Strona 107 z 608 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207607 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakoś nie wierzę w aps-h w 60d.
    Czyli co? Jedna jedynka z cropem opcjonalnym jak w d700 i 'awans' xxd na semiprofi?
    C-F-K - forever

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

czy obiektywy z mocowaniem EFs nie będą winietowaly pod APS h jeśli nie są kompatybilne to możemy już sobie 60D wybić z głowy.
    canon

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    czy obiektywy z mocowaniem EFs nie będą winietowaly pod APS h jeśli nie są kompatybilne to możemy już sobie 60D wybić z głowy.
    Raczej będą.
    Ja sądzę, że cropa w bardziej zaawansowanej puszce zostawią bez zmian. Nie jest natomiast wykluczone, że pojawi się jeszcze coś więcej.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-07-2009 o 18:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

ku mojej wiedzy to do 1d na APS-H sie nie podłączy bez przejściówek EF-S obiektywów.

Ja teraz obstawiam na taką kompinację:
    1d/1ds MkIV
    5D FF
    xD APS-H
    60D Crop 1,6

zauwazcie jaka jest luka cenowa między 50D a 5D mkII... 3500 vs 9500 PLN (już nie zagłębiajmy sie w dokłądności)... idealne miejsce w okolicy 5.5-6tys PLN
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Sigma do FF 12-24 - 12 x 1,3 = ~16mm

Więc jeśli faktycznie pojawi się nowa linia z asp-h to pewnie zobaczymy też systemowy odpowiednik powyższej sigmy.
    wiedziałem ze ktoś tą sigmę wypisze, niestety ja lubię se "przykręcić filter" a czasem dwa fajny obiektyw ale ja go nie kupię, tylko proszę nie tłumaczcie mi że można "od bagnetu" lub lee przerobionego domowym sposobem - kilka śrubek i się zamontuje na osłonie (przerobiłem kiedyś cokina piłką do metalu - było to tak dobre rozwiązanie że tydzień później kupiłem lee), to wszystko nie zastępuje "normalnego gwinta" z przodu obiektywu najlepiej w wielkości 77mm żeby nie trzeba było nerki sprzedawać na filtry
    Systemowy odpowiednik może powstanie ale z myślą o FF a nie aps-h.
    Moim skromnym zdaniem APS-C chcemy czy nie chcemy będzie z nami przez najbliższe 10 lat a dalej to już www.wróżka.pl i uważam że będzie obejmowało linię xxD (nawet jakby się przeniosła do xD w stylu 7D bo takie głosy też już czytałem)
    Patrzę po stopkach i widzę że każdy sobie kombinuje mam EFy jak dadzą aps-h będzie lepiej , ja mam tylko EF-Sy jak przejdę na coś to tylko na FF i cała szklarnia idzie won a jak cała szklarnia idzie won to ja mogę wtedy pomyśleć co ja mam kupić może żółte może czerwone a może jednak żólte to nie jest dla canona dobre myślenie - jak to mawiają będę luźny jak taczanka w stepie
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 23-07-2009 o 21:56
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ale wymyslacie, wystarczy troche logicznie pomyslec,

nie ma zadnej szansy zeby seria xxD kiedykolwiek miala matryce APS-H juz wieksze sa szanse ze kiedys bedzie to pelna klatka

matryca APS-H w zasadzie jest idealna tylko do jednej dziedziny fotografii, do sportu, dlatego Canon wsadzil ja do 1D i to byl swietny ruch, stosunkowo duza matryca z dosc mala gestoscia pikseli (male szumy) ale jednak zwiekszajaca ogniskowa

posiadacze Nikonow D3, ktorzy foca pilke nozna 300mm 2.8 dosc mocno narzekaja na brak mm, nagla przesiadna z D2 na D3 mocno zabolala

jasne ze zdarzaja sie osoby narzekajace ze 1D nie jest pelna klatka, ale to raczej problem braku w ofercie 3D, takiego 50D z pelna klatka i AF-em z jedynek, czyli cos jak Nikon D700
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sprawdzone 24-70 z drugiej reki. bo na cos z chetnie Tamrona 28-75 zamienie, ale takie 24-105 jest kompletnie nie dla mnie (ani to tanie, ani ostre, ani jasne, a latajace soczewki IS i gorsza trwalosc to mi do d* nie jest potrzebne) a zwykle 24-70 obecnie morduje cenowo.
    Oj morduje cenowo to fakt ale... Nowe cudeńko w postaci 24-70 2,8L IS napewno nie bedzie tanie, a patrząc na aktualny poziom cen raczej horendalnie drogie. Nie wiem czy znajdzie sie dużo chętnych którzy zdecyduja sie sprzedawać swój sprawdzony sprzęt i dokładac pewnie drugie tyle do... IS, którego mnie osobiście w tym szkle aż tak bardzo nie brakuje ( już bardziej brakuje mi zasięgu do 105mm (24-105 2,8L to było by coś ) ). Osobiście to na co liczyłbym w nowym 24-70 to poprawa ergonomi ( brak wysuwania przy zoomowaniu !! mniejszy cięzar i cywilizowana osłona przeciwsłoneczna ) - optyki chyba za bardzo poprawic sie nie da, szczególnie w tych punktach gdzie czysty onanizm nie gra roli.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    brak wysuwania przy zoomowaniu !! mniejszy cięzar
    Chyba ciężko będzie to połączyć.

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Trochę dziwna sprawa. Może się mylę, ale aps-h wydaje mi się martwym formatem, a powstał chyba tylko dlatego że swego czasu była to największa którą Canon mógł zrobić w jednym skoku steppera, obniżając tym samym znacznie koszty produkcji i upraszczając sam jej proces. Nie widzę za bardzo sensu inwestowania w aps-h z dwóch powodów:

-nie będzie ona wiele tańsza niż FF z nowej fabryki.
    -odwieczna "magia" FF to jednak duży argument marketingowy.

Nie sądzę by 60D był aparatem z matrycą 1.3. Byłoby to dość kłopotliwe w tym segmencie - brak zgodności z EF-S. Jedyny sens jaki może mieć umieszczenie tej matrycy, to jakiś korpus zapasowy do 1DIV (oczywiście zakładając że ten też będzie wyposażony w takowy sensor).

Nikon lubi wsadzać jedną matrycę do kilku modeli, więc nie zdziwię się jak na jesieni wypuszczą 24mp D700x

Pewna badziewiacka firma co produkuje min Playstation, ma w zwyczaju zalewanie rynku toną bardzo podobnych produktów. Wiec też się nie zdziwię jak pozmieniają trochę kształt obudowy, zmienią funkcję pokrętła, nazwą to A800 i obniżą cenę. Potem zrobią jeszcze A750 z tą samą matrycą, ale za to innym kolorem paska i przyciskami w miejsce pokrętła. I co, nie mają trzech modeli FF? Mają
    Ostatnio edytowane przez Agent Orange ; 23-07-2009 o 23:35

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    brak wysuwania przy zoomowaniu
    Serio przeszkadza Ci to?? Ja uważam, że ruchoma morda ma bardzo dużą zaletę - na szerokim kącie hood robi się krótszy, na 70mm wydłuża się. Mogliby oczywiście całość obudować i osłonić jeszcze jednym szkłem z przodu...

Strona 107 z 608 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207607 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów