Strona 124 z 608 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    w plenerze tez, jak robisz ciasny konkretny kadr to czesto zerkasz tam gdzie ostrosci nie ustawiasz
    Nie wiem czy dobrze rozumiem - piszesz o sytuacji, kiedy ostrzysz na punkt poza obszarem z czujnikami AF?

za duzo zabawy i niepewnosci
    Nie wiem, może to kwestia osobnicza - wady wzroku, okulary, zła kalibracja? EC faktycznie ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Dla mnie to jest best thing since sliced bread.

PS: dla sceptyków pozytywna informacja - EC można wyłączyć ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze rozumiem - piszesz o sytuacji, kiedy ostrzysz na punkt poza obszarem z czujnikami AF?

Nie wiem, może to kwestia osobnicza - wady wzroku, okulary, zła kalibracja? EC faktycznie ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Dla mnie to jest best thing since sliced bread.

PS: dla sceptyków pozytywna informacja - EC można wyłączyć ;-)

kadrujac wybierasz punkt AF celujesz na glowe i zerkasz na caly kadr czy jest ok, nie obciete rece, nogi itp, i wiedzac ze punkt AF jest tam gdzie powinien byc kontrolujesz kadr i robisz zdjecie, nie wiem ja kto robi fotki, kazdy na inny styl ale ja czesto nie patrze na aktywny punkt AF gdy ostrze, tzn widze go ale katem oka

EC tez jest calkowicie nie przydanty w servo przy fotkach seria, gdzie przy szybkim klepaniu lustra traci sie orientacje co do punkow AF

wylaczyc mozna ale ja nie chce placic za taki bajer
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Niczym innym nie wybierzesz punktu AF tak szybko i bezproblemowo.
    Pewnie masz racje - szczerze przyznam że na kalibracje nie poświęciłem za dużo czasu więc cofam wcześniejsze wypowiedzi.

Ale znając canona i tak w ciągu najbliższych kilku(nastu?) lat nie będzie nam dane się tym pobawić na cyfrze.

W tym słynnym prototypie nowego 5d pewnie go nie było?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Np. o silnej sprzedaży kalkulatorów? ;-)
    Tyle że ja miałem na myśli dział foto .

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    W tym słynnym prototypie nowego 5d pewnie go nie było?
    Nie, nie było 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tyle że joy'em w xxD ciężko jest wybrać punkty "na ukos". Zauważyłem już, że nie należy wciskać odpowiedniego ukosu, tylko popychać z przeciwległego "rogu" w tą stronę, którą chcemy wybrać, ale nadal często nie udaje mi się za pierwszym razem...
    No to chyba masz problemy z czynnościami manualnymi ;-)
    Co jak co, ale joy w xxD jest lepszy niż w komórkach i szczerze mowiac brakuje mi go w jedynce..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Niczym innym nie wybierzesz punktu AF tak szybko i bezproblemowo.
    A ja kiedyś czytałem dlaczego nie wprowadzono go do jedynek i szczerze mówiąc podzielam opinie sebcia w tej kwestii...
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 04-08-2009 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Dzisiaj ukazała się takowa informacja na stronie www.dfv.pl

http://dfv.pl/wiadomosci/articles/1882.html

Sony kolejną FF wypuścił, ponoć jeszcze tańszą niż A900, ciekawe czy my się doczekamy jakiejkolwiek premiery aparatu z canona...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    matówka do 85L (te aktualnie robione to syf)
    Masz na myśli EE-S czy standardową? U mnie EE-S z 85L działa dobrze, tylko najpierw sobie musiałem skalibrować FF w wizjerze za pomocą podkładki dystansowej z... papieru . Z oryginalną podkładką miałem FF a bez podkładki BF. Najpierw zadzwoniłem na Żytnią czy potrafią wyregulować to mi gość odpowiedział że "możemy włożyć cieńszą podkładkę ale co do milimetra to i tak się nie da", więc wyciąłem sobie z kartki wyciągniętej z drukarki i jest cacy :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No to chyba masz problemy z czynnościami manualnymi ;-)
    szczerze, to ja tez. wybor za pomoca tego joystika punktow AF po krawedzi to dymanie kotka za pomoca mlotka. tak w 30D jak i w 5D. ten gadzet nigdy nie dziala tak jak nalezy i jakby od zdolnosci do szybkiej zmiany punktu AF zalezaly moje dochody, to koniecznosc uzywania Canona doprowadzilaby mnie do smierci glodowej lub co najmniej przebranzowienia :-D

na codzien robie landszafty wiec mi ten wybor punktow AF generalnie lotto. ale faktu, ze jest niedorobiony i niepewny trudno nie zauwazyc... a podobno xxD to korpusy do fotografii akcji a nie dla landszafciarzy...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    szczerze, to ja tez. wybor za pomoca tego joystika punktow AF po krawedzi to dymanie kotka za pomoca mlotka. tak w 30D jak i w 5D. ten gadzet nigdy nie dziala tak jak nalezy i jakby od zdolnosci do szybkiej zmiany punktu AF zalezaly moje dochody, to koniecznosc uzywania Canona doprowadzilaby mnie do smierci glodowej lub co najmniej przebranzowienia :-D

na codzien robie landszafty wiec mi ten wybor punktow AF generalnie lotto. ale faktu, ze jest niedorobiony i niepewny trudno nie zauwazyc... a podobno xxD to korpusy do fotografii akcji a nie dla landszafciarzy...
    Widać jak to jest jednak indywidualna sprawa. Ja uważam, że ten joy to jedna z najlepszych rzeczy w Canonach.
    Krótko mówiąc eye control podlega tym samym bardzo indywidualnym ocenom.

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    Dzisiaj ukazała się takowa informacja na stronie www.dfv.pl

http://dfv.pl/wiadomosci/articles/1882.html

Sony kolejną FF wypuścił, ponoć jeszcze tańszą niż A900, ciekawe czy my się doczekamy jakiejkolwiek premiery aparatu z canona...
    Ta informacja była już przedmiotem dyskusji w tym i w innych wątkach jakiś czas temu 8). A co do pytania - bądź pewien - nawet w tym roku i to już niedługo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Masz na myśli EE-S czy standardową? U mnie EE-S z 85L działa dobrze, tylko najpierw sobie musiałem skalibrować FF w wizjerze za pomocą podkładki dystansowej z... papieru . Z oryginalną podkładką miałem FF a bez podkładki BF. Najpierw zadzwoniłem na Żytnią czy potrafią wyregulować to mi gość odpowiedział że "możemy włożyć cieńszą podkładkę ale co do milimetra to i tak się nie da", więc wyciąłem sobie z kartki wyciągniętej z drukarki i jest cacy :-)
    MMM - gratuluje uzyskania tytułu better than factory - prawdopodobnie to było przyczyną moich non stop FF z każdym szkłem, po kalibracjach nawet 3 czy 4 już nie pamiętam.
    Tak, pisałem o tej dedykowanej (nie standardowej) i przy każdorazowym przyjmowaniu sprzętu na Gorzelną krzyczałem do obsługi: tam jest matówka do eLek.
    Twój post mnie przeraża jaki serwis mamy w kraju.
    Na szczęście to już za mną: nędzny AF i jeszcze lepszy serwis.
    the silence is deafening

Strona 124 z 608 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów