Strona 21 z 608 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121521 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja tam się dobrze czuję jako fotograf i kamerzysta. Zdjęcia widzieliście, a filmy tu :
    http://www.youtube.com/watch?v=XwovjDoxKDs
    http://www.youtube.com/watch?v=QmMiy58-IEU
    Myślę, że w obu rolach znajduję się przynajmniej jako przeciętniak (uwzględniając również mój nikły wiek )
    Micles, świetny reportaż (Ludzie niezastąpieni) moim zdaniem. Zajmij Ty się reporterką bo to Ci wychodzi naprawde dobrze.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    APS-H idzie w odstawkę w klasie pro i ma być uzyty w 60D. :-D
    O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, albo kupic co najwyzej 50D.. no, ew używac swojego starego body, jako zapasowego, obsługującego obiektywy pod APS-C..

Cytat Zamieszczone przez Tequil Zobacz posta
    no cóż ja się łudzę nadal że w maju wyjdzie EOS-1 ff max 21MP (najlepiej max 15MP) za mniej niz 15tys PLN
    Jesli miałby takie parametry, to coś w tym jest, bo gdzieś pisali, że 1000 pixeli Canona kosztuje złotówke..:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, albo kupic co najwyzej 50D.. no, ew używac swojego starego body, jako zapasowego, obsługującego obiektywy pod APS-C..
    Teoretycznie mogą zrobić tak, że EFS-y będą pasowały (wtedy aparat będzie działał w cropie 1.6). Choć szczerze - wydaje mi się to mało prawdopodobne, że Canon zrobi taki ruch i da tę matrycę w 60D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, :

ale co canona to interesi ? czy interesowało ich co zrobią użytkownicy FD jak wprowadzli EF ? czy kogoś interesowało co stanie się z tonami czrnych płyt w momencie wprowadznia formatu CD ? takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Teoretycznie mogą zrobić tak, że EFS-y będą pasowały (wtedy aparat będzie działał w cropie 1.6).
    Czyli to, co ma Nikon? Przełączanie się pomiędzy FX i DX w zaleznosci od podłączonego obiektywu? w zasadzie czemu nie..?:rolleyes:
    Nie wiem tylko jak jest dokladnie, bo w przypadku FF wiadomo, że nie mozna uzywać szkieł EF-s, bo zahaczy o lustro, chyba, że sie spiłuje gwint, natomiast APS-H nie jest kompatybilne ze szkłami EF-S z tego samego powodu, czy winiety?

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.
    Dzieki, to już zdążyłem zauważyć.. miałem już debate na ten temat z kolekcjonerem, ale tak sie tylko zastanawiałem..:rolleyes:
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 21-01-2009 o 17:05
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem tylko jak jest dokladnie, bo w przypadku FF wiadomo, że nie mozna uzywać szkieł EF-s, bo zahaczy o lustro, chyba, że sie spiłuje gwint, natomiast APS-H nie jest kompatybilne ze szkłami EF-S z tego samego powodu, czy winiety?
    Z powodu winiety. Lustro w APS-H może być mniejsze i nie zachaczać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oj - dopiero doczytałem, że ewentualny nowy 200mm Macro ma być IS i mieć przysłonę 2.8... Niedobrze...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    ale co canona to interesi ? czy interesowało ich co zrobią użytkownicy FD jak wprowadzli EF ? czy kogoś interesowało co stanie się z tonami czrnych płyt w momencie wprowadznia formatu CD ? takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.
    Wiesz jak ktoś ma wymienić szklarnię to się może zacząć zastanawiać nad całością systemu a canon pewnie wolałby żeby jego klient nawet przez moment się tym nie kłopotał
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    canon pewnie wolałby żeby jego klient nawet przez moment się tym nie kłopotał

chyba sobie żarty stroisz :-P

i tym objawem troski o klienta żeby się nie kłopocił jest na pewno 5 D MK II 8)

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z powodu winiety. Lustro w APS-H może być mniejsze i nie zachaczać.
    APS-C u Nikona, Pentaxa czy Sony ma przelicznik 1,5x i pewnie stąd np Tokina 11-16 którą prółbowałem na 1D wcale nie wydawała się winietować ..hmm Pewnie szkła canonowskie są bardziej okrojone .
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 21 z 608 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121521 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów