Strona 600 z 608 PierwszyPierwszy ... 100500550590598599600601602 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 991 do 6 000 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    gdzie dokladnie jest sprzecznosc miedzy 1 a 2? od 2005 poczawszy (tylko na DSLR patrzac) Canon uprawia dokladnie 1 w odpowiedzi na 2, a jego ksiegowi, jesli jakakolwiek z tego lekcje wyciagneli, to wylacznie taka, ze wlasnie to jest sluszna strategia...
    I do tej pory to była słuszna strategia. Ale czas już wprowadzić nowe puszki. Gdy Canon to zrobi, to będzie sobie mógł od nich odcinać kupony przez kolejne 5 lat.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Merde średniej cenie używek na rynku w dobrym stanie (z udokumentowanym przebiegiem etc.), innego odniesienie nie widzę
    No właśnie. Tylko jakie to ma znaczenie z punktu widzenia Canona?
    Najwyżej takie, że MMM kupi nową piątkę (może już MK3) trochę później, bo przecież wiecznie naprawiać starej się nie da.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jednak ma. Jest pewna grupa użytkowników, którzy 5D Mk II po prostu nie kupili, choć mięli to w planach przed jej premierą.
    Tak między nami to w fajne 5D Mk III też nie wierzę, więc czekam z utęsknieniem na premierę 1Ds Mk IV, która obniży nieco ceny poprzednika na rynku wtórnym :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Najwyżej takie, że MMM kupi nową piątkę (może już MK3) trochę później, bo przecież wiecznie naprawiać starej się nie da.
    1) Stara 5D może nadal robić zdjęcia przez następne kilka lat. Najwyżej migawkę można wymienić.

2) Canon nie zarobił tyle ile mógł na 5DMkII i jeśli powtórzy podobne podejście w 5DmkIII to może część użytkowników nadal zostanie przy 5DmkI lub 5DmkII.

3) Sporo użytkowników zmieniła system. D700 też miał FF i do tego DUŻO lepszy AF choćby. Canon stracił przewagę (w matrycach) którą miał wtedy, gdy wypuścił 5D. Teraz 5D nie jest już jedynym FF (w nietopowej cenie) - jest Nikon, jest Sony.

4) Teraz aparat to taki mały komputer i postęp jest szybki. 5DmkII podgryza nie tylko konkurencja FF, ale też najnowsze APS-y (Pentax K5, Sony) - i to w postaci lustra, i również w postaci bezlusterkowców (NEX-7).

5) 5DmkIII powinno wykonać wystarczająco dużys skok, by być konkurencyjnym za kilka lat, gdy będzie się zbliżała premiera 5DmkIV. A obecnie 5DmkII to takie 5DmkI z filami i nieco lepsza matrycą. Reszta to konstrukcja sprzed dekady (bo przy premierze starej piątki oprócz FF rewolucji technologicznej- choćby z AF - nie było).

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    5)...A obecnie 5DmkII to takie 5DmkI z filami i nieco lepsza matrycą.
    Ta matryca to też dyskusyjna sprawa. Mnie do landszaftów ta stara jakoś bardziej pasuje :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

2) Canon nie zarobił tyle ile mógł na 5DMkII i jeśli powtórzy podobne podejście w 5DmkIII to może część użytkowników nadal zostanie przy 5DmkI lub 5DmkII.
    Jakiś czas temu przedstawiciel Canona mówił, że był okres kiedy się nie wyrabiali z produkcją - czyli może nawet tak było jak piszesz ale nie z powodu braku zainteresowania tą puszką tylko brakami w mocach przerobowych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ta matryca to też dyskusyjna sprawa. Mnie do landszaftów ta stara jakoś bardziej pasuje :-)
    Kiedy porównuję mkII do mkI nie mam W OGÓLE potrzebny zmiany. MkI ma jakby bardziej analogowy obrazek. Mpix mnie nie interesują, to co ma MkI wystrczy. AF ten sam. Filmów nie potrzebuję, a na pewno dla nich kilku dodatkowych tys. nie widam (moge kupić kamerę, albo choćby Panasa G2). Lepszy LCD to drobny szczegół. Tryb Live View może do makro, ale makro nie robię.

Tymczasem konkurencja dogania/przegania FF Canona matrycami APS (Pentax K5, Sony) w temacie DR i szumów. Nikon ma lepszy AF (i Sony też). AF na kontraście (Olek, Panas) przegania AF z 5DmkII. Szybkostrzelność "półprzepusczalnych luster" Sony sięga topowych modeli Canona. Dodatkowe sztuczki programowe ma większość aparatów (panoramy, HDRy, itp.). Ruchome LCD ma Sony, Panas, Olek, Nikon, i niższe modele Canona. Fuji ma hybrydowy OVF/EVF. Wchodzą OLEDy (Samsung, EVF w Sony). A 5DmkII z punktu widzenia fotografa (nie filmowca) to nadal prawie jak 5DmkI który miał premierę w 2003. Casio w kompaktach robi 60 klatek na sekundę w pełnej rozdzielczości.

Co mógłby dać w 5DmkIII Canon by był WYRAŹNY POSTĘP?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A 5DmkII z punktu widzenia fotografa (nie filmowca) to nadal prawie jak 5DmkI który miał premierę w 2003.
    Nie no, w 2005: http://www.canon.com/camera-museum/c...page=2005-2009
    W 2003 to wyszedł 10D, od którego 5D jest jednak zdecydowanie bardziej zaawansowany technologicznie.
    Co mógłby dać w 5DmkIII Canon by był WYRAŹNY POSTĘP?
    AF z 7D ? ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nie no, w 2005: http://www.canon.com/camera-museum/c...page=2005-2009
    W 2003 to wyszedł 10D, od którego 5D jest jednak zdecydowanie bardziej zaawansowany technologicznie.

AF z 7D ? ;-)
    Faktycznie - premiera była chyba w 2005. Ale lepszy AF miały już analogowe aparatu. W każdym razie 6 lat minęło i niedługo będzie 7.

AF z 7D to minimum, którym potencjalny 5DmkIII goni D700 (który miał premierę kilka lat temu). Nie wystarczy by był to jako tako nowoczesny aparat w 2015 roku (gdy nadal nie będzie następcy mkIV).

Radiowe sterowanie lampami wbudowane w body (plus nowa seria lamp) to byłoby może coś...

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

jeżeli canon w 5DIII/3D dowali 50Mpix to ja i tak go nie kupię, bo mi komp klęknie

Strona 600 z 608 PierwszyPierwszy ... 100500550590598599600601602 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów