Strona 344 z 608 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354394444 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 431 do 3 440 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dlatego tez brak parcia na rozbudowe szklarni EF-S jest dosc logiczny. ona ma z jednej strony zapewniac pokrycie tych przyczolkow, ale tez odpowiednio "zachecac" do zakupu FF
    Ano chyba właśnie tak - APS-C jest obstawione zoomami i to większości klientów wystarcza.
    Ale nie obraziłbym się na Canonowską wersję Sigmy 30/1.4 jako kit do 600D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna sprawa - powoli, bo powoli, ale nadchodzi zmierzch lustra (przynajmniej w niektórych segmentach) - niewykluczone, że pojawi się trzecia (bardziej opłacalna dla C) droga...
    Ano - to mam pytanie: czy "pellicle mirror" jest istotnie droższe do zwykłego (biorąc pod uwagę to, że nie trzeba by montować całego mechanizmu "klapania"? - ten patent Sony z AF mi się podoba...)
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 12-03-2010 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wydaje mi sie z jednego wzgledu - na chwile obecna jak masz FF, to zakup cropa musi wynikac z jakiejs realnej potrzeby (i vice versa poniekad). ja sam nosze 5D do kompletu z 450D, bo po zapieciu 70-200 ten drugi daje znacznie wiekszy zasieg a optycznie (przy ISO100/200 na statywie) jest zupelnie w porzo. biorac pod uwage wage (i cene!) jest to dla landszafciarza lepsze rozwiazanie niz dokupienie 300/4 USM
    Mnie się jednak wydaje, że duuużo lżej (i nawet trochę taniej) wyszedłby TCx1,4
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Mnie się jednak wydaje, że duuużo lżej (i nawet trochę taniej) wyszedłby TCx1,4
    to prawda. z tym ze, o ile akurat canonowskiego TC nie mam, o tyle jednak Kenko 1.5x nie jest od niego gorsze rozdzielczosciowo a duzo tansze.

moje wlasne obserwacje z uzytkowania 5D/30D/450D z 70-2004 non-IS i Kenko 1.5 DG:

5D + Kenko + 70-200 = kiepsciutko. mydlo moze nie, ale spory spadek ostrosci. plus ostrzejsze i twardsze winietowanie (70-200 samo w FF winietuje a z TC problem wzrasta).
    450D + 70-200 = wrecz nieskoncze lepiej niz 5D z Kenko. a jeszcze do tego odpada problem winietowania
    30D + Kenko + 70-200 = dosc dobrze. bezposrednio nie porownywalem z 5D ale to moze nie byc przypadek, ze w cropie ten TC pracuje lepiej.
    450D + Kenko + 70-200 = musze sprawdzic

jakbym mial 450D kupowac wylacznie jako "telekonwerter" do lensa, no to pewnie bym piszczal, ze drogo. ale ze akurat malzonka ma, to sobie nosze, zeby nie kurzyl sie na polce
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ano - to mam pytanie: czy "pellicle mirror" jest istotnie droższe do zwykłego (biorąc pod uwagę to, że nie trzeba by montować całego mechanizmu "klapania"? - ten patent Sony z AF mi się podoba...)
    To nie jest nowy patent Sony. Lustro pelikalne czy jak to się tam zwało, było montowane w którejś odmianie EOSa 1V (chyba RS) co pozwalało na 10 klatek na sekundę.

Więcej powinno by na ten temat na tym forum w dziale o analogach.

Ne mówię że Canon jako pierwszy to zastosował, ale bardzo możliwe.

Uzależniony

Domyślnie

...

Nie sądzę, zwłaszcza, że "zwykłe" też jest w części półprzezroczyste.
    Jednak w przyszłości lustro w ogóle zaniknie. Wizjer elektroniczny dobrej jakości (już jesteśmy blisko) i kłopoty z drogą i nieprecyzyjną mechaniką (FF/BF) zostaną zredukowane. I będzie przy tym świetna okazaja do dyskretnego odstawienia do muzeum obiektywów EF i EF-S. Powiedzmy, że mocowanie będzie kompatybilne, lecz dziwnym sposobem nowe algorytmy AF z detekcją kontrastu będą lepiej pracowały na całkowicie nowych szkłach. Miłych zakupów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    To nie jest nowy patent Sony. Lustro pelikalne czy jak to się tam zwało, było montowane w którejś odmianie EOSa 1V (chyba RS) co pozwalało na 10 klatek na sekundę.
    Oczywiście - ja pisałem o patencie Sony, żeby wykorzystać to lustro inaczej nieco niż dotychczas: poświęcić wizjer optyczny (którego Kolega niżej cytowany i tak nie chce ), a w jego miejsce dać klasyczny ("fazowy") układ AF.
    Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Powiedzmy, że mocowanie będzie kompatybilne, lecz dziwnym sposobem nowe algorytmy AF z detekcją kontrastu będą lepiej pracowały na całkowicie nowych szkłach. Miłych zakupów
    Ja już "wszystko" mam, co potrzebuję
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

....
    Ja już "wszystko" mam, co potrzebuję
    Canon ma inne zdanie

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

Co nowego u Canona?
    Ano chyba data wypuszczenia nowego firmware do 5dmark2.
    O ile tłumacz google daje rade z japońskim.
    http://translate.google.pl/translate...2eos5dmk2.html

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zadna nowosc, wiadomo o tym od poczatku marca

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

Był news o dostępności softu od połowy marca.
    Teraz jest to pazdziernik.
    Ale pewnie wyjdzie z mk3.

Strona 344 z 608 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354394444 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów