Strona 262 z 608 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Nie mam 14-24,ale zapytam : nie da tam się wkręcić żadnej Koki,Lee,Hitecha albo innego cuda
    Też nie mam 14-24, ale z tego co wiem - nie da się.
    I w dodatku ponoć nie da się też użyć filtrów tylnych...

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    nie poprawia... IMO
    bo wtedy nowe 14-24 i 16-35 ktory jest juz "done" wedlug canona zacznie tracic sens...
    Po pierwsze - to jest przecudnej urody dział pobożnych życzeń :-)
    Ponadto - jeżeli nadal na wszystkim będą trzymać łapę księgowi (co nie dziwi), to pomysł z 17-40 mkII nie jest taki nierealny. Produkcja 14-24 jest/będzie wyścigiem z konkurencją na wysokiej półce cenowej, czyli przy stosunkowo niewielkim wolumenie sprzedaży. Natomiast wprowadzenie 17-40mkII w rozsądnej cenie spowodowałoby masową jego sprzedaż - to nie jest masakryczny pułap 8-10k, ale osiągalne dla przeciętnego landszafciarza ~4k, który bez wahania wyciągnie taką kwotę z portfela. Oczywiście pod warunkiem sensownych poprawek i utrzymania poręczności tego szkła - vide post akustyka
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 09-12-2009 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

bo wtedy nowe 14-24 i 16-35 ktory jest juz "done" wedlug canona ...
    a gdzie - jeśli można wiedzieć - Canon podał info, że są już "done" ?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie mam 14-24,ale zapytam : nie da tam się wkręcić żadnej Koki,Lee,Hitecha albo innego cuda
    Nie...

Domyślnie

Kolega costam zmontowal i od 18mm chyba nie winietuje. Z tym ze filtr i holder wyszedl go pod 2k Juz nie wspomne o rozmiarze tego potwora.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    a gdzie - jeśli można wiedzieć - Canon podał info, że są już "done" ?
    canon bezposrednio nie podal, ale z plotek i z logiki tak wynika. Ile mkII jest na rynku, ze 3 lata?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Po pierwsze - to jest przecudnej urody dział pobożnych życzeń :-)
    wiem, ze ten watek to takie baju baju , a po za tym ja pierwszy bym polecial po 17-40 mk2 gdyby sie tylko pojawilo.
    Tyle, ze wydaje mi sie ze canon zapedzil siebie i nas w slepa uliczke, wypuszczajac niedorobione 16-35 II i teraz bedzie strugal glupka pare lat...
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 09-12-2009 o 13:27 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

canon bezposrednio nie podal, ale z plotek i z logiki tak wynika. Ile mkII jest na rynku, ze 3 lata?
    ...
    premierę 16-35II miał bodajże jakieś 2.5 roku temu. z jakiej logiki wynika, że Canon po niespełna trzech latach wypuści kolejnego następcę tego szkła?

p.s. o widzisz, nie doczytałem Twojej wypowiedzi do końca. Tu już piszesz w oparciu o poprawną (czytaj "Canonową" logikę

Tyle, ze wydaje mi sie ze canon zapedzil siebie i nas w slepa uliczke, wypuszczajac niedorobione 16-35 II i teraz bedzie strugal glupka pare lat...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 09-12-2009 o 13:44

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W sumie to każdy z nas może mieć rację, jedno jest pewne: D700 i 14-24G będzie raczej tanieć niż drożeć a jest to o tyle niebezpieczne (patrz trampek 14-24 i już 70-200VRII), że nie stracą tylko na 14-24L (2300-1800) tylko na reszcie szkieł bo (nadchodzące latami jasne Nikkory) mogą być lepsze na brzegu przy f/2.8, np.
    D700 to nie jest Rebel czy 5D. Warto się dla tej puszki nauczyć odwrotnie zakręcać szkło czy pierścień zooma. Będą chłopcy mieli powtórkę z rachunku prawdopodobieństwa.
    Chyba, że dadzą fi jak filtry i lepszą optykę... OK już milczę
    Tylko to jest wciąż zakładanie, że Canon z Nikonem prowadzą jakąś wojnę. To forowicze prowadzą wojny i z tego wcale nie musi wynikać strategia wypuszczania nowości przez te firmy.

BTW: Ja bym się nie napalał na możliwość wypuszczenia poprawionej wersji 17-40 w najbliższym czasie .

Póki Canon będzie miał sprzedaż jaką ma (dla przykładu liczba produkowanych 1D mkIII jest większa niż D3 i D3x razem) to zapomnijmy, że będą jakieś zasadnicze zmiany w podejściu do tematu z ich strony. W segmencie entry level mają ciągle bonus w postaci gęstrzych matryc i filmów HD, do tego dochodzi zaskakująco dobry odzew na 5D mkII i 7D co utwierdza ich niestety w dotychczasowej strategii działań.
    Realnie jak się pojawią jakieś nowości to będą to albo "przełomowe" matryce 50 MPx albo poprawione dotychczasowe konstrukcje (mam na myśli szkła). Co się może pojawić nowego to coś pod filmy, bo tutaj wyraźnie widać że "rynek" tego chce.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To forowicze prowadzą wojny i z tego wcale nie musi wynikać strategia wypuszczania nowości przez te firmy.
    Inaczej: kto płaci za szkła i już ma wybór w pełnej klatce?

Artur, done - zrobiony, obecny na rynku pada w kontekście mojego postu/cytatu Keitha z northlight.co.uk
    Dostał plotkę z rok temu, wspominał o niej z rok temu a niedawno ją powtórzył robiąc podsumowanie szkieł z tejże plotki i tam wymienił 16-35II jak done - zrobiony, (już) obecny na rynku, dostępny w sprzedaży... nie chodziło mu o done jako szkło, którego żywot dobiegł końca
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    słyszałem o odpadających gumach na pierścieniu zooma, Nikon dba o dobry PR )
    A ja widziałem

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A ja widziałem
    Ja też, wygląda to koszmarnie. Świetnie zrobione szkło i taka rozciągnięta zwisająca guma, jak nie przymierzając.... tylko, że czarna.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja też, wygląda to koszmarnie. Świetnie zrobione szkło i taka rozciągnięta zwisająca guma, jak nie przymierzając.... tylko, że czarna.
    Sa i czarne "gumy" Moze te w obiektywach Nikona to jakis recycling?

Strona 262 z 608 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów