Jak widzę o obiektywach krótszych niż 85mm też nie słyszałeś, fotografów którzy fotografują w tłumie też nie widziałeś. Rozróżnić małej ilości czasu na robienie zdjęć od małej ilości czasu na obróbkę też nie potrafisz. Tego, że profesjonaliści mogą robić kiepskie zdjęcia (z założenia, bo jakość w nich jest bez większego znaczenia w przeciwieństwie do tego co na zdjęciu) też nie dopuszczasz. Tyle, że wystarczy obejrzeć zdjęcia w przeciętnej gazecie by się o tym przekonać. Z mojej strony EOT.
hm...
Jeśli chodzi o "walenie serią" to teraz jest nowe doskonałe narzędzie do tego. Aparat robiący 30kl/s w całkiem przyzwoitej rozdzielczości. Do robienia zdjęć na oślep wymarzone wręcz narzędzie 8). Marki czy D3 to zawracanie głowy z ich śmiesznymi prędkościami.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To naprawdę mało widzisz. Wiem przecież, że wiele kadrów w reporterce powstaje przez szerokokątne szkła, ale dla wychwycenia pojedyńczych osób z tłumu rzadko ma to zastosowanie (chyba, że z mocnym cropem)
widziałem, przeciez pisałem o tym w poprzednim poście..którzy fotografują w tłumie też nie widziałeś.
Nie. Jeśli zdjęcia mają trafić natychmiast do gazety, to nie ma czasu ani na jedno, ani na drugie..Rozróżnić małej ilości czasu na robienie zdjęć od małej ilości czasu na obróbkę też nie potrafisz
Dopuszczam i właśnie dlatego się zastanawiam skąd ten "profesjonalizm" wynika..Tego, że profesjonaliści mogą robić kiepskie zdjęcia (z założenia, bo jakość w nich jest bez większego znaczenia w przeciwieństwie do tego co na zdjęciu) też nie dopuszczasz![]()
Poza tym dałeś tu tylko przykład owej reporterki, bo jakoś w fotografii sportu, czy przyrody, fotografowie nie mogą sobie pozwolić na taką przypadkowość..
Z mojej strony również EOT
Ostatnio edytowane przez Slider ; 09-04-2009 o 22:01
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Koledzy ! Temat wątku "Co nowego u Canona ? [Plotki]" a nie "Plotki".
To jak ? Kiedy wypuszczą 35mkII?
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 09-04-2009 o 22:01
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Zdjęcia tylko w filmach trafiają natychmiast do gazet. W rzeczywistości dzisiejszy iwent drukuje się w nocy a świtkiem rozwozi .Mówie oczywiście o dziennikach. Co innego news tv. Jak np. przejdzie wichura o trzynastej pod Częstochową to o czternastej ma iść w wiadomościach. Jak nie zbalansujesz światła to pójdzie niebieskie albo czerwone. A jeśli chodzi o strzelanie serią to kiedyś czytałem że rekordy biją mecze bokserskie na szczytach a zaraz potem czerwone chodniki LA i Cannes.
Ostatnio edytowane przez Sławek ; 09-04-2009 o 22:33
zanim gazety się drukuje to jest deadline
to raz
po drugie każda gazeta ma swoją stronę portal
i tam czas się bardzo liczy
Blekota gets (even) better?
To nie będzie cam3500dx ale nie powinno już byc wątków:Zamieszczone przez canonrumors
dlaczego jak ustawiam ai servo mam nieostre dziecko na fotce?
Ciekawe czy wzorem 1Dynek będzie od -1EV....
[50D] - udanych łowów![]()
the silence is deafening