Albo promocyjna wersja z AF, który trzeba będzie poprawiać przez najbliższe pół roku.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Ale jaki problem? Wszystkie spokojnie mogą być FF: 5d mk2 21mpix - 2500$, 1d mk4 15mpix- 4500$, 1ds mk4 32mpix - 8000$. I księgowi szczęśliwi.
Miejmy nadzieję.
Tą rozdzielczością kitów to bym się bardzo nie przejmował. Całe lata Canon sprzedawał kita do cropa, który sprawiał wrażenie jakby 3 mpx było dla niego za dużo.
Dokładnie.
Przy tym nie jest pewne czy Ds oprócz mpx będzie się jeszcze czymś różnił od tzw. zwykłej jedynki. Jednak te 8k$ musi mieć jakieś uzasadnienie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na optycznych pojawił się taki tekst:
Po premierze Canona 500D i nowej lampy ucichły plotki na temat kitowego obiektywu EF-S 18-120 mm f/3.5-5.6 IS, a także następcy EF 50 mm f/1.4 USM, choć optymiści spodziewają się zobaczyć do końca tego roku co najmniej dwa nowe obiektywy od Canona. Być może będą to właśnie te dwa modele. Pojawiła się jednak zaskakująca, choć bardzo mało prawdopodobna informacja o możliwości wstrzymania produkcji popularnego 70-200 f/2.8L IS USM. Do takiego kroku miała by zmusić Canona słaba sprzedaż tego obiektywu, choć pod uwagę bierze się także możliwość wprowadzenia na rynek drugiej wersji 70-200.
Co o nim sądziciePrzecież w handlu czas to pieniądz
![]()
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Niedawno sporo się mówiło o następcy 100-400/4,5-5,6 L IS USM. Najpierw miał mieć zoomowanie pierścieniem, potem miał mieć zakres 80-400 a przede wszystkim nowszy IS, bo obecny to chyba jeden z pierwszych jeżeli nie pierwszy w zoomie Canona. I co? Cisza. Tak będzie pewnie z nową 50, 70-200 czy jak niedawno też gadano 24-70/2,8 IS...