To samo pisałem jakiś czas temu - jest miejsce na "amatorskie FF" takie 500D ale pełnoklatkowe: pentamirror, drugi wyświetlacz do kasacji, drugie kólko również (ale może by tak zostawić), plastic-fantastic zamiast magnezu może miec 3kl/s i sensowną ilość mpix i żeby przypadkiem CF nie wsadzili bo znowu będę zmieniał karty - po prostu typowy entry-level, filmy mogliby zostawić i dorzucić lampę ale to nie jest przynajmiej dla mnie konieczne i tak jej nigdy nie używam - wtedy jak cena będzie sensowna to się zastanowię.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
ja już dawno przestałem wierzyć w ekonomy FF u canon.
5d według canon jest już ekonomiczne) - w sumie porównując cene nowego 1ds również tak mi się wydaje
))
prawda jest taka - canon ma największą przewagę nad reszta - szkła...
ktoś chce kupić sony - proszę bardzo - tanie body FF ale co potem... ??
canon dokładnie zdaje sobie z tego sprawę - podobnie jak sony))
pomarzyć warto - jak canon wypuści tańsze FF od 5d to mnie bardzo pozytywnie zaskoczy))
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Podobne kłopoty ma nawet Nvidia z Fermim - duży scalak - mały uzysk z wafla....
http://www.tgdaily.com/hardware-brie...on-costs-ahead
EOS - conditio sine Kwanon...
zawsze z dystansem czytam takie newsy znając chciwość korporacyjną... za 5 lat te układy pomimo ceny silikonu będą nagle nie za 600$ tylko za 50$ w sklepie. w procesorach to jeszcze jestem w stanie zrozumieć - lepsze technologie produkcji, większe upakowanie - ok. ale w sensorach klepanych od lat praktycznie bez zmian ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to może niech się składa z kilku ? (nie wiem, nie znam się, ale logika to podpowiada)
Ostatnio edytowane przez mathom ; 15-01-2010 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost