Strona 12 z 608 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112512 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=69 - tak mniej więcej mógłby wyglądać obrazek z Mk IV zakładając, że obecna matryca zostanie poszerzona do FF.

1.3x (a w gruncie rzeczy 1.25x ) ma szereg zalet tak dla "dalekodystansowców" jak i dla samego Canona. Także "pogłoski o śmierci 1.3x mogą być przesadzone"... Widać, jednak że Kolega chce podświadomie uśmiercić "cropa" czyniąc go "corpem"
    Jesli sam mialbym wybierac to crop 1.3 jest nijaki. Dlugie szkla nie robia sie duzo dluzsze a szerokie szkla duzo traca. Rozsadniej byloby zrobic pro crop 1.6 ( np ten ze stalym lustrem) + pro FF z 16MP + pro FF ok 30 MP. Oczywiscie rozsadniej pod wzgledem praktycznym bo bylby jasny rozdzial potrzeb(fotograficznych). Zdaje się ze canon dostrzega fakt ze nie ma pro sprzetu z cropem 1.6 i podejrzewam ze w koncu wypusci taki aparat. Co do reporterskiego FF to juz taki pewien nie jestem bo biorac pod uwage ze 16Mpix wystarcza w 99% zastosowań to sens istnienia 1ds sprowadza sie do faktycznego modelu flagship - jakko demonstracji innowacji technologicznych.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Profi crop 1.6 ? Po co się uwsteczniać ? Od przybliżeń są długie szkła (jak by nie było aż do 1200mm ). "Śmierć" cropom !!!

FF-y o dużej ilości MP (wolne) i mniejszej ilości MP (szybkie - w ilości klatek na sek.) i wystarczy. Podobnie w segmencie semiprofi i LUKS TORPEDA .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 18-12-2008 o 14:10

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

No jak na razie mają co innego na głowie i jakoś nie potrafią sobie sprawnie z tym poradzić. Cytuję: Canon ma świadomość tego, iż u niektórych użytkowników aparatu EOS 5D Mark II pojawiły się zjawiska związane z jakością zdjęć, występujące w określonych warunkach fotografowania. Canon pracuje nad usunięciem pojawiających się zjawisk. Będzie to rozwiązane za pomocą firmware'u.
    Canon bardzo przeprasza za występujące uciążliwości i dziękuję fotografom za ich cierpliwość.

:-(
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Profi crop 1.6 ? Po co się uwsteczniać ? Od przybliżeń są długie szkła (jak by nie było aż do 1200mm ). "Śmierć" cropom !!!
    tak, ten 1200 mm schodzi jak ciepłe bułeczki. A 600/4 to bardzo popularny tele.:-D
    Jednak crop ma zalety i to bardzo duże.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    tak, ten 1200 mm schodzi jak ciepłe bułeczki. A 600/4 to bardzo popularny tele.:-D
    Jednak crop ma zalety i to bardzo duże.
    Dokładnie. Co nie zmienia faktu, że bardzo jestem ciekaw jak będzie wyglądała nowa jedynka czy nadal 1.3 czy jednak FF? Ja jednak stawiam, że będzie to 1.3 (16 mpx) i wypasione filmy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    i wypasione filmy.
    Tzn czego oczekujesz, tak z czystej ciekawości pytam?
    Większego bitrate'u, trójstopniowej kontroli (czas, przysłona iso) w czasie kręcenia, 120 fp/s mode z high speed mode - 300 fp/s czy presetów: youtube, 720p, velvia, custom, noktowizora na potrzeby sił pokojowych w Iraku czy może coś na kształt picture styles z Panasonika LX3.
    Patrząc na te nowe kamerki z "s" na końcu (wyposażenie opcjonalne) ciekawe czy dadzą (w standardzie) support dla ntsc i pal "z menu".

BTW: Mi wystarczyłoby gdyby dali (dla fotoreporterki czy jpg) działający AF i AWB balans rodem z LX3.
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tzn czego oczekujesz, tak z czystej ciekawości pytam?
    Większego bitrate'u, trójstopniowej kontroli (czas, przysłona iso) w czasie kręcenia, 120 fp/s mode z high speed mode - 300 fp/s czy presetów: youtube, 720p, velvia, custom, noktowizora na potrzeby sił pokojowych w Iraku czy może coś na kształt picture styles z Panasonika LX3.
    Patrząc na te nowe kamerki z "s" na końcu (wyposażenie opcjonalne) ciekawe czy dadzą (w standardzie) support dla ntsc i pal "z menu".
    Nie to co wymieniłeś to bajery. Chodzi o możliwość szerokiego dostępu do wszelkich nastaw. Jakość spokojnie wystarczy taka jak w 5D mkII.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Póki co mamy ewolucję logo .

Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem....Moje skumanie oscyluje w granicach 5dmkII i 1d mkIII- tu rozumiem żart, ale 1dmkII - blur? What a f..ck? Przecież to III, ślepy jestem, już wszystko jasneDobre jednak!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Syte! Ale wierzę, że Canon zaskoczy nas jeszcze czymś nowym...

PS
    Jak to leciało? "To nie my przodujemy, tylko reszta niedomaga"? - dobrze, że nie zmieniałem stopki
    Niektórzy mają też białe kropki: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=30405712
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-12-2008 o 22:32
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 12 z 608 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112512 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów