A czy są w planach jakieś nowe szkła?
A czy są w planach jakieś nowe szkła?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
2CR5 to były (są, bo jeszcze mam taką z datą do 2016) 6V baterie litowe (nie akumulatory).
Dla EOS ELAN IIe Canon zapodał przy 20 °C i bez lampy 90 rolek z EC i 110 bez EC. Czyli około 2400 zdjęć. Połowę tego przy -20 °C.
Działało dla mnie na tyle dobrze, że używałem punktów bocznych. Manualnie nie chce mi się przestawiać punktów AF.
A poza tym był jeszcze zezem sterowany podgląd GO.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Tak jak wspominalem - sterowania okiem nie uzywalem przez ulicznej fotografii.. po prostu bylo zbyt wolno. Szybciej bylo ustawic ostrosc centralnym i przekadrowac.. a przy okazji moglem kontrolowac pozostala czesc kadru, a nie wpatrywac sie w miejsce gdzie ma byc ustawiona ostrosc
Za to wyobrazam sobie ze sa dziedziny fotogragfii w ktorych ten patent spradzal sie swietnie .... i zaluje, ze jedynie seria 1 ma takie pokrycie kadru punktami AF![]()
Tak jak ktoś wcześniej napisał EC to był doskonały patent ( cały czas mi go brakuje ... odzwyczajam się ) ale dla osób które uważają że jest zbyt wolny canon pozostawił możliwość wyłączenia funkcji - więc nie rozumiem o co ten spór.
Ja ze swoją naiwnością czekam , że dorzucą EC do jakiegoś nowego body - bo lepiej mieć i wyłączyć niż .... wspominać.
55D,16-200
----------------------------------------------