Strona 68 z 608 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168568 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to moze tak...

za to, ze jednakowy crop jest w 1D mkIII, byl w mkII i w mkI i wszelkich ich mutacjach (literkowo-kropkowych). tak ze ziomek uzywajacy tego sprzetu, z zamknietymi oczami, obudzony w srodku nocy, bedzie wiedzial jaki kadr wytnie konkretny obiektyw i lecac na zlecenie moze w ciemno zalozyc lensa. ...
    No nie - mając FF i zakładając do niego dowolne szkło nie będzie wiedział jaki kadr da mu dana ogniskowa ... Idzie NOWE więc najwyższy już czas wyzbyć się starych i mało wartościowych udziwnień.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    To byłoby idealne rozwiązanie i zadowoliło by pewnie prawie wszystkich.
    A jeśli chodzi o cropa to każdy sobie go może wyciąć z FF jak chce 1.3 1.5 1.6 itd...
    Wiesz, to nie taka prosta sprawa z tym "ręcznym" cropowaniem. Chociażby z punktu widzenia reporterów właśnie - nikt nie będzie ślęczał nad komputerem, gdy potrzebna jest szybkość działania.
    I , jak napisał akustyk, stare wygi zakładają z zamkniętymi oczami szkło i biegną na zlecenie, wysyłając gotowe foty do redakcji, a nie bawią sie w wycinanie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    No nie - mając FF i zakładając do niego dowolne szkło nie będzie wiedział jaki kadr da mu dana ogniskowa ...
    będzie wiedział, ale crop jest..."bliżej akcji" :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... Idzie NOWE więc najwyższy już czas wyzbyć się starych i mało wartościowych udziwnień.
    Patrząc na ceny 1D, to raczej BARDZO wartościowe rozwiązania
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 14-05-2009 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

No nie - mając FF i zakładając do niego dowolne szkło nie będzie wiedział jaki kadr da mu dana ogniskowa ... Idzie NOWE więc najwyższy już czas wyzbyć się starych i mało wartościowych udziwnień.
    cos w tym jest i tez mi sie wydaje, ze nadszedl juz moment, zeby wyniesc reporterke z cropa. zwlaszcza, ze Nikon juz przetarl szlak FF w tej dzialce i czesc z dzisiejszych 1.3-kowiczow miala przynajmniej okazje popykac pelna klatka.

niemniej, upieram sie, ze Canon to beton i zanim laskawie bryla ruszy z posad swiata... to jeszcze ze dwie serie body z niebieskimi kropkami zobaczymy... :-D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Wiesz, to nie taka prosta sprawa z tym "ręcznym" cropowaniem. Chociażby z punktu widzenia reporterów właśnie - nikt nie będzie ślęczał nad komputerem, gdy potrzebna jest szybkość działania.
    Ale nie trzeba będzie ślęczeć. W wizjerze będzie ramka pokazujące pole krycia aps-h a w menu sobie wybierzesz programowego cropa x1.3, który od razu da przycięte zdjęcia.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ale nie trzeba będzie ślęczeć. W wizjerze będzie ramka pokazujące pole krycia aps-h a w menu sobie wybierzesz programowego cropa x1.3, który od razu da przycięte zdjęcia.
    no, to w takim przypadku nasz ulubiony Canon musiałby się ugiąć i przyznać, że coś, co Nikon stosuje z powodzeniem, jest dobre i warte zastosowania...
    Coś mi się wydaje, że opinia akustyka o betonie jest bliższa prawdy :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wielu foto chwali sobie cropa. Coś bedą z tym musieli zrobić.
    Niewiele:
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W wizjerze będzie ramka pokazujące pole krycia aps-h a w menu sobie wybierzesz programowego cropa x1.3, który od razu da przycięte zdjęcia.
    Tylko marketing będzie musiał się napracować, żeby zrobić z tego "przełom"

Tylko pytanie ZA CO SOBIE GO CHWALĄ ? 1.3 aż tak nie "wydłuża" ogniskowej. Dla bardziej wszechstronnej używalności 16-35 :rolleyes: . Może po prostu musi wyjść taki FF z małą (relatywnie) ilością mpix i dziesięcioma klatami na sek. ?
    Może za to, że zamiast np. 400 mogą nosić 300mm (400 zamiast 500, etc)?

PS
    Czy ktoś wie, o co chodzi z problemem "Full HD w aparacie a prawa do transmisji TV"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czy ktoś wie, o co chodzi z problemem "Full HD w aparacie a prawa do transmisji TV"?
    Chodzi o to, że ktoś płaci grubą kasę za prawa do wideo z meczów.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Może za to, że zamiast np. 400 mogą nosić 300mm (400 zamiast 500, etc)?
    To jest dla mnie oczywiste ale nie do końca mnie przekonuje. Więc dlaczego nie ma jednocyfrowego body z cropem 1.6 ? Np.sportowi mieli by jeszcze lepiej .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

To jest dla mnie oczywiste ale nie do końca mnie przekonuje. Więc dlaczego nie ma jednocyfrowego body z cropem 1.6 ? Np.sportowi mieli by jeszcze lepiej .
    Właśnie na to czekamy, lubimy sobie pomarzyć o 60D, które będzie miało AF z 1-series. Marzenia, ale kto wie, w końcu można by było przegonić Nikona i jego D300, bo to już zakrawa na komedię co się dzieje.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Chodzi o to, że ktoś płaci grubą kasę za prawa do wideo z meczów.
    Rozumiem. Czyli wobec nowego Ds nie będzie już takich przeciwwskazań?
    Mnie też nie
    Co do jednocyfrowych z-cropem-prawie-1.6x: to były i D1, i D2
    Więc dopóki nie było D3... to po co Canon miałby przepłacać za FF?
    Teraz może dać owe 'gapless' 16mpx, wspomniany tryb kadrowania i nazwać całość 1D Mark V dla podkreślenia "skoku technologicznego" (i uniknięcia problemów z pechową u nich liczbą IV).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 68 z 608 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168568 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów