Strona 103 z 608 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203603 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Bardzo mądrze jeśli szkło potrzebujesz na , tylko w takim razie dlaczego nie skorzystać z odliczenia i kupić je w PL.
    A co go powstrzymuje od kupienia i odliczenia zakupu w USA? Przecież tak samo się to odlicza.. VAT płacisz przy wypełnianiu deklaracji celnej, nretto w i działa tak samo..
    A co to za wynalazek ten return policy? że można zwrócić w ciągu tych 25 dni? bo tak to zrozumiałem..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 21-07-2009 o 13:27
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A co to za wynalazek ten return policy? że można zwrócić w ciągu tych 25 dni? bo tak to zrozumiałem..
    30 dni, kupił w piątek
    the silence is deafening

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Bardzo mądrze jeśli szkło potrzebujesz na , tylko w takim razie dlaczego nie skorzystać z odliczenia i kupić je w PL.
    Można by rzec, że jeśli nie jest ci potrzebne na i moje price prediction cię nie przeraża to jeśli jeszcze jest ten twój lens w USA skorzystałbym z return policy, zostało 25 dni.
    MZ Adorama się pospieszyła i zrobiła Canonowi kuku-sepuku i ten zainterweniował.

Tak jak pisałem: ile? 2 lata temu, na 16:9.net N14-24 zmiażdżył 14L II. Teraz czekam na odwet
    W końcu 70mm to nie 14mm
    Widziałem ten test. Chyba użyli w nim najsłabszego egzemplarza 14L II w całej dostawie

Szkło jest w usa i jest na zarobek, ale mam zniecierpliwionego kupca :-D

mam 30 dni na zwrot

EDIT: gietrzy mnie ubiegł
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 21-07-2009 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Widziałem ten test. Chyba użyli w nim najsłabszego egzemplarza 14L II w całej dostawie
    Nieprawda, mój był jeszcze lepszy ale co racja to racja, trafiają się i dobre sztuki 14LII

A co go powstrzymuje od kupienia i odliczenia zakupu w USA?
    Gwarancja?
    the silence is deafening

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

jest mi niepotrzebna (na cały używam amerykańskiej, ale zdarzyło mi się to tylko RAZ z 40D)

ale coś musi być na rzeczy, bo Adorama refurbisza sprzedaje w cenie 1.700 (1699,95 )
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 21-07-2009 o 13:52

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

a jr nowego za 1699
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Nieprawda, mój był jeszcze lepszy ale co racja to racja, trafiają się i dobre sztuki 14LII
    Potwierdzam.. rzadko się daje zobaczyć Back Focus na pół metra przy przedmiocie odległym o 1m i to przy tak szerokim kącie - chociaż Pawle o ile pamiętam na mojej 5tce całkiem dobrze działało..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Potwierdzam.. rzadko się daje zobaczyć Back Focus na pół metra przy przedmiocie odległym o 1m i to przy tak szerokim kącie - chociaż Pawle o ile pamiętam na mojej 5tce całkiem dobrze działało..
    No cóż to ty to napisałeś a ja mam oficjalny papier (stosy papierów), że wszystko niby jest OK - trzymam z sentymentu do westernów. Mam nadzieję, że rozdział Canon PL, żytnia i jej kowboje już za mną.

A w temacie: po wczorajszej wpadce z filmikiem pt: płynę, płynę, płynę, gdzie w roli głównej zagrała migawka z super korpusu 5DMkII (czy jest dslr, który ma dłuższe opóźnienie migawki (razem)) Canon stawia na hybrydę IS'a.

Cytat Zamieszczone przez canonrumors
    Canon’s newly developed Hybrid IS technology optimally compensates for angular camera shake (rotational) and shift camera shake (linear). Sudden changes in camera angle can cause significant blur in images taken during standard shooting, whereas blur caused by shift-based shaking, when a camera moves parallel to the subject, is more pronounced in macro and other close-up photography.
    The new Hybrid IS technology incorporates an angular velocity sensor that detects the extent of angular camera shake which is found in all previous optical Image Stabilizer mechanisms, as well as a new acceleration sensor that determines the amount of shift-based camera shake. Hybrid IS also employs a newly developed algorithm that combines the output of the two sensors and moves the lens elements to compensate for both types of movement. Hybrid IS dramatically enhances the effects of Image Stabilizer especially during macro shooting, which is difficult for conventional image stabilisation technologies.
    Pokłony dla ś.p. Minolty

I deser

Cytat Zamieszczone przez canonrumors

end of August 2009:

24-70 IS
    70-200 IS II

niedługo

300 IS II
    500 IS II
    Ja już wiem co kupię a wy?
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ja już wiem co kupię a wy?
    sprawdzone 24-70 z drugiej reki. bo na cos z chetnie Tamrona 28-75 zamienie, ale takie 24-105 jest kompletnie nie dla mnie (ani to tanie, ani ostre, ani jasne, a latajace soczewki IS i gorsza trwalosc to mi do d* nie jest potrzebne) a zwykle 24-70 obecnie morduje cenowo.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Nici z 500 2.8?

Strona 103 z 608 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153203603 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów