Strona 356 z 608 PierwszyPierwszy ... 256306346354355356357358366406456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 551 do 3 560 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    550d ma używalne ISO 12800 przy 18mpx.
    niezły żarcik

jedynym aparatem z używalnym ISO 12800 jest D3s

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tylkoNikon Zobacz posta
    niezły żarcik

Proszę obejrzyj moje zdjęcia w wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=58666&page=47 i nie uprawiaj żółtej propagandy.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Proszę obejrzyj moje zdjęcia w wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=58666&page=47 i nie uprawiaj żółtej propagandy.
    uwierz,że jestem bardzo obiektywny i mam oba systemy - a Twoje zdjęcia no cóż nie jest źle ale szum widoczny - najważniejsze jednak, że jesteś zadowolony ze sprzętu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

to naprawde jest indywidualna sprawa, ale jak kolega wyzej napisal, najwazniejsze ze tobie sie podoba, mnie nie, szum mocny, brak ostrosci, z wlosów robi sie papka
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Łódź

Domyślnie

uwierz,że jestem bardzo obiektywny i mam oba systemy - a Twoje zdjęcia no cóż nie jest źle ale szum widoczny - najważniejsze jednak, że jesteś zadowolony ze sprzętu
    Nigdy nie jestem zadowolony ze sprzętu. Posiadam staruszka D70, na żółtym forum nie zarejestrowałem się jednak jako tylkoCanon i staram się nie wypowiadać definitywnych sądów typu "tylko".

Nową 18mpx-ową matrycą z 7d i 550d Canon zbliżył się mocno do Nikona jeżeli chodzi o szumy, trzeba być kibicem żeby tego nie zauważyć. Biorąc pod uwagę ceny, Canonierzy mogą przynajmniej w tej działce przestać używać nieracjonalnych argumentów w flame-war z odwiecznymi rywalami. Czas gonić Nikona na następnych frontach, niestety, bo na wielu nadrabia - z przykrością stwierdzam - marketingiem :/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to naprawde jest indywidualna sprawa, ale jak kolega wyzej napisal, najwazniejsze ze tobie sie podoba, mnie nie, szum mocny, brak ostrosci, z wlosów robi sie papka
    Pojęcie używalności jest płynne. Nie sądzisz chyba, że od dzisiaj będę robił zdjęcia przy dwóch świeczkach z Ikei. Mówię tylko tyle, że na ten moment nikt nie daje Ci dużo lepszej jakości na ISO 12800, prócz rzecz jasna nigdy nieszumiącego Chucka Norrisa
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 16-04-2010 o 20:23 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

niezły żarcik

To w takim razie co Ty tu jeszcze robisz?

uwierz,że jestem bardzo obiektywny

Kwestia co dla kogo jest używalne to bardzo indywidualna sprawa. Dla mnie np. gładkie zdjęcia idealnie odszumione są plastikowe i sztuczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mój nick jest delikatnie prowokacyjny i nic poza tym - uważam jednak, że jakby w 550D dali matrycę 10-12Mpx to pokazałbyś na forum naprawdę ładne zdjęcia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To w takim razie co Ty tu jeszcze robisz?
    myslałem ze można tu pogadać o fotografii
    Ostatnio edytowane przez tylkoNikon ; 16-04-2010 o 20:32 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Łódź

Domyślnie

mój nick jest delikatnie prowokacyjny i nic poza tym - uważam jednak, że jakby w 550D dali matrycę 10-12Mpx to pokazałbyś na forum naprawdę ładne zdjęcia
    Zacytuję Ci genialnego Pana.Kolegę (pozdrawiam Wszystkich Braci w Sarkaźmie! ), to jeden z moich ulubionych postów ostatnio:

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To jakieś oszustwo. Pikseli jest o wiele za dużo, bo więcej niż w 40D, a 40D jest jak wiadomo nec plus ultra. Obiektywy się nie wyrabiają i koniec. Może do albumu OK, ale ja wiem , że tam czyha limit dyfrakcyjny i to mi nie pozwala patrzeć na te zdjęcia bez zgrozy. Jeszcze trochę pikseli i z kita będzie tylko czarna klatka bo się nie wyrobi. Praw fizyki Pan nie zmienisz.
    Entuzjastyczny Neofita

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja myślałem że ładne zdjęcia nie zależą od ilości pikseli tylko od tego co przedstawiają.
    Zawsze wiedziałem, że robiłem coś nie tak .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zawsze wiedziałem, że robiłem coś nie tak .
    To już jakiś postęp. Pytanie co z tym zrobisz.
    No i żeby się uczyć od żółtego (pogłoski o moim rasizmie są...:-D )

Wiadomo już co z 14-24L?
    Jarek

Strona 356 z 608 PierwszyPierwszy ... 256306346354355356357358366406456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów