Strona 453 z 608 PierwszyPierwszy ... 353403443451452453454455463503553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 521 do 4 530 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy kiedykolwiek klikając w ten temat załadałeś sobie odrobinę trudu by przeczytać i zrozumieć go do końca?
    Ale co innego radośnie tworzyć rzeczywistość a co innego wypaczać istniejącą.
    Zresztą, szkoda czasu i śmiecenia.

Przy okazji, był w historii jakiś motor dochodzący do 12kl/s? Coś mi się kołacze, że było takie nakręcane ręcznie draństwo jeszcze za manualnych czasów, ale ile to miało klatek to już nie pamiętam. Stasiu by wiedział.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przy okazji, był w historii jakiś motor dochodzący do 12kl/s?
    Wystarczy wpisać 1NRS w google

http://www.mir.com.my/rb/photography...1nRS/index.htm

pod obrazkami szczegóły
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    aktualny AF w 5D mkII tez jest prawie jak w 7D. tylko troche okrojony. wiec z hurra-optymizmem jednak bym sie nie rozpedzal...
    Oczywiście stwierdzenia "prawie" jest bardzo szerokie ale dla mnie (po przestrzeleniu obu aparatów - {żeby mnie oskarkowy nie zbluzgał }) te AF-y to inny świat.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przy okazji, był w historii jakiś motor dochodzący do 12kl/s? Coś mi się kołacze, że było takie nakręcane ręcznie draństwo jeszcze za manualnych czasów, ale ile to miało klatek to już nie pamiętam. Stasiu by wiedział.
    F1-dynka miała w którejś wersji do 14 kl/s - raczej sztuka dla sztuki IMHO.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Mistrzu ironii i ciętej riposty - chyba pokładasz za duże zaufanie w magnetycznych dyskach twardych - ja tego zaufania nie podzielam. Zbyt wiele dysków w życiu pogrzebałem. Umiarkowanie ufam jedynie nośnikom optycznym, a i te tylko w 2 kopiach i przegrywane co 2-3 lata.
    Mistrzu niezaufania - zdjęcia trzymam w trzech kopiach na dyskach twardych. Podwójnie na dyskach wewnętrznych, trzecia kopia na dysku zewnętrznym (synchro co miesiąc lub po kilku ważniejszych sesjach pod rząd). Jeszcze trzy dyski na raz to mi nie padły. Jeśli ktoś trzyma dane w jednej kopii na dyskach magnetycznych i na tej tylko zasadzie opiera swój brak zaufania to sam jest sobie winien.
    Szczególnie przy tak niskiej cenie 2TB dysków jak i to że większość nowoczesnych płyt głównych 'udźwignie' co najmniej 6 takich dysków jest naprawdę jak najnormalniejszym rozwiązaniem i nadal nie rozumiem narzekania na duże rawy z dużych ilości megapikseli.

Obecnie mam w sumie 1TB HDD w kompie , 500GB dysk zewnętrzny, dziesiątki tysięcy rawów i tiffów 64bit z 40D jeszcze nawet nie zbliżyło się do granicy zapełnienia tegoż. Już filmy w fullHD powoli zaczynają zajmować miejsce o wiele prędzej niż zdjęcia.
    Jakbym miał się przesiadać na coś z 20+ megapikseli to wymiana dysków na kilka sztuk 2TB (w tym jeden/dwa zewn) kosztowałaby jakieś ~2000zł - niewielka kwota w stosunku do ceny tego czegoś z 20+ megapikseli...
    Czego i wszelkim narzekaczom "a gdzie to wszystko trzymać" życzę .

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Umiarkowanie ufam jedynie nośnikom optycznym, a i te tylko w 2 kopiach i przegrywane co 2-3 lata.
    hehehe
    A moim zdaniem to najmniej bezpieczne i najdroższe rozwiązanie.

Kiedyś trzymałem zdjęcia na płytach - bardzo dobrych płytach (i niestety drogich), w trzech kopiach. Płyty leżały w zamkniętych pudełkach, każda płytka osobno, w temperaturze pokojowej, w miejscu suchutkim, bez dostępu promieni słonecznych i po pół roku 5 płyt z 30 nie dało się odczytać ani skopiować - nie życzę ci tego ale przemyśl lepiej sposób archiwizacji.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mistrzu niezaufania - zdjęcia trzymam w trzech kopiach na dyskach twardych. Podwójnie na dyskach wewnętrznych, trzecia kopia na dysku zewnętrznym (synchro co miesiąc lub po kilku ważniejszych sesjach pod rząd). Jeszcze trzy dyski na raz to mi nie padły. Jeśli ktoś trzyma dane w jednej kopii na dyskach magnetycznych i na tej tylko zasadzie opiera swój brak zaufania to sam jest sobie winien.
    Mistrzu, ide o zaklad ze masz sporo szanse zejednak wszystkie trzy padna na raz. poczekaj do jakiegos wyladowania elektromagnetycznego, wybuchu instalacji gazowej itp. Robienie i 100 kopii nie ma sensu jedli wszystkie skupione sa w obrebie 100 km.

Skowro tak dbasz o swoje archwium, proponuje lokowac dyski po 2 na kazdym kontynencie, dyski co 6 miesiecy wymieniane.

dodatkowo warto wydrukowac zapis binarny zdjec na papierze, albo wygrawerowac w 1000 lat

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    dodatkowo warto wydrukowac zapis binarny zdjec na papierze, albo wygrawerowac w 1000 lat
    Bartek, a co Ty robisz, żeby być pewnym, że Twoje zdjęcia nie zginą?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

prawda jest taka, że po naszych zdjęciach za 100 lat i tak nic nie będzie. a zdjęcia naszych pradziadków na srebrze będą jeszcze zachwycać

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

prawda jest taka, że po naszych zdjęciach za 100 lat i tak nic nie będzie. a zdjęcia naszych pradziadków na srebrze będą jeszcze zachwycać
    chyba jednak masz troche popsuta ta szklana kule. wzglednie fusy, karty do tarota, czy z czego te wrozby odczytujesz...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chyba jednak masz troche popsuta ta szklana kule. wzglednie fusy, karty do tarota, czy z czego te wrozby odczytujesz...
    jest w tym troche racji, no chyba ze naswietlasz odbitki na jakims dobrym papierze bo wszystkie drukowane zdejcia to juz za 20-30 lat znikna
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 453 z 608 PierwszyPierwszy ... 353403443451452453454455463503553 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów