Strona 288 z 608 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298338388 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 871 do 2 880 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    My tu prawimy bajki o następcy A850 (jeszcze tańszym). Próg opłacalności produkcji FF dla Canona, według plotek oczywiście, to $1300. Mówimy więc o puszce za $1500.
    $1500 za FF w obudowie 450D? Też jestem chętny

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Bezpośrednio nie. Ale na przykład na rynku samolotów możliwość odsprzedania samolotu jest brana pod uwagę przez producenta przy ustalaniu jego ceny...
    "To jak nam zabiorą furę (aparat), to muszą nam oddać samolot?"
    zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 15-01-2010 o 13:37 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Niech kosztuje nawet 1500-1800, będzie EF-s ale ma USM i ostre rogi. na razie zostaje z zasadzie tylko Sigma 30/1.4 i C28/1.8
    1500-1800 to zbyt drogo. Powinien to być konkurent dla Nikkora 35mm f/1.8 i podobną mieć cenę.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    1500-1800 to zbyt drogo. Powinien to być konkurent dla Nikkora 35mm f/1.8 i podobną mieć cenę.
    ale nikkor zdaje się nie ma usm i jest 5mm dłuższy... poza tym przy tej biedzie w temacie jasny standard pod cropa to ja np. byłbym skłonny tyle zapłacić (jeszcze chętniej, gdyby światło było 1.4 )

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    gietrzy, jeśli może być jeszcze taniej nie mam nic przeciwko :-) Mogą nawet wyciąć jeszcze drugie pokrętło i górny LCD.

Ok, na pewno Sony też ma wady. Ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi tylko o to, że Canon ma spore pole manewru aby wypuścić tanią puszkę FF.
    To samo pisałem jakiś czas temu - jest miejsce na "amatorskie FF" takie 500D ale pełnoklatkowe: pentamirror, drugi wyświetlacz do kasacji, drugie kólko również (ale może by tak zostawić), plastic-fantastic zamiast magnezu może miec 3kl/s i sensowną ilość mpix i żeby przypadkiem CF nie wsadzili bo znowu będę zmieniał karty - po prostu typowy entry-level , filmy mogliby zostawić i dorzucić lampę ale to nie jest przynajmiej dla mnie konieczne i tak jej nigdy nie używam - wtedy jak cena będzie sensowna to się zastanowię.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    $1500 za FF w obudowie 450D? Też jestem chętny

"To jak nam zabiorą furę (aparat), to muszą nam oddać samolot?"
    zdRAWki
    ja już dawno przestałem wierzyć w ekonomy FF u canon.
    5d według canon jest już ekonomiczne ) - w sumie porównując cene nowego 1ds również tak mi się wydaje ))
    prawda jest taka - canon ma największą przewagę nad reszta - szkła...
    ktoś chce kupić sony - proszę bardzo - tanie body FF ale co potem... ??
    canon dokładnie zdaje sobie z tego sprawę - podobnie jak sony ))

pomarzyć warto - jak canon wypuści tańsze FF od 5d to mnie bardzo pozytywnie zaskoczy ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Uzależniony

Domyślnie

Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, nie zdziwiłbym się, gdyby koszt wytworzenia z r&d był poniżej 100$ (przecież żadnego rocket science tu nie ma, technologia się dużo nie zmienia). W końcu to tylko tania jak barszcz elektronika, trochę mechaniki, plastiku i metalu. A koszt produkcji matrycy - sorry, ale nie wydaje mi się żeby był taki kosmiczny jak tu niektórzy gdybają. To wszystko jest produkcja masowa. Przypuszczam, że lwią część ceny pochłania marketing, pośrednicy i zysk canona.
    Niestety matryce nie sa tanie w produkcji, matryce FF sa ponad 10x drozsze w produkcj od aps-c, z jednego wafla maja 200APS-C lub 20FF, ale odpad z FF jest wiekszy. Oszacuj cene matrycy aps-c i pomnoz 10x.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Podobne kłopoty ma nawet Nvidia z Fermim - duży scalak - mały uzysk z wafla....
    http://www.tgdaily.com/hardware-brie...on-costs-ahead
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Niestety matryce nie sa tanie w produkcji, matryce FF sa ponad 10x drozsze w produkcj od aps-c, z jednego wafla maja 200APS-C lub 20FF, ale odpad z FF jest wiekszy. Oszacuj cene matrycy aps-c i pomnoz 10x.
    strzelam - 1-5$ ? zobacz jak tanie są procesory o sporo gęstszym upakowanu elementów, albo monitory/telewizory lcd/plazmy.

ps. tak na prawdę, ani Ty ani jak tego nie oszacujemy - jest to pewnie jedna z najpilniej strzeżonych tajemnic.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

strzelam - 1-5$ ? zobacz jak tanie są procesory o sporo gęstszym upakowanu elementów, albo monitory/telewizory lcd/plazmy.
    Rzecz w tym, że tu nie technika, a rozmiar jest ważny...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podobne kłopoty ma nawet Nvidia z Fermim - duży scalak - mały uzysk z wafla....
    http://www.tgdaily.com/hardware-brie...on-costs-ahead
    zawsze z dystansem czytam takie newsy znając chciwość korporacyjną... za 5 lat te układy pomimo ceny silikonu będą nagle nie za 600$ tylko za 50$ w sklepie. w procesorach to jeszcze jestem w stanie zrozumieć - lepsze technologie produkcji, większe upakowanie - ok. ale w sensorach klepanych od lat praktycznie bez zmian ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Rzecz w tym, że tu nie technika, a rozmiar jest ważny...
    to może niech się składa z kilku ? (nie wiem, nie znam się, ale logika to podpowiada)
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 15-01-2010 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost

Strona 288 z 608 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298338388 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów