ten mityczny wrecz 3D byłby w cenie prawie jak nowy 1D MkIV i miałby robic za takiego okrojonego Ds`a IV, a oprócz tego mielibyśmy nową 5D MkIII czyli coś semi-pro FF.
czyli sadze ze mogłooby to wyglądać tak...
5D MkIII - 10k PLN
1D MkIII - 13K PLN
3D - 15-18K
1D IV - 18K
1DsIII - 22 K
1DsIV - 28K
Nie łudziłbym się że po wyjściu nowego MKIII czy MKIV stare stanieją, bo canon poprostu z założenia dodaje 30% ceny względem starej puszki, a stara pozostaje bez zmian. Tak jak to obecnei jest z 1D.
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Ale jak wpuszczą 1ds IV to cena 1ds III na pewno trochę spadnie, później pewnie ją kompletnie wycofają, ale sprzedać resztki z magazynów będzie trzeba ;-).
W sumie fajnie, jakby wyszła teraz 1DSIV, może trójka by staniała na tyle, żeby można było kupić używanego smarka zamiast nowej piątki z gripem?![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Nie wierzyłbym w to, że cena używek spadnie poniżej 10k. 13k to i tak dobry pułap. Naturalnie wolałbym, żeby (jak cena w ogóle będzie spadać) nówki staniały, bo w najbliżej przyszłości planuje zakup jakiegoś FF ;-).
Do AFa 5d2 się już przekonałem, niech mu będzie, jedynka eS to dopiero jak będe miał pensję >5000zł/mc. Ale na brak 720p60 jestem mega wkurzony. Ciekawe co w kwestii video wymyślą w najnowszej puszce.
http://www.canonrumors.com/2010/03/c...ouncement-cr2/
Late summer? To ultra-profi ślubniacy się nie przesiądą na ten sezon na 1ds4...
Next : "wedding&niche" - czyli co? Bo jak dla mnie to akurat wedding w Canonie jest dobrze obłożony szkłami...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner