"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wybaczcie lamerskie pytanie ale bardzo krótko obcuję z systemem Canona
Co to jest to to całe EC?![]()
pozdrawiam, vidocq
eye control-wybór punktu af gałką oka..............
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
Aaa, too...
To przecież było jeszcze w starych, analogowych EOSach.
pozdrawiam, vidocq
dokladnie to to sie zwie ECF i bylo jedynie w EOS 50e, EOS 30 oraz 30V, a takze EOS 5 i EOS 3
podobno byl jeszcze taki wynalazek jak EOS IX, ale w rekach go nie mialem - zdaje sie ze to cos formatu APS
A jak się miało używanie ECF do zużywania baterii? 2CR5(?) to były akumulatorki?
EOS - conditio sine Kwanon...
najwiekszym bolem bylo to, ze to wlasnie nie byly akumulatory, a kosztowaly sporo. nie wiem jaki wplyw mial system ECF na pobor pradu, ale ogolnie w analogu baterie sie wystarczaly na dlugo, silnik do transportu filmu robil swoje
Dzięki za informacje - wynika z nich, że teraz ECF byłby szybszy i dokładniejszy, bo są i szybsze procesory i akumulatory.
No, ale skoro wojsko położyło łapę na 'gaze tracking' w wydaniu Canona, to jedyna nadzieja w nowych (bezdotykowych, bezmyszowych, bezklawiaturowych) systemach operacyjnych...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...