Strona 482 z 608 PierwszyPierwszy ... 382432472480481482483484492532582 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 811 do 4 820 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ... ale czy Canon naprawde uwaza, ze nasranie megapikseli i wrzucenie ficzerow wideo to wszystko, czego uzytkownicy potrzebuja? znaczy sie, ja wiem, ze odpowiedz jest twierdzaca, ale mi rece mimo to odpadaja...
    Otóż nie, jesteś w błędzie. Canon dobrze wie czego użytkownicy oczekują ale jeszcze lepiej wie czego może im nie dać aby i tak kupili nową puszkę.
    a moze by dla odmiany tak?
    - 21 Mpix (mniej przeciez nie moze byc)
    - sensowny AF (nie zalezy mi na ilosci punktow, grunt, zeby daly sensowne pokrycie i byly uzyteczne. nie jak teraz 8 z 9, czyli wszystkie poza centralnym)
    ....
    Taaaa, i może jeszcze żeby ten AF działał przy F/8 ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Trochę Cię Akustyk nie rozumiem - przecież dla zaspokojenia większości z Twoich chuci wystarczy nabyć D700.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Trochę Cię Akustyk nie rozumiem - przecież dla zaspokojenia większości z Twoich chuci wystarczy nabyć D700.
    No właśnie. Akustyk też już go pokochał, mam ich nawet na wspólnym zdjęciu
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Otóż nie, jesteś w błędzie. Canon dobrze wie czego użytkownicy oczekują ale jeszcze lepiej wie czego może im nie dać aby i tak kupili nową puszkę.
    poki co, ta specyfikacja to nawet nie jest Canon (i oby nie byla!)
    a ze dadza tak, zeby nie uszczesliwic za bardzo, to nie musisz mi tlumaczyc...

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Taaaa, i może jeszcze żeby ten AF działał przy F/8 ?
    niech dziala nawet przy f/4 - ja i tak juz bede szczesliwy jak maly mis.

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    jako ze to sa checi, jak slusznie zauwazyles, to kwestie finansowe odgrywaja jednak istotna role a sensowne 5D mkIII (licze na okolo 2000 EUR) ma dla mnie wiecej sensu niz wymiana wszelkich maneli na D700, ktory tez wcale nie pasuje wiele lepiej do moich potrzeb.
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jako ze to sa checi, jak slusznie zauwazyles, to kwestie finansowe odgrywaja jednak istotna role a sensowne 5D mkIII (licze na okolo 2000 EUR) ma dla mnie wiecej sensu niz wymiana wszelkich maneli na D700, ktory tez wcale nie pasuje wiele lepiej do moich potrzeb.
    No widzisz, ja już jakiś czas temu dałem sobie spokój z oczekiwaniem na 5D Mk III. Teraz czekam na 1Ds Mk IV... aby kupić w rozsądnej cenie Mk III z drugiej ręki :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar tomicher

Domyślnie

czy uważacie że ta megapikselowa pogoń się kiedyś skończy ?
    czy przyszłość kolejnych modeli jest pod tym względem skazana na 40-50 megowe rozmiary ?
    mówię tu o aparatach pokroju 5d czy 1d

Coś już napisał Awatar Lukas87
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciężko powiedzieć, ale ludziom kiedyś wystarczało 512 kb RAMu w komputerze Oby jednak gdzieś była ta granica w pogoni za megapiskelami.
    R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X tomicher X Zobacz posta
    czy uważacie że ta megapikselowa pogoń się kiedyś skończy ?
    czy przyszłość kolejnych modeli jest pod tym względem skazana na 40-50 megowe rozmiary ?
    mówię tu o aparatach pokroju 5d czy 1d
    Ja tam nie mam nic przeciwko megapikselom. Niech tylko zrobią w końcu porządny tryb mRAW, który robi mydła.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Jeżeli wszyscy zdaliby sobie sprawę, że standard HD (czyli taki na jakim obecnie ogląda się większość zdjęć) to rozmiar 2mpx, wtedy sztucznie pompowane matryce straciłyby rację bytu.
    Jeszcze rozumiem zastosowania profesjonalne, gdzie się cropuje, albo drukuje w ogromnych rozmiarach... ale budżetowe kompakciki i komórki mają ponad 10mpx, choć ich optyka nie daje rady... ech marketing
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja tam nie mam nic przeciwko megapikselom. Niech tylko zrobią w końcu porządny tryb mRAW, który robi mydła.
    No właśnie - niech sobie produkują te megapiksele do woli, byleby wywalili filtr AA (bo powyżej pewnego poziomu upakowania matrycy AA traci sens) i zrobili w tych nowych "cudach" fajne M lub S RAWY - takie 8 do 12 mpix.

Strona 482 z 608 PierwszyPierwszy ... 382432472480481482483484492532582 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów