Strona 286 z 608 PierwszyPierwszy ... 186236276284285286287288296336386 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 851 do 2 860 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W faszystowskim sklepie 100-400L IS otrzymało honorowy tytuł out of print
    Przypomina mi mi się afera z Adoramą, 70-200/2.8L IS i śmiechem niedowiarków.

Canon mnie słucha

arturs: lipiec 2010
    O, to sprzedam teraz 'stare 100-400' , póki ma dobrą cenę a na razie niepotrzebne i oby na lato była nowa wersja. A jak nie będzie to co?

Domyślnie

Czyli jak to z tymi nowościami, 35L mark II nie zobaczymy ??

Pamiętacie, jak w sieci pojawiały się pierwsze fotki tuż przed premierą nowej piątki, to chodziło takie zdjęcie nocne miasta zrobione rzekomo 35L mark II . Czyli co, ściema jak zwykle...

p.s. tak pytam, bo jak ostatnio kupiłem 24L mkI to dwa tygodnie później Canon zrobił konferencję i pokazał 24L mkII ;-) i teraz nie chciałbym tego samego doświadczyć z 35L
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    p.s. tak pytam, bo jak ostatnio kupiłem 24L mkI to dwa tygodnie później Canon zrobił konferencję i pokazał 24L mkII ;-) i teraz nie chciałbym tego samego doświadczyć z 35L
    Mk1 zdjęcia przestaje robić zaraz po premierze nowej wersji? O cenie mk2 +50% lepiej nie wspominać.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No mojemu 70-200 też jakby soczewki zaszły mgłą po ostatniej premierze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    chyba że te szkła co obiecujesz nie wyjdą to jak Jarek do Kielc wpadnie to też Cię zaprosimy na pogawędkę
    To nagadajcie sie wcześniej na zapas, bo jak nie wypuszczą 35-70/2, to ja do tych Kielc wpadnę tylko na egzekucję

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    O, to sprzedam teraz 'stare 100-400' , póki ma dobrą cenę a na razie niepotrzebne i oby na lato była nowa wersja. A jak nie będzie to co?
    To pojedziemy razem. Wysięgnik do zamocowania worka się przyda, potrzymasz go za kostki 8)
    Jarek

Domyślnie

Ten 30mm f/1.8 by się bardzo przydał (tak w cenie ok 800zł). Niby można kupić 35mm f/2, ale to już trochę wąsko się robi na cropie.

Fajnie by było gdyby Canon rozbił 5D na dwa modele. Jeden był by trochę droższy i w zamian Canon włożył by do niego lepszy AF. Byłby to model dla tych narzekających na AF w 5DMKII :-) Natomiast drugi był by tańszy i w zamian miał by mniejszy i ciemniejszy wizjer oparty o układ luster, mniejszą obudowę, i powiedzmy matrycę o mniejszej rozdzielczości. Byłby to model dla takich amatorów jak ja :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

In Nikon we trust
    Skoro już raz im się udało skłonić Canona do wypuszczenia 7D w odpowiedzi na D300...
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Fajnie by było gdyby Canon rozbił 5D na dwa modele. Jeden był by trochę droższy i w zamian Canon włożył by do niego lepszy AF.
    no przeciez jest 1Ds. zapewne nie do konca to miales na mysli piszac "troche drozszy", no ale jest to 5D Premium Edition.

Byłby to model dla tych narzekających na AF w 5DMKII :-)
    ale kto narzeka na AF w 5D?

nie no... tak serio... AF w 5D to nie jest moze szal pipy, ale do zastosowan tego aparatu (studio, landszaft) w zupelnosci wystarczajacy. jest wolniejszy ale dosc dokladny.

a ze kotleciarzom w Polsce nie pasuje, bo "za wolny"... to jest Nikon albo 1Ds. w normalnym kraju, gdzie szanuje sie prace umyslowa, fotografa profesjonalnego (=zawodowego) stac na profesjonalny sprzet, taki jak 1D badz 1Ds.

Natomiast drugi był by tańszy i w zamian miał by mniejszy i ciemniejszy wizjer oparty o układ luster, mniejszą obudowę, i powiedzmy matrycę o mniejszej rozdzielczości. Byłby to model dla takich amatorów jak ja :-)
    5D mkI?

nie no... poki co wydaje sie, ze rynek FF jest dosc sensownie podzielony. Canon ma nieprofesjonalny model studyjno-landszafciarsko-filmowy (5D mkII) i wypasiony (1Ds), Nikon ma reporterskie FF (D700 i D3), Playstation ma top-line'owy studyjno-landszafciarski (A900). Jest miejsce na troche odchudzony cenowo FF, ale to moze byc po prostu 5D mkII w cashbacku.
    natomiast nie bardzo widze (z perspektywy ksiegowych Canona) miejsce na 5D upgrade'owane o lepszy AF. 5D mkIII bedzie mial lepszy uklad, ale do tego czasu... eee... no chyba, ze Playstation cos zmaluje...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Chciałbym jeszcze tylko nadmienić, że Sony ma A850, która obecnie można nabyć za 5530zl...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Chciałbym jeszcze tylko nadmienić, że Sony ma A850, która obecnie można nabyć za 5530zl...
    I to jest najlepszy wybór do krajobrazu czytaj statywu czytaj bazowe ISO.
    Pozostaje kwestia wyboru szkieł. Nie dalej jak wczoraj napatoczyłem się w necie na porównanie Tamrona 28-75/2.8 vs. Tamrona (z naklejką Sony) 28-75/2.8 vs. ZA 24-70/2.8.
    Mówiąc dyplomatycznie ZA nie wytrzymał konkurencyi czytaj: powinni mu dopisać w nazwie DT (ef-s).
    Na LL jest całkiem fajny (dla Sony) raport dziadziusia, który wdepnął w pomarańczę. Zszokowało mnie, że kiedy podepniesz sobie pod body z firmowym szkiełkiem, firmowy TC to nawet zaklejenie styków nie przywróci... autofokusa!

Także jeśli patrzymy na system przez pryzmat ceny body to ja poproszę 1000D.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Jest miejsce na troche odchudzony cenowo FF, ale to moze byc po prostu 5D mkII w cashbacku.
    Jest jeden problem. Cashback teraz jest instant i nie mieli by jak wytłumaczyć, że 5D3 naprawdę nie potrzebuje więcej pktów AF a w ogóle to ma inny AF, tylko wygląda tak samo, migawka wcale nieee jeeeest taaaka woooolna jak pisze gietrzy i Mark III naprawdę jest wart $3000. Muszą być gotowi na D900 ($4500) i na $1500 FF (Sony; 2010?) i pewnie będą

Poza tym następna sprawa to być jeszcze bardziej agresywnym niż Sony (A850) i wypuścić "9D" jako pierwszy! Sprzedaż 5D2 nie zostanie zagrożona (kastracja) a jest szansa by spuścić dużo starych szkieł z magazynów.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 15-01-2010 o 12:30
    the silence is deafening

Strona 286 z 608 PierwszyPierwszy ... 186236276284285286287288296336386 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów