"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
No to już jest - EF 35/2 właśnie
dobre, ostre, kontrastowe, tanie i nawet do FF da się podpiąć.
Dlatego moim zdaniem ef-s 35/1.8 nie ma racji bytu. Jak już to 30/1.4 może być bez USM i w plastiku. Bo inaczej to sensu to nie ma! W nikonie miało to sens, owszem bo nikon nie miał(nadal nie ma) ŻADNEJ stałki 35mm.
A Canon ma i to 2 z bagnetem EF, więc po co mu praktycznie drugi taki sam obiektyw jak ten, który już jest (EF 35/2)??
Po prostu nie widzę sensu współistnienia dwóch praktycznie takich samych produktów.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ma, od dawna. http://www.ceneo.pl/65741.
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
Bo byłby to krok do tyłu w stosunku do 35L; jedyny krok do tyłu, który kojarzę i który imho odbił się czkawką (bokeh zauważalnie gorszy od 200/1.8 i imho 2/VR) Canonowi to 200/2IS.
Poza tym to wszystko to plotki, pamiętasz? Ten sam CR pisał wcześniej o 50/1.4 II i ef-s 35/1.4...
Wreszcie ef-s dlatego, że konkurencja to ma od dawna i o ile szkła typu 20-400 mogą sobie olać (wysoki koszt R&D, niszowy produkt) o tyle segment entry level/ef-s to koń napędowy sprzedaży dslr więc tu nie ma zmiłuj, tym bardziej, że wydaje mi się, że ef-s 15-85IS raczej się sprzedajetak samo jak 18-200 IS. Na obydwa szkła czekaliśmy aż się japońska konserwa/beton wykruszy.
the silence is deafening
To nie bylby krok w tyl w stosunku do 35/1.4 a krok w przod w stosunku do 35/2. EF35/2 jest juz bardzo stary, a taniego EF'a podepniesz i do corpa i FF'a. Skoro wymieniaja budzetowa 35-tke to lepiej upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. No chyba, ze do malego obrazka zostaja same L-ki.
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner