 399449489497498499500501509549599 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów