zresztą, jak by trochę pomyśleć:
http://www.allegro.pl/28208_autofokus.html
Lustrzanka Ful Frejm Ałtofokus już od 99,99,- !!!
zresztą, jak by trochę pomyśleć:
http://www.allegro.pl/28208_autofokus.html
Lustrzanka Ful Frejm Ałtofokus już od 99,99,- !!!
Moim skromnym zdaniem , żadnego 3D nie będzie bo już jest 7D=3D
tylko matryca nie FF a wszyscy tak chcieli .
60D będzie na bank – nic specjalnego + filmy ( miło by było gdyby zostawili 15mpx w technologii 7D ...ale widząc że 550 ma 18 mpx raczej też tyle wsadzą .
5D III to co w 7D , poziomica sterowanie lampami itp może z 5k/s . Módlmy się o lepszy AF ….CANONIE ZLITUJ SIĘ ….
Bardzo chciałbym żeby Nikon wypuścił szybko swoje D800 w dobrej cenie wtedy Canon przyśpieszy z premierą nowej piętki . Tanie FF nie wierze w tym roku to jest właśnie 5D II
Sytuacje może odmienić tylko Sony. Mam tylko nadzieję że w 5D III nie zwiększą 21 mpx tylko poprawią zakres i szumy choćby o 1EV , miłym dodatkiem byłby też obracany LCD no ale wiadomo….
ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,
D800? jak nikonowcy trąbią wszędzie że żaden D800 a D700s
Co do 5D to mysle że będzie interwał bez zmian - 3 letni co daje nową puche w 2011 na rynku.
Rok używania a potem jeszcze czas na wejscie na rynek MkIII i sprowadzenie jej do ceny nie nowinkowej to minimum 2 lata.
Ja jakoś nie czuje oporu przed 5D Mk II, narazie to jest tak że najwięcej narzekają na AF ci co go nie mieli w ręku ;-) hihi
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
A co to za cudo tam jest z ZIELONYM PASKIEM???
Jakie szkła Canon oznacza w ten sposób? Szkło ma napis Diffractive Optics _ z czym to się je i do czego to?
A dzięki! Już wyguglowałem... Ciekawe szkło! 70-300 a jakie malutkie! Używa go ktoś z Forumowiczów? Jakie wrażenia "w praniu"?
Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 09-02-2010 o 02:13
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
nie mam. ale wiele mowiacy jest fakt, ze to byl, zapowiadany z wielka pompa, korkami szampana i robiacymi loda hoste.... [wróć!]... no w kazdym razie zapowiadany jako reinkarnacja JP2 albo samego Jesusa lens z 1994 roku. w ciagu 6 lat to majace zbawic Majow i caly swiat DO trafilo bodajze do az 1 innego szkielka (400 IS DO)...
wniosek: chyba jednak Majow szlag trafi :-D
Canon EF 70-300 mm f/4.5-5.6 DO IS USM
Używa go kolega Jago.
Na photozone.de już przetestowali: http://www.photozone.de/canon-eos/20...report--review
I podsumowali:
Nie wiem, na ile im wierzyć ale szkiełko wypadło w teście nie lepiej jak poprzednik a kosztuje...Verdict
In principal the Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 USM DO IS is a very interesting lens ... in principal. From a performance point of view it delivers all that a consumer has hoped for - high resolution figures in conjunction with low distortions, low vignetting and low chromatic aberrations and all packaged in a quite sturdy, small package with high speed AF. So what is the problem ? Well, it's the price tag. The optical performance of the new EF 70-300mm f/4-5.6 USM IS (non-DO) is simply about as good. Mechanically it isn't quite in the same league as the DO lens but ... hey - it comes at a 50% lower price tag! If we throw in the added values plus a little coolness factor the DO lens may be worth a 200-250 EUR/$ premium over the conventional lens but at 1100 EUR/US$ it is simply way over-priced (also true for the EF 400mm f/4 USM DO IS). So unless Canon reduces the price to something more in line with the (in-house) competition there're some question marks whether the lens is really worth the extra financial sacrifice.![]()
pozdrawiam, vidocq
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
7D to nie do końca amatorska puszka 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner