Narzekania na brak 14-24 sluszne, ale Nikon dla 17 TS-E nie ma kompletnie zadnej odpowiedzi, dokrecic do tego 5DII i dla mnie to zestaw marzen, w dodatku nie bedzie wadzil ten rzekomo beznadziejny AF![]()
Zastanawia mnie realnosc wejscia na rynek "60D" na jesieni, a nawet pokazanie oficjalnie w sierpniu jego spec. i wygladu. Nie ukrywam, ze wlasnie na to body czekam.
Canon zapowiedzial bodajze oficjalnie, ze linia xxD bedzie uaktualniana w rocznych interwalach. no to jak w mordke strzelil wychodzi sierpien 2009 na 60D.
Canon, tak ogolnie, jest bardzo przewidywalny w tym co robi. tylko trzeba na to patrzec realistycznie a nie pod katem marzen. bedzie 60D i zmiany wzgledem 50D beda tylko takie, jakie wynikaja z odswiezania ale i utrzymania spojnosci oferty DSLR
patrzac na ta strone:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/
60D wychodzi mi z 7fps-ami, 11 moze 13 punktami AF, nadal 15 Mpix i moze 30 jezykami menuno i z filmami HD i przyciskiem Direct Print, bo bez tego sie nie da
![]()
Żałować w takim razie można tylko filmów. Ja myślę, że jeszcze jakiś feature muszą włożyć, bo 40d>50d to już jedno odświeżenie było.
stawiam na odchylany ekranik![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Licze na ulepszony AF i (slepo) w te uszczelnienia, odchylany LCD stawiam na 95% ze bedzie. Wtedy do parki kupie 70-200 F4 IS i bedzie mozna w deszcz pobiegac po polach... Tryb video bedzie i takze bardzo mnie to cieszy, od kiedy podlaczylem Samyanga 8mm do 500D to pokochalem te video...