Strona 456 z 608 PierwszyPierwszy ... 356406446454455456457458466506556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 551 do 4 560 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu

Domyślnie

Sprecyzuje, matematycznie rozumiem, teleologicznie już nie :rolleyes:
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

"Śmierć od łoma jest odwrotnie proporcjonalna do jego wagi". Znaczy to mniej więcej tyle, że im łom cięższy, tym śmierć lżejsza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A teraz moderator, który wsadził ten kij w mrowisko, porozdaje nam kartki za trolowanie...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 21-10-2010 o 10:33 Powód: Automerged Doublepost
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    walory wizualne uzyskiwanych zdjęć są odwrotnie proporcjonalne do wartości liczby poprzedzającej "D" w nazwie aparatu ;-)
    W zwiazku z tym, że autor tej sentencji milczy, a wątpliwości narastają, podejmę kolejna próbę jej interpretacji : im liczba poprzedzająca D na aparacie jest większa, tym "walory wizualne uzyskiwanych zdjęć" słabsze :razz: .
    Np.zdjęcia z 1000D powinny mieć te walory kiepściejsze niż z 1D :smile:

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    podejmę kolejna próbę jej interpretacji : im liczba poprzedzająca D na aparacie jest większa, tym "walory wizualne uzyskiwanych zdjęć" słabsze :razz: .
    http://www.youtube.com/watch?v=7duP4d9ZziY
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Nie no, ludziska - czego tu nie rozumiecie ?

Im wyższy model, tym mniejsza wartość liczby bedacej jego oznaczeniem. MacGyver twierdzi, że walory wizualne zdjęć są odwrotnie proporcjonalne, czyli najładniejsze zdjęcia z 1D, najsłabsze z 1000D, a 50D gdzieś pośrodku.

Im droższy model tym zdjęcia lepsze: większa dokładność matrycy, mniejsze szumy, celniejszy AF. Dodatkowo mamy tez prawidłowość, że 1000D kupi ktoś, kto się dopiero uczy i robi zdjęcia słabe, a 1D kupi ktoś, kto juz coś umie i robi zdjęcia dobre.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Nie no, ludziska - czego tu nie rozumiecie ?

Im wyższy model, tym mniejsza wartość liczby bedacej jego oznaczeniem. MacGyver twierdzi, że walory wizualne zdjęć są odwrotnie proporcjonalne, czyli najładniejsze zdjęcia z 1D, najsłabsze z 1000D, a 50D gdzieś pośrodku.
    Taaa, a gdzie jest np.10D - przed 50D czy za :razz:

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Im droższy model tym zdjęcia lepsze: większa dokładność matrycy, mniejsze szumy, celniejszy AF.
    Czyli 5D ma celnieszy AF od 7D :smile:
    Chyba takie uogólnienia nie mają sensu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

nie, ale 5D dostal MAGICZNA PLASTYKE, wiec jest 5 zamiast 7.

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Chyba takie uogólnienia nie mają sensu
    Mają sens, właśnie jako uogólnienie, gdzie rozpatrujesz modele jako xxxD, xxD, xD i w takim kontekście zostało to użyte przez MacGyvera.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No to się trzymaj trzycyfrowych body :-D Ja przeszedłem, mniej-więcej, wszystkie szczeble puszkowej kariery i stwierdzam że walory wizualne uzyskiwanych zdjęć są odwrotnie proporcjonalne do wartości liczby poprzedzającej "D" w nazwie aparatu ;-)
    Panowie Profesorowie, nie bierzecie całej wypowiedzi pod lupę. Mac ciut się pomylił, a tu już prace naukowe powstają na temat: co autor chciał powiedzieć. Tak czy siak, pomimo że MacGyver poleca mi zostanie przy mojej 350, nadal czekam na wieści o nowej 5. Więc wróćmy do plotek i dalej wymyślajmy co canon japan powinien zrobić, byśmy skończyli na nim psy wieszać ...
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No to się trzymaj trzycyfrowych body :-D Ja przeszedłem, mniej-więcej, wszystkie szczeble puszkowej kariery i stwierdzam że walory wizualne uzyskiwanych zdjęć są odwrotnie proporcjonalne do wartości liczby poprzedzającej "D" w nazwie aparatu ;-)
    Jeżeli chodzi o JPEGi to na 100% i jest to sluszne i to nawet bardzo.

Strona 456 z 608 PierwszyPierwszy ... 356406446454455456457458466506556 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów