Strona 56 z 608 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Tą technikę, to ja widzę, tylko gdy Ci nudni przemawiający wychodzą z sali i wokół nich gromadzi się rój redaktorów. Jak jakiś biedny fotoreporter nie może się dopchac, to nie pozostaje mu nic innego jak robić "na zombie" jakimś D3, albo jedynką z podpiętym zoomem 70-200 + flash na wprost (obowiązkowo!) ale to tylko te przypadki.
    Flash na wprost bo tam często nie bardzo jest o co odbić

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Flash na wprost bo tam często nie bardzo jest o co odbić
    Właśnie często widzę, że jest o co odbić, ale oni i tak walą na wprost. Tak jakby mieli body ustawione na M na -1 lub -2EV i korzystali tylko z eTTLa. Tyle że później w gazetach "efektu lampy" nie widzę.

Bywalec

Domyślnie

Nie, nie zauważyłem.. Przytocz mi ta magiczną dziedzinę fotografii, w której nie patrząc przez wizjer mozna zrobić dobre zdjęcie.. Ja przy 85mm mam problem, żeby "na oko" strzelic kadr, który nie nadaje się tylko do kosza, a co dopiero tacy fotografowie sportowi przy 400, albo 600..? Fotografowie ślubni raczej tez tak nie focą, bo w zasadzie nic ich nie goni, nie robią żadnej akcji, więc serie na oślep też nie wchodzą w grę.. W fotografii przyrodniczej, uwaga ta sama co do fot. sportu a landszafciarze.. przeciez oni mają duuzo czasu.. Jedynie reporterka przychodzi mi do głowy, bo tam bardzo ważny jest czas; ale skoro czas jest ważny, to gdzie tam siedzenie nad obrabianiem RAW'ów..?:-)
    Jak widzę o obiektywach krótszych niż 85mm też nie słyszałeś, fotografów którzy fotografują w tłumie też nie widziałeś. Rozróżnić małej ilości czasu na robienie zdjęć od małej ilości czasu na obróbkę też nie potrafisz. Tego, że profesjonaliści mogą robić kiepskie zdjęcia (z założenia, bo jakość w nich jest bez większego znaczenia w przeciwieństwie do tego co na zdjęciu) też nie dopuszczasz. Tyle, że wystarczy obejrzeć zdjęcia w przeciętnej gazecie by się o tym przekonać. Z mojej strony EOT.
    hm...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wink

Jeśli chodzi o "walenie serią" to teraz jest nowe doskonałe narzędzie do tego. Aparat robiący 30kl/s w całkiem przyzwoitej rozdzielczości. Do robienia zdjęć na oślep wymarzone wręcz narzędzie 8). Marki czy D3 to zawracanie głowy z ich śmiesznymi prędkościami .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Jak widzę o obiektywach krótszych niż 85mm też nie słyszałeś,
    To naprawdę mało widzisz. Wiem przecież, że wiele kadrów w reporterce powstaje przez szerokokątne szkła, ale dla wychwycenia pojedyńczych osób z tłumu rzadko ma to zastosowanie (chyba, że z mocnym cropem)

którzy fotografują w tłumie też nie widziałeś.
    widziałem, przeciez pisałem o tym w poprzednim poście..

Rozróżnić małej ilości czasu na robienie zdjęć od małej ilości czasu na obróbkę też nie potrafisz
    Nie. Jeśli zdjęcia mają trafić natychmiast do gazety, to nie ma czasu ani na jedno, ani na drugie..

Tego, że profesjonaliści mogą robić kiepskie zdjęcia (z założenia, bo jakość w nich jest bez większego znaczenia w przeciwieństwie do tego co na zdjęciu) też nie dopuszczasz
    Dopuszczam i właśnie dlatego się zastanawiam skąd ten "profesjonalizm" wynika..
    Poza tym dałeś tu tylko przykład owej reporterki, bo jakoś w fotografii sportu, czy przyrody, fotografowie nie mogą sobie pozwolić na taką przypadkowość..

Z mojej strony również EOT
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 09-04-2009 o 22:01
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Koledzy ! Temat wątku "Co nowego u Canona ? [Plotki]" a nie "Plotki" .
    To jak ? Kiedy wypuszczą 35mkII ?
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 09-04-2009 o 22:01
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nie. Jeśli zdjęcia mają trafić natychmiast do gazety, to nie ma czasu ani na jedno, ani na drugie..
    Zdjęcia tylko w filmach trafiają natychmiast do gazet. W rzeczywistości dzisiejszy iwent drukuje się w nocy a świtkiem rozwozi .Mówie oczywiście o dziennikach. Co innego news tv. Jak np. przejdzie wichura o trzynastej pod Częstochową to o czternastej ma iść w wiadomościach. Jak nie zbalansujesz światła to pójdzie niebieskie albo czerwone. A jeśli chodzi o strzelanie serią to kiedyś czytałem że rekordy biją mecze bokserskie na szczytach a zaraz potem czerwone chodniki LA i Cannes.
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 09-04-2009 o 22:33

Początki nałogu

Domyślnie

zanim gazety się drukuje to jest deadline
    to raz
    po drugie każda gazeta ma swoją stronę portal
    i tam czas się bardzo liczy

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    zanim gazety się drukuje to jest deadline
    to raz
    po drugie każda gazeta ma swoją stronę portal
    i tam czas się bardzo liczy
    Tak, a na samym początku kolegium ustala co dziś będzie WAŻNE.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie [cr] spuszczajcie 50D-tki póki jeszcze macie czas

Blekota gets (even) better?

Cytat Zamieszczone przez canonrumors
    Finally?
    I received an email claiming the 60D will get a dumbed down version of the new 1D autofocus system. There will be more AF points and have a more pro “feel”.

The new autofocus system is apparently built on the current 1D system. It’s not going to be completely new. That doesn’t really worry me at all.
    To nie będzie cam3500dx ale nie powinno już byc wątków:
    dlaczego jak ustawiam ai servo mam nieostre dziecko na fotce?

Ciekawe czy wzorem 1Dynek będzie od -1EV....

[50D] - udanych łowów
    the silence is deafening

Strona 56 z 608 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156556 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów